mariankossy 28.12.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mam zagwózdę geodezyjną. Próbowałem w innym wątku, ale tamten nie ma takiej "oglądalności", a czas nagli. Jestem "w trakcie" geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej. Wszystko jest ładne i piękne, z jednym wyjątkiem - mam wątpliwości w zakresie ilości działki do wyłączenia z roli pod zabudowę. Projekt budowlany przewidywał nieco ponad 400 m2. Na mapkach, które mam domy w okolicy obrysowane są nieco poza mury - wyłaczenie jest robione tak, aby było go jak najmniej (tak mi się wydaje). Moja działka jest stosunkowo wąskai długa (do granicy z jednego boku 4 m, z drugiego 6m, przed domem i za domem sporo luzu). Geodeta przy okazji inwetaryzacji podzielił działkę prostą kreską kilka metrów za domem. W efekcie część frontowa (dom i wszystko co przy drodze, przed domem) ma być wyłaczona z roli, a część tylna (ogród) pozostaje po staremu. W efekcie powierzchnia do wyłączenia to sporo ponad 600m. Czy można zmieniejszyć powierzchnię do zabudowy? Jaka jest różnica w podatku - czy jest się o co spierać? Mam do podpisania wniosek podsunięty przez geodetę i nie wiem czy podpis to cyrograf, czy zwykła formalność... Do 500m2 jest za darmo , powyżej trzeba płacic. Ile dowiedz się w UM w geodezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalu76gmail.com 29.12.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 WitamCzy mozecie polecic dobrego i niedrogiego architekta, ktory jest w stanie wykonac adaptacje prostego projektu gotowego domu o pow calkowitej do 150m. Budowa bedzie znajdowac sie w Katowicach Podlesiu i wskazana bylaby znajomosc "lokalnych realiow". Jezeli czlowiek bedzie mial wlasciwe uprawnienia do podjecia obowiazkow kierownika budowy to bede bardzo zadowolony. PozdrawiamMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 29.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 czy ktos sie orientuje gdzie mozna kupic olej opalowy do nagrzewnicy olejowej ?w okolicach - Ruda Sl, Mikolow, katowice, myslowice.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 30.12.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam:Chciałbym dołączyć do szacownego grona budowniczych z okolic Śląska, co prawda trochę dalszych - Oświęcim. Poszukuję sprawdzonej ekipy budowlanej na wiosnę 2010,oczywiście za rozsądne pieniądze. Czy może się ktoś pochwalić jakimiś namiarami (może być na priv), będę bardzo wdzięczny. My jesteśmy na etapie zasypanych fundamentów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 31.12.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 KOCHANI ..... OSTATNI DZWONEK NA ZAPISY NA KULIG FORUMOWY(CZAS DO JUTRA) .... SZCZEGÓŁY:http://forum.muratordom.pl/kulig-forumowiczow-w-istebnej-w-styczniu,t171230.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_barbie_ 02.01.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam serdecznie!!! Chcę wstawić okna i zacząc działać z elektryką, wod - kan, c.o, podłogówką, i tynkami i teraz wszystko od was zależy BŁAGAM Błagam dajcie namiary na fachowców, nie mamy nikogo znajomego kto robi takie rzeczy dlatego też muszę szukać w internecie a najlepiej jak ktoś z doświadczenia doradzi, jakie były plusy i minusy jaka cena proszę podajcie namiary również na okna - zaznaczam że interesują mnie tylko i wyłacznie plastikowe błągam o opinie Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.01.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 doczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLGIER 03.01.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam serdecznie,czy mógłby polecić ktoś dobrych i sprawdzonych (w rozsądnych cenach) tynkarzy i instalatorów ogrzewania w okolicach Myszków-Częstochowa?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczek_elektryczek 04.01.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 GrzecznościowoDla szukających wełny Isover do ociepleniahttp://forum.muratordom.pl/welna-isover-sprzedam-grzecznosciowo,t177380.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.01.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam serdecznie!!! W marcu chcę wstawić okna i zacząc działać z elektryką, wod - kan, c.o, podłogówką, i tynkami i teraz wszystko od was zależy BŁAGAM Błagam dajcie namiary na fachowców, nie mamy nikogo znajomego kto robi takie rzeczy dlatego też muszę szukać w internecie a najlepiej jak ktoś z doświadczenia doradzi, jakie były plusy i minusy jaka cena proszę podajcie namiary również na okna - zaznaczam że interesują mnie tylko i wyłacznie plastikowe Mało czasu zostało więc błągam o opinie Budowa -miasto Jastrzębie Zdrój Z góry dziękuję za odpowiedź Nr tel poszedł na prv Zacny człowiek napewno warto sie z nim spotkac omowic temat elektryczny.Najlepsza moja ekipa na budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.01.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Poproszę o namiar na tynkarzy.- czy na ytonga dawaliscie jakąs siatkę aby uniknąc peknięc?- Jakie Wasze zdanie: tynk gipsowy czy wapienny.Pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam serdecznie!!! W marcu chcę wstawić okna i zacząc działać z elektryką, wod - kan, c.o, podłogówką, i tynkami i teraz wszystko od was zależy BŁAGAM Błagam dajcie namiary na fachowców, nie mamy nikogo znajomego kto robi takie rzeczy dlatego też muszę szukać w internecie a najlepiej jak ktoś z doświadczenia doradzi, jakie były plusy i minusy jaka cena proszę podajcie namiary również na okna - zaznaczam że interesują mnie tylko i wyłacznie plastikowe Mało czasu zostało więc błągam o opinie Budowa -miasto Jastrzębie Zdrój Z góry dziękuję za odpowiedź w sprawie okien to :http://www.yest-okna.pl/ swietna ekipa monterska,okna b. dobre jakościowo, profesjonalni sprzedawcy (polecam panią Kasię).szybko, sprawnie i terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 06.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Komu kozę komu bo idę do domu... http://img407.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=obraz004ec.jpg 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 06.01.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mam do odsprzedania rozdzielkę elektryczną i kabel czterożyłowj w otulinie gumowej ok. 35m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budinese 07.01.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zaczynam powoli poszukiwania fachowców od mebli kuchennych i schodów czy macie może kogoś godnego polecenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 07.01.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witajcie.Czy ktos ma doswiadczenie z wylewkami ANHYDRYTOWYMI? Szykam firmy ktora się tym zajmuje.pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 08.01.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Szukam namiarów na firmy wykonujące studnie i oczyszczalnie przydomowe.Macie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 08.01.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 f.5 np. http://cezbud.pl/uslugi_anhydryt.html Jeśli skorzystasz - opisz doświadczenia - zastanawiam się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 08.01.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Szukam namiarów na firmy wykonujące studnie i oczyszczalnie przydomowe. Macie kogoś godnego polecenia? Ja kupowałam oczyszczalnię tu: http://www.adhavi.eu/adhavi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 09.01.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Szukam solidnej ekipy do budowy chałupy. Możecie podzielić się kontaktami i spostrzeżeniami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts