Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ja równiez tu zawitam ,na forum jestem od niedawna :p . ....

Witam wszystkich, widzę że nie tylko MY dopiero teraz zaczynany.

Mamy już pozwolenie na budowę i chcemy na wiosnę ruszyć z budową.

Proszę o informacje nt materiałów (gdzie najtaniej i czy już zacząć kupować, budujemy w okolicach Gliwic).

Pozdrawiam wszystkich

Witam

a macie ekipę do budowy?

jakie ściany planujcie ?

ja wybrałem p+w 44 bez ocieplenia

Pani w DB powiedziała, że nie wszystkie wyceny są rzetelne i niektóre podważają.

Pan w DB powiedział (IX 2008), że na pewno zrobia lepszą ofertę niż ta którą mam. Pokazałem co mam i skąd, kazał wypełnić tonę papierów a potem dał mi ofertę do d... .

Co do wycen - rzeczoznawca majątkowy ma numerowane uprawnienia i jak się szanuje to robi jak trzeba. Dentyści też są dobrzy i lepsi :)

DB podważył kiedyś wycenę działki bezpośrednio przy ul. Panewnickiej w Katowicach. Kto był to wie - kto nie był temu napiszę, że to ulica przelotowa, kilka linii autobusowych, w sumie duży ruch. DB podważył wycenę, gdyż nie zawierała jakiegoś zaświadczenia z urzędu (nie wystarczył opis rzeczoznawcy) o dostepie do drogi publicznej... . Bez komentarza.

Witam

Właśnie stoję przed wyborem producenta okien PCV.

Chciałem zapytać o Wasze doświadczenia z producentami z okolic Górnego Śląska.

Pierwsze moje typy to Eurocolor, Terma Tychy, Acrylplast, Okfens, OKF.

Jakie są wasze opinie o tych firmach ?

Które typy okien tych firm ewentualnie wybraliście ?

Znacie jeszcze kogoś godnego polecenia ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Adam

Witam. Niestety jestem w pracy i nie miałam czasu przejrzeć całego wątku więc z góry przepraszam jeśli odpowiedź się znalazła.

Czy ktoś robił odkurzacz centralny, oczyszczalnie i pompę cieplną? jestem na etapie poszukiwania firm (ostatnie rozmowy) i projektowania naszego domku. To chyba na najlepszy czas żeby szukać innych firm. Więc czy znacie jakieś porządne firmy ze śląska które robią:

- pompy cieplne

- Odkurzacze centralne

- mechaniczną wentylację

- Oczyszczalnie ścieków (i tutaj pytanie czy ktoś z dzielnicy Katowic - Podlesia - budował oczyszczalnie i czy urząd robi z tym problemy w chwili gdy w granicy leci miejska kanalizacja)

Pozdrawiam

Czy ktoś robił odkurzacz centralny, oczyszczalnie i pompę cieplną? jestem na etapie poszukiwania firm (ostatnie rozmowy) i projektowania naszego domku. To chyba na najlepszy czas żeby szukać innych firm. Więc czy znacie jakieś porządne firmy ze śląska które robią:

- pompy cieplne

- Odkurzacze centralne

- mechaniczną wentylację

- Oczyszczalnie ścieków (i tutaj pytanie czy ktoś z dzielnicy Katowic - Podlesia - budował oczyszczalnie i czy urząd robi z tym problemy w chwili gdy w granicy leci miejska kanalizacja)

Pana od odkurzacza mogę polecić, wysyłam na priva.

aka

Rejon Tychy-Pszczyna-Oświęcim-Lędziny

Poszukuje tańszego dostawcy mat. budowlanych, aktualnie najniższe ceny jakie znam to:

Stal zbrojeniowa Fi 6 - 2,6 zł za kg (Hurt. BARWA Tychy)

Stal zbrojeniowa Fi 10 - 2,22 zł za kg ------||-----

Stal zbrojeniowa Fi 12 - 2,18 zł kg

Max-250/188/220 - 2,9zł z transportem (megawit-Jankowice)

Kostka betonowa 25/12/38 - 3,6 zł ----||----

Ponadto poszukuje używanych stempli 2,2 m i 2,8-3,0 m

Desek 24 mm 4-5 metrowe i króciaki 1-2 metrowe

Chetnie odkupie garaż lub jakąś inną budkę

witam,

czy ktoś może polecić mi wykonawce do instalacji co,cwu,kanalizy i gazu?

coś nie mam szczęścia, albo drogo albo ktoś obiecuje i nie dotrzymuje słowa...

z góry dzięki

Mam do sprzedania płyty z wełny szklanej ISOVER (2400x1200x20)mm oryginalnie zapakowane lub w wymiarze (1200x1000x30)mm, mozna wykorzystac do izolacji akustycznej stropu.Jeśli ktoś by był zainteresowany to prosze na priv.

ewela