Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy ktoś zna sensowną (znaczy z niskimi cenami) hurtownie elektryczną w okolicy?

Sprawdź meskon.pl - siedzibę mają w Katowicach. Handlują również na Allegro - http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6652826 -tam ceny jeszcze niższe. Można odebrać osobiście a i obsługa służy radą w razie wątpliwości.

Pozdrawiam

Lech

Mytka

znajdź użytkownika sławkin i jego spytaj o namiar. miał boską szybka solidną i sensowną kasowo ekipę. miałam od niego kiedyś namiary ale zdążyły się gdzieś zgubic

Ola

dzięki wielkie wysłałam zapytanie

Co do Filonka

na plus dach dwuspadowy, ale uważam że za niska ścianka

trochę mały salon, ciężko ustawny - ta kanapa tyłem to chyba jedyna możliwość ale wtedy kominek jest sobie sam a muzą - z kanapy to raczej go widzieć nie będziesz.

jeszcze wracając do poddasza - ta antresola to totalny bezsens - budować lukarne dla czegoś takiego i wczołgiwać się do wanny to poroniony pomysł - lepiej ją przesunąć w kierunku łazienki i w ten sposób uzyskać kolejną pionową ścianę.

sensownie umieszczone pomieszczenie gospodarcze tylko IMHO za małe - skończy się parkowaniem przed domem.

przy garażu rozumiem że jest jeszcze maleńka śluza zanim sie wejdzie do domu

nie zraź się negatywami - starałam się tylko wytknąć co się w oczy rzuciło. bardzo dużo mi się podoba 8)

P.S. jest dział w którym rozmawia się o projektach - warto tam spytać - zawsze się trafi chętny krytykant :wink:

czesc a co myslicie o tym projekcie

http://pprojekt.pl/projekt256-filonek.html

moze ktos wyrazi szczera opinie , moze jakies podpowiedzi jakie zmiany wprowadzic?

Witam. O projekcie Filonek:

1.Salon dla mnie jak najbardziej- 36 m2 to sporo!!!! Ja będę miała 30m2 i też jestem zadowolona. Teraz mam 17 m2 :D i też jest spoko.Trochę ciasno, ale co tam- cieszy mnie to przyszłe 30m2.

2. Wypoczynek można ustawić pod ścianą sąsiadującą z gabinetem, tylko wtedy byłby to tapczan + fotele- wtedy widzi się kominek, a TV na tą ścianę, gdzie jest kąt prosty(winkiel :lol: ).

3. Kotłownia lub pomieszczenie gospodarcze. Dla mnie za małe jest to pomieszczenie gospodarcze, ale powtarzam- dla mnie, bo będę miała CO na węgiel i muszę gdzieś ulokować piec C.O. i 5 ton węgla (u nas jest 10.53 m2). To zależy, kto czym zamierza ogrzewać dom, bo jesli np gazem lub olejem to jest ok.to 4.7 m2.

4. W salonie można zrezygnować z jednego wyjścia na taras i zrobić w wykuszu same okna- tam też można ustawić wypoczynek- kominek będzie widoczny, za to trochę daleko do TV( naprzeciwko ściana).

5. Ścianka kolankowa 85 cm to wcale nie jest niska ścianka, w naszym projekcie była pierwotnie 50 cm ścianka kolankowa (podwyższyliśmy do 110cm). Można skos "podwyższyć" przesuwając sciankę kolankową i zabudowanie ścianki płytami g-k. Widziałam gdzieś coś takiego i w miejscu tego przesunięcia zrobiono schowki. Z tym, że traci się metraż.

6.Co góry- może być. U nas są 4 pokoje - 2 dziecięce, nasza sypialnia i 1 "wolny"(komputer , drugi TV, gościnny jak ktoś będzie zamierzał nocować) i łazienka. Z racji, że na dole mamy tylko jeden duży pokój ( gdyby był jeszcze jeden mały na dole) to by mi wystarczyły te 3 na górze.

7. Dach dwuspadowy- jak najbardziej pochwalam- nie lubię tzw."kapliczek".

Ogólnie MNIE się podoba! Wam ma się podobać

Dom budujesz dla siebie i to jest najważniejsze!!! To Ty tam zamieszkasz ze swoją rodziną.

A czy ktoś może był klientem firmy Kominki Vector mieszczącej się w Bytomiu - Górnikach? Jestem ciekawy czy robią solidnie i czy są godni polecenia...

My byliśmy klientami, jakis miesiąc temu. Kominka jeszcze nie używamy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, ale tanio nie było.

Proszę o podzielenie się doświadczeniami w sprawie wykonawstwa mebli kuchennych, jakieś namiary godne do polecenia... Jakos utknęłam w tym temacie, ceny przerażają. Czy miał ktos do czynienia z kuchniami Consequence CQ z Bytomia?

Pzdr

Witajcie

Szukam człowieka - fachowca od prac kominiarsko-blacharskich. Niestety przeciekają mi kominy (obróbka) i nie do końca dobrze zrobiona jest czapa i fugi.

To pilny temat i będę baaardzo wdzięczny za namiary. Aha - ponieważ budowa jest w okolicach Mikołowa tak wiec Tychy, Mikołów, Katowice tak więc fachowiec z tych okolic spokojnie wchodzi w grę.

ps. czy istnieje silikon dekarski którego można używać w temperaturze otoczenia około i poniżej zera?

z góry dzięki