Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my bralismy kamienie z bierunia,maja wszystko,ceny ok! info na priv:)

Pomozcie mi znalesc kogos do obicia blacha komina i zrobienia reszty blacharki przy dachu. zalezy mi na czasie... bede wdzieczna za pomoc:)

witam

ja ostatnio robiłem okucie balkonu pod płytki jako okap w takiej firmie w orzeszu z tego co widziałem robia wszystko i sprawnie im to idzie maja materiał i odpowiednie maszyny. namiary posyłam na priv.

Ludkowie

Jaki kolor rynny sugerujecie do Creaton kera-pfanne antracyt angabowany?

Ciemny brąz czy grafit (chodzi o rynny Marley)????

Trudno się zdecydować... Okna też będą brązowe, brama garażowa również - nie wiem czym się do końca kierować, bo dachówka w słońcu jest ciemnobrązowa, a w deszczu ciemnografitowa, prawie czarna...

Roobsoonx

http://images24.fotosik.pl/298/157b6b22cadaf0d0m.jpg

Ludkowie

Jaki kolor rynny sugerujecie do Creaton kera-pfanne antracyt angabowany?

Ciemny brąz czy grafit (chodzi o rynny Marley)????

Trudno się zdecydować... Okna też będą brązowe, brama garażowa również - nie wiem czym się do końca kierować, bo dachówka w słońcu jest ciemnobrązowa, a w deszczu ciemnografitowa, prawie czarna...

Roobsoonx

my mamy grafitowe i myśle że pasuja na tym małym zdjeciu chyba nie bardzo widać ale nam sie wydawało że innej opcji nawet nie ma co rozpatrywać w końcu rynna się zlewa z dachówką a okana są troche dalej i to już inna bajka chyba:)

Może ma ktoś na zbyciu kozę lub jakiś podobny piecyk do palenia byle czym. Chętnie odkupię. Najlepiej z okolic Bytomia.

Pozdrawiam

Lech

Mam bardzo dobry piecyk (kozę) z szamotem. Grzałem nim dom całą zimę resztkami z budowy i trochę węglem. Szamot jest przemurowany zaprawą do szamotu - zrobiłem to jak piecyk był nowy. W komplecie są 2 kolana i trzy rury. Tym piecykiem spokojnie dało sie utrzymać temp 8 do 12 st w najwieksze mrozy (dom 150 m2. Jeśli jestes zainteresowany za piecyk dałem 700 - sprzedam dużo taniej.

tel 505188022 Gliwice

Witam.

Mam do odsprzedania prowizorkę elektryczną tj. skrzynkę zamykaną na klucz do powieszenia na słupie wyposażoną w 2 gniazdka 230V i jedno na siłę oraz bezpieczniki i podstawę pod licznik. Jest też około 5m kabla do podłączenia bezpośrednio do słupa elektrycznego.

Kupiłem nówkę i wisi na słupie niecały rok a mam już przyłącze kablowe :)

Zainteresowanych zapraszam na priv.

Mam bardzo dobry piecyk (kozę) z szamotem. Grzałem nim dom całą zimę resztkami z budowy i trochę węglem. Szamot jest przemurowany zaprawą do szamotu - zrobiłem to jak piecyk był nowy. W komplecie są 2 kolana i trzy rury. Tym piecykiem spokojnie dało sie utrzymać temp 8 do 12 st w najwieksze mrozy (dom 150 m2. Jeśli jestes zainteresowany za piecyk dałem 700 - sprzedam dużo taniej.

tel 505188022 Gliwice

No i zwierzę zmieniło właściciela. Dziś test.

czy ktoś z Was łaczył ceramikę (ściany zewnętrzne, nośne) z ytongiem - ścianki działowe?

W projekcie mam 10cm ytonga - czy ktoś ma tak zrobione? Chodzi mi o akustyczność, montaż instalacji elektrycznej, montaż drzwi itp itd w ściance YTONG o grubości 10 cm.

pozdrawiam,

Kilka numerów muratora do tyłu było porównanie materiałów na działówki. Poczytaj, będziesz miał pogląd. Ja również miałem w projekcie ytonga (na piętrze), ostatecznie zmieniłem na pustak keramzyto-betonowy gr. 12cm. Niezbyt ciężki, dobrze się muruje - z zamkiem, tylko spoiny poziome i cenowo też akceptowalny.

Pozdrawiam

Lech