mirela99 26.11.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 elfilo możesz dać mi namiar na tego gościa od komina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 poszło na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 26.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 jako że etap robót wykończeniowych zbliża się jak mikołaj i święta proszę o kilka rad: przy ociepleniu poddasza - czy warto ocieplac wełna 20cm + 5 cm , czy wystarczy sama 20 cm ?jakiej firmy welne warto kupić (jakość/cena) ? Jaki styropian pod wylewki (EPS100 ? ) Gdzie i jaki można kupić w dobrej cenie ?Czy są jakieś różnice w plytach k-g różnych producentów ? Jakie warto kupić a jakich unikać ? gdzie robić zakupy ww materiałów, bo chyba hurtownia gdzie brałem na budowe odpadną w tych materiałach cenowo Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 26.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Zważywszy na to że najwięcej ciepła ucieka przez dach - dałbym nawet i 30cm wełny - unimaty (fabryka jest w gliwicach więc polecam jakiegoś gliwickiego przedstawiciela), pod wylewki eps100 - najczęściej firma robiąca wylewki oferuje własny styropian.k-g bez wiekszej różnicy, obowiązkowo zielona płyta do pomieszczeń wilgotnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 przy ociepleniu poddasza - czy warto ocieplac wełna 20cm + 5 cm , czy wystarczy sama 20 cm ? koniecznie muszą być dwie warstwy - ta druga eliminuje mostki na krokwiach jakiej firmy welne warto kupić (jakość/cena) ? ja polecam rockwoola. braliśmy superrock / toprock cena wyższa ale i parametry lepsze Jaki styropian pod wylewki (EPS100 ? ) Gdzie i jaki można kupić w dobrej cenie ? wybraliśmy z paneltecha bo cieplejszy niż reszta. nie opłaca się kupować bezposrednio u producenta - wychodzi drogo (nawet przez allegro). my dostalismy najlepszą zniżkę w dombudzie w siemianowicach. Czy są jakieś różnice w plytach k-g różnych producentów ? Jakie warto kupić a jakich unikać ? płyta knauff gdzie robić zakupy ww materiałów, bo chyba hurtownia gdzie brałem na budowe odpadną w tych materiałach cenowo Z góry dzięki za info ja brałam z dwóch miejsc. dombud pozostał na placu boju bo mi dowożą wszystko na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 26.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 bede mial ogrzewanie podlogowe na parterze wiec kwestie styropianu musialbym ustalic z ludzmi od CO, ale moze samemu cos sie zorganizuje tanio wlasnie nasunelo mi sie pytanko - kto mi ulozy styropian tam gdzie nie ma podlogówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 26.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Skorzystam też z tych porad bo ten etap przedemną . Jeszcze szukam stolarza co zrobi mi drzwi wejściowe na wzór drzwi z Hormanna .Może ktoś zna solidnego?? Shooter a jak tam tynki,wyszły ok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 26.11.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 jak to dobrze rozegrasz to ten sam gość. wełna tania w Termo IB na Pszczyńskiej w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 26.11.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Skorzystam też z tych porad bo ten etap przedemną . Jeszcze szukam stolaża co zrobi mi drzwi wejściowe na wzór drzwi z Hormanna .Może ktoś zna solidnego?? Shooter a jak tam tynki,wyszły ok??? nie obyło się bez zje..... i teraz idzie gładko miali mieć poślizg 2 dni a będzie przed czasem zobaczymy jak skonczą ale wyglada ok, na allegro zjechali z cena i wystawiają się za 22 zl.......a ja przeplacam 24 i moja porażka bo nie udało mi się nic utargowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 wlasnie nasunelo mi sie pytanko - kto mi ulozy styropian tam gdzie nie ma podlogówki.... są trzy opcje 1. goście od podłogówki jak się z nimi tak ugadasz (najmniej prawdopodobne) 2. goście od wylewki (zazwyczaj za dodatkową opłatą bezproblemowo łykają temat) 3. Ty - całkiem sensowna opcja - to lekka i szybka robota a samemu się robi dokładniej. wiem z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 26.11.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Nam będzie układała styropian ekipa od podłogówki bo mamy w całym domu(tzn prawie w całym,oprócz garażu i pom.gosp),ale powiedzieli że jakby nie było w całym to też by ułożyli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 no i super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 27.11.2009 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Jaką dajecie folię pod styropian przy podłogówce??Ja chcę dać na parterze papę termozgrzewalną, a na piętrze folię.Byłem w Castoramie i mają ich kilka. Oczywiście nie liczę na odpowiedzi typu daj najgrubszą jaką mają.Czy macie jakiegoś człowieczka co zrobi mi sprawnie, ładnie i w rozsądnej cenie kominek?PozdrawiamTlobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.11.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Papę taką która jest przeznaczona do łaczenia ze styropianem (znaczy taka która nie zawiera substancji powodujących znikanie styropianu). Polecam WĄTEK TUTAJ. Nie polecam produktów z casto do budowy domu - zazwyczaj mają te 'najbiedniejsze' produkty danych firm a cena z kosmosu - casto to nie hurtownia budowlana tylko sklep dla remontowiczów. Jeśli chodzi o folie to u nas panowie od podłogówki kleili taką srebrną z 'podziałką kratkową'. Natomiast tam gdzie nie było podłogówki daliśmy czarną budowlaną. Głównie to zabezpiecza przed wlewaniem się wylewki w szpary między styro więc jakiejś szczególnej wagi bym do tego nie przywiązywała. Jak juz kiedyś pisałam ja na parterze pod podłogówką zastosowałam folie izofrex zamiast papy. Ale to sie zgrzewa z poziomą izolacją fundamentów więc wydaje mi się że taką decyzje podejmuje się na początku budowy. folia srebrna to taka:http://www.trance.multimo.pl/BUD_330.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 27.11.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Potrzebuje cieśle na już !!Budowa w okolicach Pszczyny Prosze o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masia1719504864 27.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Shooter U mnie właśnie są montowane drzwi,więc mogę ci doradzić z wlasnego doświadczenia. Przed tynkowaniem osciezy zorientuj się najpierw mniej wiecej jakie chcesz oscieznice.Chodzi tu o ich grubość.Waha się ona bowiem od 2 do 5 cm.Ja na początku tego nie wiedziałam i panowie od wykończeniówki zostawili mi takie otwory jak po starych drzwiach.Po czym okazało się,że drewniane ościeżnice które sobie wybrałam są grubsze od starych i w niektórych miejscach (tam gdzie nie chcialam niszczyć świeżo położonych płytek np.) musiałam zamawiać nietypowe skrzydła ,co znacznie podnosi cenę a na dodatek nie wszystkie firmy chcą się tego podjąć. W innych ościeżach wykończyli mi płytami k-g,które wczoraj montazysta musiał skuwać bo były krzywo. Więc ja bym odradzała tą zabawę,ale jeśli musisz z jakichś względów to przypilnuj dokładnie wykonawców,żebyś nie musiał płacić teraz za tynkowanie,a potem montażyście za skuwanie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 28.11.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 witamma ktos kawałek 30-50cm rynny Karolina brazowa 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.11.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 ja mam tytancynk i to nawet wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 29.11.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 tak to jest - człowiek troche pochalif firme od tynkow i sie popie..... - niezabezpieczone kable (całe zagipsowane razem z kostkami)- poobcinane kable (bo za długie i przeszkadzały ekipie)- otwarte puszki pradowe i zagipsowane w środku z kablem- powyciagane zabezpieczenia rurek z woda (bedzie sie łatwiej robić)- obcięta rura/ przepust na kable miedzy tv a resztą świata Czy ja się czepiam ?Czy może ja mam szczęście na takich fachowców ? Ponizej fotki z komórki : http://images36.fotosik.pl/120/c81d8c394a3430b8med.jpg http://images39.fotosik.pl/229/08195b128e1d98edmed.jpg http://images42.fotosik.pl/145/8cab3244a6ebf343med.jpg http://images41.fotosik.pl/228/5756c6e9cbf533fdmed.jpg http://images42.fotosik.pl/145/ed4bf9a749f37b53med.jpg http://images47.fotosik.pl/232/ed320308b0edfc37med.jpg http://images37.fotosik.pl/228/2c5bf1a6cdf58515med.jpg http://images37.fotosik.pl/228/44d5d08afe71b1famed.jpg http://images50.fotosik.pl/233/aa98c402081dbbb1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 że kable są uwalone to normalne - nie da się walić tym agregatem i zachować super czystości. że coś poucinali to już ja bym też im ucięła. a z puszkami nie rozumiem. ze zdjęcia nie wygląda jakby one były zawalone gipsem - raczej obszczerbane. czyżbyś nie wytrzymał do wyschnięcia tynków i chciał je oddłubać od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts