Fenix999 13.11.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A w sprawie tynków też miałem super ekipę: nr tel do szefa -Pana Tomka 501-522-020, ale u mnie robił pracownik Pan Krzysiek - super ekipa. Nie dyskutowali jak gdzieś znalazłam "poprawkę" tylko szybciutko biegli poprawić. Robią tynki cementowo-wapienne. Są z Żor i u mnie robili za 18m2 ale mieli dosyć dalekoi to najwyższa stawka u nich. Ja jestem bardzo zadowolona (inaczej bym nie polecała - jak np. tych co budowali mi dom) No nie przesadzajmy , p. Tomek ma dużo zleceń z okolicy (jak na ten przykład u mnie) . A co do stawki to gwoli scisłości jest to stawka za robocizne . Ale fakt , faktem że dobrze robią . p.s. dziękuję za polecenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 13.11.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No nie przesadzajmy , p. Tomek ma dużo zleceń z okolicy (jak na ten przykład u mnie) . A co do stawki to gwoli scisłości jest to stawka za robocizne . Ale fakt , faktem że dobrze robią . Fenix999 a masz już zrobione te tynki??skąd ten Pan Tomek jest??w okolicy pracuje a ja o nim nie słyszałam jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 13.11.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No nie przesadzajmy , p. Tomek ma dużo zleceń z okolicy (jak na ten przykład u mnie) . A co do stawki to gwoli scisłości jest to stawka za robocizne . Ale fakt , faktem że dobrze robią . ale ja mieszkam na dalekim Zachodzie (tzn. Zagłębiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 13.11.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No nie przesadzajmy , p. Tomek ma dużo zleceń z okolicy (jak na ten przykład u mnie) . A co do stawki to gwoli scisłości jest to stawka za robocizne . Ale fakt , faktem że dobrze robią . ale ja mieszkam na dalekim Zachodzie (tzn. Zagłębiu) No to raczej koniec świata a nie Zachód A po jakim czasie od wykonania wylewek wygrzewać podłogówkę przed położeniem gresu??i ile to powinno trwać,bo zielona jestem z tego tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 13.11.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 pilnie oddam ok 15-20t kamienia wapiennego.nadaje się na skalniak, podbudowę drogi, pod kostkę etc.Jaworzno tel 0504 890 530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 13.11.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 takie włókno (kupiliśmy w gliwicach - z allegro). Chyba nie wkleiło się łącze - możesz powtórzyć? Dokładna nazwa: włókno polipropylenowe do betonów i zapraw. Gościu od wylewek chciał doliczyć 1 zł do każdego m2. Oczywiście jak się kupi samemu to wychodzi taniej (i można uzbierać z takich złotówek na ładniejsze płytki do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.11.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 takie włókno (kupiliśmy w gliwicach - z allegro). (...)Dokładna nazwa: włókno polipropylenowe do betonów i zapraw. Sądziłem, że chodziło o coś innego, bo napisałaś wyżej: Siatkę zbrojeniową położyliśmy w garażu a w pozostałych pomieszczeniach takie włókno Włókna dodaje się do wody w trakcie robienia zaprawy, nieco inaczej niż siatkę zbrojącą. Zakładam, że tak własnie było.... 1 zł za m2 - trudno powiedzieć, czy tanio czy drogo, zależy ile włókien, czy zgodnie z zaleceniami. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 13.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A jak tam Twoje tynki?dotarła już ekipa??ja dziś z nimi jestem umówiona na oględziny i wycenę ekipa dotarła - troche było kłótni w niedziele ale są i się przygotowują od poniedziałku (troche wolno im to idzie) chcieli robic tynki baumit - ale musialem ich "zmotywować" do knaufa 75L zaproponowana cena 24 zl okazała się ceną netto na allegro wystawiają się za 23 zł oczywiście żadnej wzmianki o netto .... dodałem swoje zmiany do umowy jak sie nie wyrobią do 2 grudnia to dostana kase tylko za poddasze poprosilem ich o wyliczenie metrow do tynkowania z informacją ile mi wyszło iwyszlo im 2 m2 wiecej warto zainwestować w dalmierz laserowy np boscha - i wyliczyć sobie samemu m2 bo przy pierwszej wycenie dodali mi 50m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 13.11.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam wszystkich serdecznie. Właśnie zaczynam swoją przygodę z budową własnych 4 ścian. Działeczka zakupiona( okolice Gliwic) , projekt wstępnie wybrany http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zefirantach/m49eda15a7260f,2209mam nadzieje że do wiosny uporam się z całą papierologią i może uda się ruszyć z budową. Jestem na etapie poszukiwania architekta (dostosowanie planu do działki) i jednocześnie kierownika budowy, oraz ekipy która podejmie się budowy SSZ. Dużo pracuje i niestety nie dam rady doglądać budowy i angażować się w budowę.Poszukuję solidnej ekipy , której można zaufać, nie trzeba pilnować i powierzyć budowę do stanu surowego zamkniętego lub pod klucz. Jeśli ktoś z Was może polecić solidnych budowlańców ewentualnie architekta proszę o wiadomość na forum lub priva.Z góry dziękuję za informacje. I obiecuję dzielić się doświadczeniami nabywanymi w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Barto po 28 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 13.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Barto po 28 dniach efilo,wiedziałam,że Twoja wiedza mnie nie zawiedzie i mi odpowiesz .Jesteś niezastąpiona . Ok po 28 dniach a ile mam ją wygrzewać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 13.11.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 w nawiazaniu do postów powyzej dotyczacych kafelkarzy mam pytanko ile sobie spiewaja za ulożenie 1m2 ? Ja mam już umówionych na koniec kwietnia,z polecenia (ale nie z forum), tylko mają ciasno z terminami ,najwczesniej mieli miejsce właśnie na kwiecień.Cenowo 40zł i 45zł/m2 jedna cena dotyczy podłóg a druga ścian tylko nie wiem która do czego bo zapomniałam . : z takimi cenami to sie zastanawiam nad zmiana zawodu samej podlogi na dole mam z 200 m2 do tego jeszcze 3 lazienki (sciany) oj chyba bedzie urlop z kafelkami ciekawe ile bede w stanie zrobic podlog w 14 dni nie mając kompletnie nic wspolnego z tematem - jakies estymacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 wygrzewanie podłogówki Wiele opinii w sprawie - u mnie na szczęscie jest program wygrzewania w automatyce pieca, więc się nie zastanawiam.... (tylko patrzę kiedy butlę zmienić, nie zdążyli z gazem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.11.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Barto 28 dni kotly często maja program do wygrzewania a jak nie to ustawia go instalator. Gdyby jednak nie było takiej opcji to jest dokładnie rozpisany na FM. Przed kladzeniem okladzin warto zmierzyc wilhotnosc wylewki. Mówię o kaflach bo oczywiście przy drewnie to obligo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.11.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Co do kafli - ulozenie na ścianach jest droższe. Shooter - wykwalifikowany Kafelkarz z dobrym sprzętem kładzie ok 10 m2 dziennie. Ale to tez zależy od wielkości kafli i ilości docinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 13.11.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Shooter - wykwalifikowany Kafelkarz z dobrym sprzętem kładzie ok 10 m2 dziennie. Ale to tez zależy od wielkości kafli i ilości docinek. qrna jakos malo mi sie wydaje tym m2/dzien bede mial gres 60/60 i sztuk plytek na dzien to za wiele nie wyjdzie..... wydaje mi sie ze na duzych powierzchniach (nie wliczajac docinek na bokach) to powinno wiecej na dzien wyjsc, ale pewnie okaze sie w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 13.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No cenią się ,cenią kafelkarze ale podobno te ceny które podałam 40zł i 45zł to nie jest dużo,bo znajomej zaśpiewali prawie 100zł/m2,masakra . Efilo czyli po 28 dniach wygrzewać i następne 28 dni,heheheh .Kupię dobry piec co sam to będzie wiedział,przecież ja nie musze się na wszystkim znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.11.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Shooter - wykwalifikowany Kafelkarz z dobrym sprzętem kładzie ok 10 m2 dziennie. Ale to tez zależy od wielkości kafli i ilości docinek. qrna jakos malo mi sie wydaje tym m2/dzien bede mial gres 60/60 i sztuk plytek na dzien to za wiele nie wyjdzie..... wydaje mi sie ze na duzych powierzchniach (nie wliczajac docinek na bokach) to powinno wiecej na dzien wyjsc, ale pewnie okaze sie w praktyce chętnie się założę. jak będziesz miał gres 60x60 to zrobisz jeszcze mniej wypoziomować taką płytkę to nie jest wcale prosta sprawa. poza tym to 28 kafli dziennie. myślisz że to niewiele? zresztą podaną wydajność nie ja wymyśliłam tylko panowie specjalisci kafelkarze z forum. moi panowie nigdy nie osiągnęli takiej wydajności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 14.11.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam wszystkich forumowiczówmam pytanie, czy ktoś może podać namiary na solidną i sprawdzoną ekipę, która zbuduje stan surowy? Planujemy zacząć budowę na wiosnę, budujemy w MysłowicachZ góry dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 15.11.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam wszystkich forumowiczów mam pytanie, czy ktoś może podać namiary na solidną i sprawdzoną ekipę, która zbuduje stan surowy? Planujemy zacząć budowę na wiosnę, budujemy w Mysłowicach Z góry dzięki, pozdrawiam Mam Cię Widzę, że zaczynacie działać. Trzymamy kciuki za dobrą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts