Wirecki 17.08.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Gdzie w naszej okolicy dostanę dobrą cenę na barmę garażową Hormann???? Też myślałem o H. a w koncu padło na Normstahla. Na allegro jest gość z Gliwic, w bardzo dobrej cenie ok 1tys taniej niż przedstawiciel Normstahla, którego mam na swojej ulicy!!! Namiary : http://www.allegro.pl/item714091249_normstahl_2500x2125_automatyka_montaz_promocja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 17.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Gdzie w naszej okolicy dostanę dobrą cenę na barmę garażową Hormann???? Ja okna i bramę garażową zamówiłem w Portaluxie w Mikołowie ul. Skotnica 2, cena moim zdaniem bardzo dobra, chociaż bramę kupowałem przy okazji zakupu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 17.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 barto307cc prosze o namiar jestem zainteresowany betonikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.08.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dzięki mężczyźni za pomoc w sprawie bramy barto307cc prosze o namiar jestem zainteresowany betonikami poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 barto307cc, a ja tu Ci jeszcze podziękuję, za namiary na pana rurkowego Mam nadzieje , że sprawi się dzienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 18.08.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 poszukuję ekipy do wykonania dachu. Konstrukcja płatwiowo-jętkowa, pokrycie folia+ dachówka ceramiczna Monza Roben. Dach dwu spadzisty (stodoła) z dwoma lukarnami. Powierzchnia dachu 240m2 Gdyby ktoś miał namiary na sprawdzoną ekipę proszę o info na priva. Mam ofertę za 100zł za 1m2 ale wydaje mi się za drogo. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.08.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 barto307cc, a ja tu Ci jeszcze podziękuję, za namiary na pana rurkowego Mam nadzieje , że sprawi się dzienie Malka też mam nadzieję,że się sprawdzi .Daj znać jak skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.08.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 poszukuję ekipy do wykonania dachu. Konstrukcja płatwiowo-jętkowa, pokrycie folia+ dachówka ceramiczna Monza Roben. Dach dwu spadzisty (stodoła) z dwoma lukarnami. Powierzchnia dachu 240m2 Gdyby ktoś miał namiary na sprawdzoną ekipę proszę o info na priva. Mam ofertę za 100zł za 1m2 ale wydaje mi się za drogo. Z góry dziękuję Namiary na ekipę od dachu(górali) na priv Za taki dach jak Twój biorą 60zł/m2 ,my płacimy za trochę udziwniony 65zł/m2.Jest to cena za kompeltnie wykonany dach.U nas zaczynają w czwartek więźbę,zawsze można podjechać zbaczyć i pogadać z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.08.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 barto307cc prosze o namiar jestem zainteresowany betonikami rogul dostałeś na priv ten mój nr tel???bo coś ta poczta szwankuje,4 razy Ci to posłałam już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 18.08.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 nic nie doszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 18.08.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam, Mam pytanie - dzisiaj robili mi uziom opaskowy ( chyba nie tak sie to fachowo nazywa ) w każdym razie układali mi bednarke na około domu tylko ze z tego co ja wiem to bednarka powinna otoczyć cały dom tzn zrobic pętle wokół a mój kierownik robót stwierdził ze to nie jest konieczne i otoczył tylko dom bez garażu czyli nie ma pętli w dwóch miejscach wychodzi koniec. Czy ktos wie czy tak moze być ? Bo nie wiem czy się upierac przy swoim czy zostawic tak jak jest.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalu76gmail.com 18.08.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 WitamPoszukuje dzialki budowlanej w Katowicach - Podlesie, Kostuchna, Zarzecze.Interesuje mnie dzialka o rozmiarze min 700m2 najlepiej uzbrojona w cenie nie przekraczajacej 200tys. Za wszelkie info o sasiadach chcacych sprzedac grunty, ciotkach i innych znajomkach bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 ...układali mi bednarke na około domu tylko ze z tego co ja wiem to bednarka powinna otoczyć cały dom tzn zrobic pętle wokół a mój kierownik robót stwierdził ze to nie jest konieczne i otoczył tylko dom bez garażu czyli nie ma pętli w dwóch miejscach wychodzi koniec. Czy ktos wie czy tak moze być? Czy kierownik robi tą instalacje wg projektu instalacji odgromowej, czy wg własnych wierzeń religijnych? Czy ten kierownik ma uprawnienia do odbioru takich instalacji? Podpisze się pod protokołem odbioru? W wielkim uproszczeniu można powiedzieć, że ma być opasany cały dom łącznie z garażem po obwodzie. Bok pojedynczego oczka nie powienien mieć więcej niż 20m. 2 wyprowadzenia to ciut za mało, minimum to 2+1 (GSU), a optimum to 4+2. To tak w maxi uproszczeniu. Podaj link do projektu, ew. skontaktuj się na Priv to Ci to wyjaśnie szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 19.08.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Mam do sprzedania 8 palet Porothermu 30P+W - 5zł/sztukę,z dowozem i rozładunkiem hds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 19.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 poszukuję ekipy do wykonania dachu. Konstrukcja płatwiowo-jętkowa, pokrycie folia+ dachówka ceramiczna Monza Roben. Dach dwu spadzisty (stodoła) z dwoma lukarnami. Powierzchnia dachu 240m2 Z góry dziękuję Posyłam Ci na priva namiary na moich górali. Ceny nie znam, bo u nas robili cały dom, ale wiem, że dachy lubią najbardziej. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 19.08.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 ...układali mi bednarke na około domu tylko ze z tego co ja wiem to bednarka powinna otoczyć cały dom tzn zrobic pętle wokół a mój kierownik robót stwierdził ze to nie jest konieczne i otoczył tylko dom bez garażu czyli nie ma pętli w dwóch miejscach wychodzi koniec. Czy ktos wie czy tak moze być? Czy kierownik robi tą instalacje wg projektu instalacji odgromowej, czy wg własnych wierzeń religijnych? Czy ten kierownik ma uprawnienia do odbioru takich instalacji? Podpisze się pod protokołem odbioru? W wielkim uproszczeniu można powiedzieć, że ma być opasany cały dom łącznie z garażem po obwodzie. Bok pojedynczego oczka nie powienien mieć więcej niż 20m. 2 wyprowadzenia to ciut za mało, minimum to 2+1 (GSU), a optimum to 4+2. To tak w maxi uproszczeniu. Podaj link do projektu, ew. skontaktuj się na Priv to Ci to wyjaśnie szerzej. Przepisy dopuszczają otok częściowy, możesz połączyć otok z fundamentem, może być także wykonane uziemienie miejscowe szpilkowe lub mieszane. Najważniejsza jest uzyskana wartość uziemienia. W projekcie powinna być podana wartość maksymalna i jej nie wolno przekroczyć. Dla obiektów budowlanych wykonuje się metryki urządzenia piorunochronnego. W takiej metryce podaje się wszystkie ważne informacje o budynku, instalacji oraz załącza się szkic instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 19.08.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 barto307cc dzieki sliczne za te betoniki nieszlo tak gladko jak myslelismy ale dalismy rade POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.08.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 barto307cc dzieki sliczne za te betoniki nieszlo tak gladko jak myslelismy ale dalismy rade POzdro To ja dziękuję rogul,że mam więcej miejsca na budowie .Trochę męczarni było,fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludka 20.08.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam,będę budować na jesień w Zbrosławicach taki oto domek http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=448 częściowo podpiwniczony na górce. Czy jest mi ktoś w stanie polecić ekipę do SSO? Wg Was ile powinnam zapłacić za koszt robocizny mam ofertę na 67tys. (z dachem bez okien i drzwi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.08.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 trochę dużo jak za taki mały domek z prostym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts