piter1119 09.01.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 witam , szukam murarza z okolic Gliwic do pomocy przy budowie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarniz 09.01.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 miarka się przebrała i postanowiłem to opisać na naszej grupie. I wiem że od tego jest inna rubryka ale myslę że warto to wpisać.Jak macie doczynienia z ekipą Staszka Toczka (buduje w okolicach Mikołowa, Borowej Wsi itp) to koniecznie spiszcie umowę, patrzcie na ręce albo ich wogóle nie bierzcie.Reszta na wykonawca doskonały i mniej lub na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudek12 10.01.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jeszcze raz proszę o namiary panów od co, wody, tynkarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 11.01.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam szukam architekta z okolic Tychów , Mikołowa który pomoże w przebudowie i aranżacji wnętrza.Jesli ktos ma jakis sprawdzony kontakt to poprosze o namiary.Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarniz 11.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Rudek12 Jeszcze raz proszę o namiary panów od co, wody, tynkarzy. Pozdrawiam poszło na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarniz 11.01.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 No to może ja ponowię prośbę:szukam ludzi od zabudowy poddasza tj. ocieplenie i płyty g-k itp oraz kafelkarza.będę wdzięczny za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 12.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jeżeli macie jakiegoś sprawdzonego, godnego polecenia fachowca, który ułoży trochę kafli na podłodze i płytki klinkierowe na ścianie to proszę o namiary!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 12.01.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witam,mam do sprzedania 90 szt profili stalowych U50 o dł. 4 m do płyt g-k. Cena to połowa ich wartości:http://www.lafargenidagips.pl/wydawnictwa/pdf/cennik04-2008.pdfMateriał do odbioru w Nieborowicach k. Gliwic. W okolicach Gliwic mogę profile dowieżć własnym transportem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragonow 13.01.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Wszystkich serdecznie Na forum jestem od niedawna i pilnie potrzebuję Waszej pomocy Poszukuję solidnej i niedrogiej ekipy do wybudowania domu. Aktualnie mam zrobione fundamenty bez wylanej płyty, chodzi więc o wymurowanie ścian, wykonanie stropu i dachu. Jest to budynek parterowy z użytkowym poddaszem i z wbudowanym garażem. Powierzchnia to 200 m2. Budowa w Bieruniu (koło Tychów). Jeśli to możliwe proszę o namiary najlepiej na sprawdzone przez Was ekipy - będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 13.01.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 odkupie garaż, kontener lub jakąś budkę do wykorzystania na budowie z okolic Tychów-Oświęcimia-Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamiYaca 13.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 witam wszystkich,szukam solidnego/niedrogiego architekta do adaptacji gotowego projektu i wprowadzenia kilku małych zmian w projekcie. z góry dziękuję za pomocpozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.01.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Kami&Yaca - tez szukam architekta do małej przeróbki jesli bedziesz miał jakiś kontakt to proszę o informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarniz 13.01.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Kami&Yaca - tez szukam architekta do małej przeróbki jesli bedziesz miał jakiś kontakt to proszę o informację. Pozdrawiam witam wszystkich, szukam solidnego/niedrogiego architekta do adaptacji gotowego projektu i wprowadzenia kilku małych zmian w projekcie. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Jacek Fajny gość, robił mi adaptację z przeróbkami, Pan Eugeniusz Kurpas z Chudowa. powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragonow 14.01.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 WitamKilka postów wcześniej prosiłem o namianry na ekipy. Dzisiaj dostałem pierwszą wycenę:35tys zł za murarkę (ściany parteru, płyta stropowa i poddasze)23tys zł za dachTak wygląda projekt:http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_pistacja_g/m445af0e8bafcd,2jedyna zmiana to powiększony garaż na 2 stanowiska, no i zabezpieczenia na szkody górnicze. Cena nie obejmuje fundamentów bo juz sa zrobione. Co powiecie na te ceny - umiarkowanie czy raczej drogo?Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 14.01.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ai ile metrów masz dachu? Ja mam płacić 60 od metra (więźba dachówka obróbki) za robociznę dach cztero i dwuspadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 14.01.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Kami&Yaca - tez szukam architekta do małej przeróbki jesli bedziesz miał jakiś kontakt to proszę o informację. Pozdrawiam witam wszystkich, szukam solidnego/niedrogiego architekta do adaptacji gotowego projektu i wprowadzenia kilku małych zmian w projekcie. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Jacek Fajny gość, robił mi adaptację z przeróbkami, Pan Eugeniusz Kurpas z Chudowa. powodzenia w budowaniu radze zapoznać się opinią na muratorze na temat tego Pana;][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragonow 14.01.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Powierzchnia dachu to ok 270 - 280m2, a więc cena za 1m2 to ok 82 - 85zł. Chyba nie najlepsza cena A co myślicie o cenie za murarkę? Koszty w moim przypadku mogą być wyższe ze względu na szkody górnicze, a co za tym idzie znacznie mocniejsze zbrojenie płyty stropowej i 17 słupów żelbetowych spinających fundamenty z płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobsoonx2 14.01.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam ponownie w temacie koloru i wyboru... Macie może dopasowanie koloru okien z Oknoplastu profil Platinium orzech włoski w zgraniu z bramą garażową solidną, dobrą, umiarkowaną cenowo z napędem elekt. lub bez? Wiśniowski, Mirola??? Szukam też OSB 22mm, Isover uni-mata 150mm, 50mm oraz full płyt kartonowo gipsowych. Mam swoje ceny, ale może znacie dobre i tanie namiary??? Wylewki? Elektryk? Pozdrawiam Roobsoonx Ps. Okna już się produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.01.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 roob nic nie pomogę (ja mam szare) za to namieszam. porównywałam ceny wiśniowskiego z hormannem i normstahlem. o ile cena podstawowa jaką podają była dużo niższa to jak porównałam trzy kompletne bramy to wyszło mi w wiśniowskim najdrożej. piszę po to żebyś się nie uprzedzał i sprawdził wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 14.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam ponownie w temacie koloru i wyboru... Macie może dopasowanie koloru okien z Oknoplastu profil Platinium orzech włoski w zgraniu z bramą garażową solidną, dobrą, umiarkowaną cenowo z napędem elekt. lub bez? Wiśniowski, Mirola??? Szukam też OSB 22mm, Isover uni-mata 150mm, 50mm oraz full płyt kartonowo gipsowych. Mam swoje ceny, ale może znacie dobre i tanie namiary??? Wylewki? Elektryk? Pozdrawiam Roobsoonx Ps. Okna już się produkują Jeśli chodzi o bramę garażową to mamy z tej samej firmy, która robi rolety dla oknoplastu (przynajmniej w Rudzie Śl.) i kolor sądzę ok, czyli orzech. Firma to Isofas z Zabrza, bramy niedrogie i z napędem. Użytkujemy od listopada i wszystko ok. Namiary znajdziesz na ich stronie internetowej. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts