sylwiag 09.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Pytałam. Najpiewr zrobił taaakie Powiedział że się rozejrzy, ale nie obiecuje. Najlepiej jak sama je sobie kupię Obdzwoniłam juz chyba wszystko. Nie wiem co mam robić.Wiem że bez tych listew też się da ale widziałam wykończenie okien z listwami i bardzo mi się podoba. Może ktoś kupował ostatnio ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 09.11.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 skoro o listwach dylatacyjnych do ościeżnic pcv nie słyszał to ja bym zmienił ekipę - brak wiedzy świadczy o ich braku profesjonalizmu. tynki pewnie zrobią, kasę wezmą a pęknięciami po kilku miesiącach na styku okno-tynk przejmować sie juz nie będą... a listwy kupisz niemal w każdym składzie budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.11.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Cos mi sie zdaje ze te listwy dylatacyjne do okien to chyba sie montuje na etapie montazu okien, chyba ze o innych listwach mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 09.11.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Poratujcie mnie namiarami na ekipę od wylewek.Koleżanka dała mi namiar na swoich,ale koleś mi mówi,że 47zł/m2 chyba z księżyca spadł ,no i szukam dalej Dopiero tu zajrzałam i jeśli jeszcze potrzeba to proszę nr do wylewkarza 501124108. Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Kładzie się u mnie elektryka, potem woda i kanaliza. Więc za jakiś czas potrzebować będę tynkarzy i wylewki. Czy macie namiary na dobre i sprawdzone ekipy? Poprosiłabym też o ceny. Pozdrawiam Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.11.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 aka-jonek - skąd jest ten gość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 10.11.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Proszę o namiar na rzetelnego geodetę do podziału działki w Rudzie Śląskiej (+ ew. wznowienia granic działki). Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 10.11.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Proszę o namiar na rzetelnego geodetę do podziału działki w Rudzie Śląskiej (+ ew. wznowienia granic działki). Dzięki z góry. Namiar posłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.11.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A jak u Was z cennikami geodetów - wznowienie granic za pkt? inne odbiory powykonawcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 10.11.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A jak u Was z cennikami geodetów - wznowienie granic za pkt? inne odbiory powykonawcze? Ja za wznowienie granic działki płaciłam 100zł. A odbiór powykonawczy jeszcze dalekoooo przedemną ,ale pytałam o cenę i wynosi 850zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 10.11.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A jak u Was z cennikami geodetów - wznowienie granic za pkt? inne odbiory powykonawcze? Ja za wznowienie granic działki płaciłam 100zł. A odbiór powykonawczy jeszcze dalekoooo przedemną ,ale pytałam o cenę i wynosi 850zł. Ja za odbiór powykonawczy płaciłem 650 - dom, przyłącze wody, prądu, szambo. Firma z Mikołowa - jak by co dam namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 10.11.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ...Ja za odbiór powykonawczy płaciłem 650 - dom, przyłącze wody, prądu, szambo. Firma z Mikołowa - jak by co dam namiar na priv. DAWAJ !! Dziękuję z góry jak mało który ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vito77 10.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Proszę forumowiczów o namiar na sprawdzoną ekipę do budowy domu w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 10.11.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 aka-jonek - skąd jest ten gość ? Z Chorzowa, ale jeździ pewnie prawie wszędzie. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 11.11.2009 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam, u mnie zacznie się najwcześniej za rok i budowa będzie bardziej z tych tematowych okolic niż z Górnego Śląska, ale wpaść i przywitać się nie zaszkodzi. Działka zakupiona, leży i czeka, nabiera wartości i zyskuje media (o dzięki Ci dobra gmino Śledzić wątek i spisywać polecanych fachmanów też warto - co niniejszym czynić będę Pozdrawiam, Y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 12.11.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 w nawiazaniu do postów powyzej dotyczacych kafelkarzy mam pytanko ile sobie spiewaja za ulożenie 1m2 ? z tego co wyczytalem to nikt jakoś nie chce polecić swojego kafelkarza bo nie jest zadowolony. Terminy odlegle a i ceny z kosmosu się zdarzają. Ja planuje kafelki na luty i posanowilem już się rozejrzeć w tej kwestii. Podajcie ceny to się zastanowie czy szukać speca czy samemu ogarnąć wiedzę z zakresu kafelkowania i dokonać tej sztuki podczas urlopu Potem może zmienie fach i jakby co to się polece na forum osobom mającym problem z kafelkarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.11.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A ułożenie podłogi - deska trójwarstwowa klejona (nie "pływająca")? Fachowcy? Ich cennik? Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 13.11.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 w nawiazaniu do postów powyzej dotyczacych kafelkarzy mam pytanko ile sobie spiewaja za ulożenie 1m2 ? z tego co wyczytalem to nikt jakoś nie chce polecić swojego kafelkarza bo nie jest zadowolony. Terminy odlegle a i ceny z kosmosu się zdarzają. Ja planuje kafelki na luty i posanowilem już się rozejrzeć w tej kwestii. Podajcie ceny to się zastanowie czy szukać speca czy samemu ogarnąć wiedzę z zakresu kafelkowania i dokonać tej sztuki podczas urlopu Potem może zmienie fach i jakby co to się polece na forum osobom mającym problem z kafelkarzami Ja mam już umówionych na koniec kwietnia,z polecenia (ale nie z forum), tylko mają ciasno z terminami ,najwczesniej mieli miejsce właśnie na kwiecień.Cenowo 40zł i 45zł/m2 jedna cena dotyczy podłóg a druga ścian tylko nie wiem która do czego bo zapomniałam . Mam jeszcze jednego dobrego kafelkarza z Bielszowic też trzeba się dużo wcześnie umawiać,nie wiem jak cenowo ale spróbuj zadzwonić.Pan Rysiek tel.506-600-231. A jak tam Twoje tynki?dotarła już ekipa??ja dziś z nimi jestem umówiona na oględziny i wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 13.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Poratujcie mnie namiarami na ekipę od wylewek.Koleżanka dała mi namiar na swoich,ale koleś mi mówi,że 47zł/m2 chyba z księżyca spadł ,no i szukam dalej U mnie wylewki robiła firma Patryx http://www.patryx.pl/onas.htm koszt - 11 zł za m2. Robili we wrześniu. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do wykonania. Teraz kładziemy kafelki i kafelkarz też nie narzeka. W garażu super zrobili spadek,żeby deszcz ściekał do kratki. Ja szukałam w miarę tanich a większość bierze 12 zł /m2. Kupowaliśmy sami towar. Siatkę zbrojeniową położyliśmy w garażu a w pozostałych pomieszczeniach takie włókno (kupiliśmy w gliwicach - z allegro). A w sprawie tynków też miałem super ekipę: nr tel do szefa -Pana Tomka 501-522-020, ale u mnie robił pracownik Pan Krzysiek - super ekipa. Nie dyskutowali jak gdzieś znalazłam "poprawkę" tylko szybciutko biegli poprawić. Robią tynki cementowo-wapienne. Są z Żor i u mnie robili za 18m2 ale mieli dosyć dalekoi to najwyższa stawka u nich. Ja jestem bardzo zadowolona (inaczej bym nie polecała - jak np. tych co budowali mi dom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 takie włókno (kupiliśmy w gliwicach - z allegro). Chyba nie wkleiło się łącze - możesz powtórzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts