Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ja się teraz wyżyję twórczo ;). Załatwiamy pomału przyłącza i m.in. czekamy na odpowiedź z Wodociągów. Niezależnie od tego jaka ta odpowiedź będzie - chcemy studnię.

I w związku z tym mam pytanie; kopał/wiercił ktoś z Was takową?

Przynam szczerze, że mam mały (taki malutki) zgryz. Budowę studni trzeba podobno zglosić w Starostwie z wyprzedzeniem 7 dni (tak jak budowę przyłącza). Pani w Starostwie powiedziała nam (ale na odczepnego z miną "przyjdźcie pytać o takie rzeczy jak będzie ktoś inny niż ja"), że do takiego zgłoszenia trzeba dołączyć mapkę z orientacyjną lokalizacją studni. :-? No i pięknie, ale na chłopski rozum - przed wywierceniem nie wiadomo przecież gdzie dokładnie ta studnia będzie. Mogę co prawda chyba zamówić sobie wcześniej różdżkarza...:-?

Ciekawa jestem jak to wyglądało u Was? Zgłaszaliście budowę tej studni?

PS: Sorry, jeśli pytam o rzeczy oczywiste lub banalne, ale jestem na samym początku drogi pt:"własny dom". :oops: Wybaczycie nowicjuszce, nie? :lol:

ola jak będziesz porównywać pamiętaj że do ceny kostki granitowej musisz dodać jakieś 55 zł więcej za robociznę i podbudowa też jest droższa

Dzięki ale robocizna będzie za free, Tomek sam zrobi - narazie kładziemy tylko pas 2 m od drogi, żeby "zadowolić" służbistów z UM i żeby nam odebrali dom.

Reszta w przyszłym roku

Poszukuję dobrego wykonawcy do położenia papy na podłogę w piwnicy.

Macie może namiary na kogoś dobrego?

A sam nie chcesz tego zrobić. Wypożyczenie butli plus palnik nie powinno być zbyt drogie...dobry wykonawca swoje weźmie, a robota wbrew pozorom nie jest trudna. Kładliśmy sami, tj. we dwóch.

Poszukuję dobrego wykonawcy do położenia papy na podłogę w piwnicy.

Macie może namiary na kogoś dobrego?

A sam nie chcesz tego zrobić. Wypożyczenie butli plus palnik nie powinno być zbyt drogie...dobry wykonawca swoje weźmie, a robota wbrew pozorom nie jest trudna. Kładliśmy sami, tj. we dwóch.

Kurcze jakoś ostatnio nabrałem alergii na pracę na budowie. Może to tylko tymczasowe.

Z drugiej strony chciałbym wiedzieć ile takie coś może kosztować, tj. czy warto się z tym bawić.

BTW: skąd mieliście sprzęt?