olek.k 20.01.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam wszystkiego dobrego w nowym roku !!Buduję w okolicach Orzesza, mam pytanie gdzie kupowaliście okna drewniane, oraz interesują mnie namiary na speca od kominków, za opinie i namiary będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 20.01.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Czy ktoś z Rudy Śląskiej lub pobliskich okolic może polecić lokalnego speca/firmę do wykonania mebli kuchennych, zabudowy garderoby itp.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 21.01.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam!!Do zabudowy garderoby mogę szczerze polecić firmę KOMANDOR z Rudy Śląskiej,miałam tam robione szafy na przedpokój i wszytsko ok,szybko,solidny montaż,miła obsługa.Kuchnie podobo fajne robi firma Keja na Kochłowicach.Bardzo,bardzo fajne (ale i drogie) są kuchnie w Katowicach na Roździeniu,za Ikeą trochę dalej są sklepy z mebami.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 21.01.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Cześć Aka Mam z polecenia kilka namiarów, my jesteśmy prawie zdecydowani, namiary na priv. Czy ktoś z Rudy Śląskiej lub pobliskich okolic może polecić lokalnego speca/firmę do wykonania mebli kuchennych, zabudowy garderoby itp. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 21.01.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Cześć Aka Mam z polecenia kilka namiarów, my jesteśmy prawie zdecydowani, namiary na priv. Dzięki Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 21.01.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Czy zna ktoś godną polecenia ekipę do ręcznych tynków cementowo-wapiennych? Ewentualnie mogą być maszynowe, byle tanio Najlepiej okolice Tarnowskich Gór, Pyskowic, Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 21.01.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam Kilka postów wcześniej prosiłem o namianry na ekipy. Dzisiaj dostałem pierwszą wycenę: 35tys zł za murarkę (ściany parteru, płyta stropowa i poddasze) 23tys zł za dach Tak wygląda projekt: http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_pistacja_g/m445af0e8bafcd,2 jedyna zmiana to powiększony garaż na 2 stanowiska, no i zabezpieczenia na szkody górnicze. Cena nie obejmuje fundamentów bo juz sa zrobione. Co powiecie na te ceny - umiarkowanie czy raczej drogo? Pozdrawiam Artur Artur, uważam, że cena jest przyzwoita. Nie szukaj zbyt tanio, bo w efekcie końcowym dużo przepłacisz. Ktoś już o tym napisał na forum... Wiem też coś o tym z autopsji /mogę powiedzieć tylko: niestety/ Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 21.01.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam!! Do zabudowy garderoby mogę szczerze polecić firmę KOMANDOR z Rudy Śląskiej,miałam tam robione szafy na przedpokój i wszytsko ok,szybko,solidny montaż,miła obsługa.Kuchnie podobo fajne robi firma Keja na Kochłowicach.Bardzo,bardzo fajne (ale i drogie) są kuchnie w Katowicach na Roździeniu,za Ikeą trochę dalej są sklepy z mebami.Polecam. Dzięki za info, Roździeń niestety odpada - za wysoka półka cenowa, wiem, że co niektórzy się obruszą i powiedzą "ale jaka jakość". Nas nie stać na nie, więc będzie tylko "jakoś" . aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 21.01.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Resztę namiarów podałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 21.01.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, Na wiosnę rozpoczynam budowę domu (okolice Gliwic).Mam do rozwiązania problem z doborem źródeł ogrzewania. Mój pomysł polega na instalacji gazowego kotła kondensacyjnego + kotła na ekogroszek. Problem dokładnie opisałem tu:http://forum.muratordom.pl/kociol-gazowy-piec-na-ekogroszek,t149541.htm Czy ktoś mógłby mi polecić jakiegoś fachowca, który doradzi mi jak to zrealizować oraz ewentualnie będzie w stanie wykonać to zadanie. PzdrKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iw1719499402 21.01.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy ktoś budował w systemie Praefa? Do Krzyk23 - jestem z Gliwic i tu buduję ( będę,jestem na etapie wyboru projektu,chyba będzie to Rododendron 6, z tym,że do zabliźniaczenia.Warunki zabudowy mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 21.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 widziałem kilka domów stawianych w tej technologii, w tym jeden na legalecie. Technologia jak technologia, to co za nią przemawia to szybkość, ale jeszcze nie widziałem ekipy, która byłaby w stanie ten atut wykorzystać, Stawiają sciany i idą w cholerę na miesiąc i szlag trafia cały zysk. Poza tym jak w każdych prefabrykatach wcześniej czy później na stykach pojawią się rysy. A tapetowanie prefabrykatów to można między bajki włożyć, zawsze trafiają się raki, które trzeba szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 22.01.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam, czy ktoś budował w systemie Praefa? Do Krzyk23 - jestem z Gliwic i tu buduję ( będę,jestem na etapie wyboru projektu,chyba będzie to Rododendron 6, z tym,że do zabliźniaczenia.Warunki zabudowy mam. Witaj, Kiedy chcesz wystartować z budową? Ja planuję na wiosnę (wniosek o pozwolenie został złożony w pod koniec grudnia). Masz może namiary na dobrego instalatora (zrobienie kotłowni, podłogówki, kaloryferów itd.) ? Pzdr Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 22.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witaj, Kiedy chcesz wystartować z budową? Ja planuję na wiosnę (wniosek o pozwolenie został złożony w pod koniec grudnia). Masz może namiary na dobrego instalatora (zrobienie kotłowni, podłogówki, kaloryferów itd.) ? Pzdr Krzych ja jestem już po instalacjach, więc mogę podzielić się namiarami na moich instalatorów. Jeśli jesteś na etapie projektu, to idealny moment, gdyż jest to jedna z nielicznych firm, która przed robotą robi projekt, a nie działa na zasadzie "najpierw robota, potem myślenie". Są z Gliwic, jeśli jesteś zainteresowany, to mogę podać namiary na priva. Zdjęcia kotłowni w ich wykonaniu znajdziesz w moim dziennniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.01.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 To i ja poproszę... Witaj, Kiedy chcesz wystartować z budową? Ja planuję na wiosnę (wniosek o pozwolenie został złożony w pod koniec grudnia). Masz może namiary na dobrego instalatora (zrobienie kotłowni, podłogówki, kaloryferów itd.) ? Pzdr Krzych ja jestem już po instalacjach, więc mogę podzielić się namiarami na moich instalatorów. Jeśli jesteś na etapie projektu, to idealny moment, gdyż jest to jedna z nielicznych firm, która przed robotą robi projekt, a nie działa na zasadzie "najpierw robota, potem myślenie". Są z Gliwic, jeśli jesteś zainteresowany, to mogę podać namiary na priva. Zdjęcia kotłowni w ich wykonaniu znajdziesz w moim dziennniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 22.01.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 ja jestem już po instalacjach, więc mogę podzielić się namiarami na moich instalatorów. Jeśli jesteś na etapie projektu, to idealny moment, gdyż jest to jedna z nielicznych firm, która przed robotą robi projekt, a nie działa na zasadzie "najpierw robota, potem myślenie". Są z Gliwic, jeśli jesteś zainteresowany, to mogę podać namiary na priva. Zdjęcia kotłowni w ich wykonaniu znajdziesz w moim dziennniku. Jestem zainteresowany. Daj namiary na priv. Jak to cenowo wyszło i jak z jakością? Pzdr Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 23.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 No to ja równiez tu zawitam ,na forum jestem od niedawna . Poszukuję solidnej i szybkiej ekipy do wybudowania domu. Powierzchnia to 172 m2. Budowa - Ruda Śląska (dokładnie Kłodnica). Proszę o namiary na sprawdzone przez Was ekipy.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 25.01.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No to ja równiez tu zawitam ,na forum jestem od niedawna . Poszukuję solidnej i szybkiej ekipy do wybudowania domu. Powierzchnia to 172 m2. Budowa - Ruda Śląska (dokładnie Kłodnica). Proszę o namiary na sprawdzone przez Was ekipy.Z góry dzięki Wysyłam numer na priva, ale niestety nie wiem jak oni są wolni czasowo i nie wiem też, czy już Ci wcześniej nie wysyłałam. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 25.01.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 No to ja równiez tu zawitam ,na forum jestem od niedawna . Poszukuję solidnej i szybkiej ekipy do wybudowania domu. Powierzchnia to 172 m2. Budowa - Ruda Śląska (dokładnie Kłodnica). Proszę o namiary na sprawdzone przez Was ekipy.Z góry dzięki Wysyłam numer na priva, ale niestety nie wiem jak oni są wolni czasowo i nie wiem też, czy już Ci wcześniej nie wysyłałam. aka podeślesz mi też? Pzdr Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 26.01.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dzięki Aka .Tak już mi podawałaś ten namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts