shooter 01.12.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 widzisz u Ciebie zatkali sobie otwór w kominie papierem aby tam nie tynkowac - u mnie na to nie wpadli do komina zarzucili gipsu jak to majster okreslilzapytałem czy komin sie w srodku tynkuje - powiedział że niea na pytanie co ten gips tam robi powidział ze nie jest tam wytynkowane tylko zarzucone........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nougatina 02.12.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A czy widoczny spod gładzi aluminiowy kątownik na styku dwóch połączonych prostopadle płyt jest zgodny ze sztuką budowlaną czy wręcz przeciwnie? Kiedy kazałam go zamaskować, usłyszałam od wykonawcy, że zgodnie ze sztuką powinien być widoczny w całej okazałości, a u nas i tak widać go tylko miejscami (?!?). Mam się upierać przy swoim? Dodam tylko, że przebijającej przez gladź siatki początkowo też nie chcieli poprawiać ("Farbą sobie to pani pomaluje"), ale w końcu ustąpili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 02.12.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jak pojadę na budowę to sprawdzę czy teraz widać ten kątownik. Przy kominie to na pewno nie przeszkadza, bo i tak będzie on zamaskowany jakimiś "bajerami" natomiast na pewno tych kątowników w żadnym innym miejscu nie widać. Mnie Panowie też mieli w pewnym momencie dosyć, bo jak przyjeżdzałam, to zawsze coś tam znalazłam do poprawy, ale Pan Krzysztof który u nas robił ani raz nie powiedział NIE tylko za każdym razem: dobrze, jeśli Pani sobie życzy to to poprawimy. Dlatego może jestem baaaaaaaadzo zadowolona z tynkarzy. Oczywiście teraz znalazłam jeszcze parę poprawek, ale to już jest moje czepialstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nougatina 02.12.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dziękuję Dobrusiu Postaram się w sobotę zrobić jakieś zdjęcia przy dziennym świetle. U nas ten kątownik będzie widać z daleka. Przekopałam się przez internet i nigdzie nie znalazłam ani zdjęć, ani opisu, że jakiekolwiek elementy konstrukcyjne mają spod gładzi wystawać. Przez długi czas byliśmy bardzo zadowoleni z naszej ekipy (mamy generalnego wykonawcę), ale ostatnio coraz bardziej opuszczają się w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.12.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 u mnie widac katownik, na podciągu po lewej http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SrkTefmsvdI/AAAAAAAADZU/6HW10MTf35M/s512/DSCN4863.JPG, farba kryje bez problemu, a niechcąco uderzyłam drabiną w komin, tez jest kątownik i tynk odpadł na szczęście tylko z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nougatina 03.12.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Malko, bardzo Ci dziękuję za info. Kątownik jest widoczny dokładnie w tym samym miejscu. Z tym że u nas ta zabudowa k-g jest na najbardziej widocznej ścianie w kuchni, dlatego tak mnie to gryzie. Ale skoro piszesz, że farba to przykryje, to kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.12.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 ja nie pamiętam jak jest u mnie ale w mieszkaniu były na pewno widoczne i zostały zamalowane bez problemu z tego co pamietam to kiedys jakis fachowiec mi mowil (tak jak Twoj) że lepiej jak jest widoczny bo mniej jest narażony na uszkodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nougatina 03.12.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziękuję W obecnym mieszkaniu nie mam żadnych k-g, więc i doświadczenia żadnego. Do tej pory wykonawca nas nie zawodził, ale ostatnio nagrzeszyli brakiem zabezpieczenia okien na czas "brudnych" prac, prześwitującą spod gładzi siatką i zawaleniem kilku terminów. Zaczęłam się zastanawiać, czy nie idą po prostu na skróty, żeby nadrobić spóźnienia. A kafelkarza znalazłam Po zakończeniu prac zdam raport z jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klajo 03.12.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Info. może przydate może nie... dla tych co poszukiwali ziemi, przy wjeździe na autostrade (Rybnik/Gliwice), po prawej stronie od Rybnika, ogrodzili teren dosyć duzy i zaczeli kopać , gdzies czytalam że w rejonie wezła Sosnica ma powstać wielkie centrum handlowe , może własnie przygotowują teren pod nie, i ziemia nie koniecznie jest im potrzebna ..., nie ma na razie żadnych tabiczek ale roboty codziennie sie posuwają do przodu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 03.12.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam, my na finiszu (aczkolwiek przydlugim...szybko to jest jak mury ida do gory). co do tynkow - uwazam, ze nalezy sie czepiac. nie po to, zeby nie zaplacic fachowcom, ale po to zeby moc im pieniadze z czystym sumieniem dac. my mielismy super polecana ekipe i bylo bardzo szybko i idealnie rowno..oprocz jednego - skopali (doszczetnie) sufit w salonie. przyszedl gladziarz i zameldowal, ekipa przyjechala i poprawiala. czytajac jednak wasze posty dochodze do wniosku, ze za malo ich meczylam o sprzatanie. mam grudki tynku chyba wszedzie...jak to ktos trafnie ujal wyzej oj gooopia, ja goopia a teraz pare polecanych i wrecz przeciwnie firm - moze sie komus przyda schodziarz - schodow jeszcze nie mam, ale widzialam jego robote i moge pochwalic (mozna obejrzec w salonie w Bytomiu). Fachowy sposob w jaki zalatwia sprawy zwiazane z wycena, doradztwem itp. i za co szczegolnie doceniam - doradzil nam schodzy tansze, zwracajac uwage na fakt, iz u nas wcisniete sa w osobna klatke schodowa i szkoda placic 5-7 tys wiecej za cos czego potem nie bedziemy eksponowac Mamy montaz umowiony na 21/12 to zdam relacje jak namacalne efekty wspolpracy Ogrodzenie mamy systemowe + robiona brama i furtka. Szybko, sprawnie, dobrze cenowo. Bylo nieco przebojow z podrapana przy montazu furtka, ale poprawiali az do skutku. Ogolnie i tak polecam Nie polecam Hoermanna z Opola (biuro sprzedazy z Gliwic tez poprzez nich montuje)...katastrofa, katastrofa....brama wymierzona za szeroka - obcinana, drzwi uszkodzone przy montazu, po miesiacu dostaly wybrzuszen (sr 10 cm kazda), osadzone za nisko (nie zostalo miejsca na kafle i klej)...wymienili po postraszeniu kontaktem z centrala w Niemczech. W nowych szwankuje wkladka....a ja myslalam, ze jak kupuje Hoermanna to kupuje cos lepszego.... Poza tym jedyna konkretna osoba w tej firmie jest Pani odbierajaca telefony... Do dzisiaj maja wstrzymana platnosc, bo dobijamy sie o wkladke z dobry miesiac. Ktos pytal o kostke - ceny bardzo rozne. Super wykonawca - Jansz z Pyskowic - 170/180 za m2 z kostka typu Naturo lub Pastella (Semmelrock) Ta sama kostka, f-ma Brukos Gliwice - 132 (calosc z podbudowa), ale pierwszego dnia nie zrobili nic, a drugiego (i ostatniego) dnia uszkodzili mi koparka kanalizacje i kabel z automatyki bramy - choc dostali plan do lapy z rozrysowanym co gdzie jest i na co trzeba uwazac. Ekipe wywalilam, teraz jest inna i ciiiii...jest bardzo ok + straty pokryli w calosci (bardzo honorowy szef firmy - to tez sie liczy) Okna - bardzo dobre ceny u dealera firmy Komsta (dobre okna + robia tez drzwi z PCV) Bardzo dobra cena na kafelki w ArtCeramika - nalezy rozmawiac z szefem (P. Zagorowski) - konkret w temacie rabatu Armatura i inne elementy wyp lazienki - ogladane na zywo, kupowane przez internet (pegaz tychy, lazienki fast, arsanit, allegro) - ceny 10-50% taniej niz w sklepie (nawet z przesylka). Kurierem przyjechala do nas nawet wanna - udalo sie bez uszkodzen, bo dobrze zapakowana (lazienki fast) Co tam jeszcze godne polecenia kuchnia Ikea - polecam pomiar i doradztwo goscia na miejscu. Koszt 100pln, a rozwial moje wszelkie watpliwosci co do zakupu u nich (np. na stronie jest informacja, ze narozne nie moga byc pod zlewozmywak - okazuje sie, ze moga) porecz tarasu + balkony, wykonawca moze tani nie jest, ale robi cuda. (c.o. i wod-kan) - fachowiec 1000%, zrobil wszystko migusiem, za cene z umowy, bez szkod...jak sie nam wlamali (ukradzona elektryka) to w 15 min przyjechal zdjac piec gazowy, co by nastepnej nocy go nie wyniesli. Kafelkarze - dopiero do mnie wchodza, ale wlasnie koncza kafle u kolegi - zachwala, a nalezy do b. wymagajacych. Terminy na wiosne Meble na wymiar - dobre ceny i gosc z tzw. pomyslunkiem Namiary (tel ew. mail) piszcie na PRIV Eliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.12.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Współczuje kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 03.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Właśnie skończyli mi robić tynki. Weszli na robotę z 1 tygodniowym opóźnieniem, ale jak weszli to 750m2 zrobili w tydzień. Wszystko co było do zabezpieczenia sami zabezpieczyli potem posprzątali (chociaż mają jeszcze pozamiatać).Ogólnie jestem zadowolony mogę ich z czystym sumieniem polecić. Możecie się wypowiedzieć na temat cen wylewek??Ten etap czeka mnie za 1.5 tygodnia. Moja ekipa chce 28zł/m2 z materiałem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 03.12.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wylewki - kupowałem materiał sam i nigdy (przenigdy ) nie poszedłbym na układ, że ekipa kupuje materiał. No chyba, że: 1. w umowie bedą proporcje - ilosc plastyfikatora, włókien, cementu / na kreta. 2. określone grubości, ile ma tej wylewki być (nie "na oko" 6cm, ale wg pomiarów - przy schodach wewn i oknach balkonowych) 2. mam 2-3 dni urlopu i pilnuję, żeby było jak umówione. Ps. I tak polecam urlop, bo rurki od podłogówki mają być tak jak ułożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.12.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ja kupiłam cement a ekipa piasek. Z czego sie cieszylam bo istotna jest ziarnistosc i oni tego dopilnowali a ja bym pewnie kupiła coś badziewiastego. Faktury za piasek dostałam bezpośrednio od kierowcy ciężarówki. Wlokno i plastyfikator są tak tanie ze oszukiwanie na tym byłoby idiotyzmem. Zwłaszcza ze to by wyszło w jakości posadzki. Zreszta byłam przy mieszaniu i było wszystko zgodnie ze sztuka. Niemniej jednak faktycznie nie spotkałam sie z rozliczaniem za wylewki za materiał i robocizne łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 03.12.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Faktycznie, piasek też "załatwiała" ekipa. Mają "swojego" kierowcę i był taki jak trzeba.Co do oszukiwania - im więcej cementu, im więcej plastyfikatora, tym trudniej (i dłużej) sie zaciera. Nie chodzi o jeden czy dwa woreczki włókien za 17 zł, ale właśnie o komfort pracy.Zgadzam się, wyszłoby w jakości posadzki.... Tylko wtedy jest już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.12.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Malko, bardzo Ci dziękuję za info. Kątownik jest widoczny dokładnie w tym samym miejscu. Z tym że u nas ta zabudowa k-g jest na najbardziej widocznej ścianie w kuchni, dlatego tak mnie to gryzie. Ale skoro piszesz, że farba to przykryje, to kamień z serca drobny szczegół, u mnie to nie karton- gips - to tynki cementowo-wapienne ,ale idea podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.12.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Prawda. Na szczęście są jeszcze na świecie ekipy którym zależy na czymś takim jak dobra opinia. Akurat wylewkarzom sie nie dziwie. To jednodniowa robota - musza mieć dużo klientów. W takim przypadku ciezko liczyć na jelenia bo musiałoby być ich całe stado. Choć jak pokazują przypadki na forum takich 'zawodowcow' tez sie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 No , ludziska kofane ... 6 - go w niedziele zaczynamy licytację świąteczną dla Frania ... wklejać, wklejać w wątku fantowym swoje fanty ... http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm kochani : zdjęcia , opisy ..... im więcej tym lepiej - żeby każdy forumowicz mógł znaleźć coś dla siebie i żeby było o co walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harry2091 07.12.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 WitamA ja mam małe ostrzeżenie jeśli ktoś szuka ekipy do tynkowania (tynk gipsowy)Miałem firmę z Katowic wcześniej siedziba Sosnowiec Stronka www profesjonalnie wykonana szef Pan Przemek T.robiący dobre wrażenie podejście do klienta pierwsza klasa ,więc się na nią zdecydowałemProfesjonalny był tylko ONWpadła ekipa tydzień roboty ,zapłaciłem pojechaliNie miałem pojęcia czego się spodziewać więc myślałem że dziury gdzie nie gdzie się samemu załata.Tynki były mokre w domu ciemno więc wydawało się że nie jest najgorzej .Po miesiącu wyschło pozakładałem oświetlenie i mnie zatkało.PORAżkaCo prawda przyjechali pozaklejali co większe dziury ale efekt jest taki że od miesiąca walczę z gładziami (cały dom)i jeszcze powalczę z miesiąc Tego po prostu żadna farba nie zakryje jedynie tapeta RaufazaJak dojdę do tego jak się wkleja zdjęcia to wrzucę aczkolwiek one nie oddają stanu faktycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 07.12.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 i wreszcie u mnie spokój - pomarudzilem, ekipa pomarudziła.... zrobili co mieli zrobic, poprawili co mieli poprawic , kasa zaplacona i wszyscy szczęśliwi chyba jednak poprawki się należały na szczescie teraz jest ekipa od co wod-kan ...... robia instalacje, ukladaja styropian.....(póki co nie moge nazekac - jak czekali na styropian 2h to juz dzwonili i marudzili gdzie jest bo nie maja co robic) Przed swietami jeszcze czas na wylewki - martwi mnie troche bo ma być mróz podobno... (tak cos baca na tvn meteo gadał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts