Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytałam. Najpiewr zrobił taaakie :o Powiedział że się rozejrzy, ale nie obiecuje. Najlepiej jak sama je sobie kupię :cry: Obdzwoniłam juz chyba wszystko. Nie wiem co mam robić.Wiem że bez tych listew też się da ale widziałam wykończenie okien z listwami i bardzo mi się podoba. Może ktoś kupował ostatnio ??

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

skoro o listwach dylatacyjnych do ościeżnic pcv nie słyszał to ja bym zmienił ekipę - brak wiedzy świadczy o ich braku profesjonalizmu. tynki pewnie zrobią, kasę wezmą a pęknięciami po kilku miesiącach na styku okno-tynk przejmować sie juz nie będą...

a listwy kupisz niemal w każdym składzie budowlanym

A jak u Was z cennikami geodetów - wznowienie granic za pkt? inne odbiory powykonawcze?

Ja za wznowienie granic działki płaciłam 100zł. A odbiór powykonawczy jeszcze dalekoooo przedemną :lol: ,ale pytałam o cenę i wynosi 850zł.

Ja za odbiór powykonawczy płaciłem 650 - dom, przyłącze wody, prądu, szambo. Firma z Mikołowa - jak by co dam namiar na priv.

Witam, u mnie zacznie się najwcześniej za rok i budowa będzie bardziej z tych tematowych okolic niż z Górnego Śląska, ale wpaść i przywitać się nie zaszkodzi. Działka zakupiona, leży i czeka, nabiera wartości i zyskuje media (o dzięki Ci dobra gmino ;)

Śledzić wątek i spisywać polecanych fachmanów też warto - co niniejszym czynić będę ;)

Pozdrawiam,

Y.

w nawiazaniu do postów powyzej dotyczacych kafelkarzy mam pytanko

ile sobie spiewaja za ulożenie 1m2 ?

z tego co wyczytalem to nikt jakoś nie chce polecić swojego kafelkarza bo nie jest zadowolony. Terminy odlegle a i ceny z kosmosu się zdarzają.

Ja planuje kafelki na luty i posanowilem już się rozejrzeć w tej kwestii.

Podajcie ceny to się zastanowie czy szukać speca czy samemu ogarnąć wiedzę z zakresu kafelkowania i dokonać tej sztuki podczas urlopu :)

Potem może zmienie fach :) i jakby co to się polece na forum osobom mającym problem z kafelkarzami :)

w nawiazaniu do postów powyzej dotyczacych kafelkarzy mam pytanko

ile sobie spiewaja za ulożenie 1m2 ?

z tego co wyczytalem to nikt jakoś nie chce polecić swojego kafelkarza bo nie jest zadowolony. Terminy odlegle a i ceny z kosmosu się zdarzają.

Ja planuje kafelki na luty i posanowilem już się rozejrzeć w tej kwestii.

Podajcie ceny to się zastanowie czy szukać speca czy samemu ogarnąć wiedzę z zakresu kafelkowania i dokonać tej sztuki podczas urlopu :)

Potem może zmienie fach :) i jakby co to się polece na forum osobom mającym problem z kafelkarzami :)

Ja mam już umówionych na koniec kwietnia,z polecenia (ale nie z forum), tylko mają ciasno z terminami :x ,najwczesniej mieli miejsce właśnie na kwiecień.Cenowo 40zł i 45zł/m2 jedna cena dotyczy podłóg a druga ścian tylko nie wiem która do czego bo zapomniałam :oops: .

Mam jeszcze jednego dobrego kafelkarza z Bielszowic też trzeba się dużo wcześnie umawiać,nie wiem jak cenowo ale spróbuj zadzwonić.Pan Rysiek tel.506-600-231.

A jak tam Twoje tynki?dotarła już ekipa??ja dziś z nimi jestem umówiona na oględziny i wycenę :lol:

Poratujcie mnie namiarami na ekipę od wylewek.Koleżanka dała mi namiar na swoich,ale koleś mi mówi,że 47zł/m2 chyba z księżyca spadł :roll: :o ,no i szukam dalej :lol:

U mnie wylewki robiła firma Patryx http://www.patryx.pl/onas.htm koszt - 11 zł za m2. Robili we wrześniu. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do wykonania. Teraz kładziemy kafelki i kafelkarz też nie narzeka. W garażu super zrobili spadek,żeby deszcz ściekał do kratki.

Ja szukałam w miarę tanich a większość bierze 12 zł /m2.

Kupowaliśmy sami towar. Siatkę zbrojeniową położyliśmy w garażu a w pozostałych pomieszczeniach takie włókno (kupiliśmy w gliwicach - z allegro).

A w sprawie tynków też miałem super ekipę: nr tel do szefa -Pana Tomka 501-522-020, ale u mnie robił pracownik Pan Krzysiek - super ekipa. Nie dyskutowali jak gdzieś znalazłam "poprawkę" tylko szybciutko biegli poprawić. Robią tynki cementowo-wapienne.

Są z Żor i u mnie robili za 18m2 ale mieli dosyć dalekoi to najwyższa stawka u nich. Ja jestem bardzo zadowolona (inaczej bym nie polecała - jak np. tych co budowali mi dom)