Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

miarka się przebrała i postanowiłem to opisać na naszej grupie. I wiem że od tego jest inna rubryka ale myslę że warto to wpisać.

Jak macie doczynienia z ekipą Staszka Toczka (buduje w okolicach Mikołowa, Borowej Wsi itp) to koniecznie spiszcie umowę, patrzcie na ręce albo ich wogóle nie bierzcie.

Reszta na wykonawca doskonały i mniej lub na prv

Witam Wszystkich serdecznie :)

Na forum jestem od niedawna i pilnie potrzebuję Waszej pomocy :oops:

Poszukuję solidnej i niedrogiej ekipy do wybudowania domu. Aktualnie mam zrobione fundamenty bez wylanej płyty, chodzi więc o wymurowanie ścian, wykonanie stropu i dachu. Jest to budynek parterowy z użytkowym poddaszem i z wbudowanym garażem. Powierzchnia to 200 m2.

Budowa w Bieruniu (koło Tychów).

Jeśli to możliwe proszę o namiary najlepiej na sprawdzone przez Was ekipy - będę wdzięczny :D

Kami&Yaca - tez szukam architekta do małej przeróbki jesli bedziesz miał jakiś kontakt to proszę o informację. Pozdrawiam

witam wszystkich,

szukam solidnego/niedrogiego architekta do adaptacji gotowego projektu i wprowadzenia kilku małych zmian w projekcie.

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Jacek

Fajny gość, robił mi adaptację z przeróbkami, Pan Eugeniusz Kurpas z Chudowa.

powodzenia w budowaniu

Witam

Kilka postów wcześniej prosiłem o namianry na ekipy.

Dzisiaj dostałem pierwszą wycenę:

35tys zł za murarkę (ściany parteru, płyta stropowa i poddasze)

23tys zł za dach

Tak wygląda projekt:

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_pistacja_g/m445af0e8bafcd,2

jedyna zmiana to powiększony garaż na 2 stanowiska, no i zabezpieczenia na szkody górnicze. Cena nie obejmuje fundamentów bo juz sa zrobione.

Co powiecie na te ceny - umiarkowanie czy raczej drogo?

Pozdrawiam Artur

Kami&Yaca - tez szukam architekta do małej przeróbki jesli bedziesz miał jakiś kontakt to proszę o informację. Pozdrawiam

witam wszystkich,

szukam solidnego/niedrogiego architekta do adaptacji gotowego projektu i wprowadzenia kilku małych zmian w projekcie.

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Jacek

Fajny gość, robił mi adaptację z przeróbkami, Pan Eugeniusz Kurpas z Chudowa.

powodzenia w budowaniu

radze zapoznać się opinią na muratorze na temat tego Pana;][/code]

Powierzchnia dachu to ok 270 - 280m2, a więc cena za 1m2 to ok 82 - 85zł.

Chyba nie najlepsza cena :(

A co myślicie o cenie za murarkę?

Koszty w moim przypadku mogą być wyższe ze względu na szkody górnicze, a co za tym idzie znacznie mocniejsze zbrojenie płyty stropowej i 17 słupów żelbetowych spinających fundamenty z płytą.

Witam ponownie w temacie koloru i wyboru...

Macie może dopasowanie koloru okien z Oknoplastu profil Platinium orzech włoski w zgraniu z bramą garażową solidną, dobrą, umiarkowaną cenowo z napędem elekt. lub bez? Wiśniowski, Mirola???

Szukam też OSB 22mm, Isover uni-mata 150mm, 50mm oraz full płyt kartonowo gipsowych. Mam swoje ceny, ale może znacie dobre i tanie namiary???

Wylewki? Elektryk?

Pozdrawiam

Roobsoonx

Ps. Okna już się produkują :)

roob

nic nie pomogę (ja mam szare) za to namieszam. porównywałam ceny wiśniowskiego z hormannem i normstahlem. o ile cena podstawowa jaką podają była dużo niższa to jak porównałam trzy kompletne bramy to wyszło mi w wiśniowskim najdrożej. piszę po to żebyś się nie uprzedzał i sprawdził wszędzie.

Witam ponownie w temacie koloru i wyboru...

Macie może dopasowanie koloru okien z Oknoplastu profil Platinium orzech włoski w zgraniu z bramą garażową solidną, dobrą, umiarkowaną cenowo z napędem elekt. lub bez? Wiśniowski, Mirola???

Szukam też OSB 22mm, Isover uni-mata 150mm, 50mm oraz full płyt kartonowo gipsowych. Mam swoje ceny, ale może znacie dobre i tanie namiary???

Wylewki? Elektryk?

Pozdrawiam

Roobsoonx

Ps. Okna już się produkują :)

Jeśli chodzi o bramę garażową to mamy z tej samej firmy, która robi rolety dla oknoplastu (przynajmniej w Rudzie Śl.) i kolor sądzę ok, czyli orzech. Firma to Isofas z Zabrza, bramy niedrogie i z napędem. Użytkujemy od listopada i wszystko ok. Namiary znajdziesz na ich stronie internetowej.

aka