Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

powiem Wam tak ,układałam "niemarkowy" styro część maiłam ze Styropolu i część ze StropJana, ten drugi o niebo lepszy do obróbki, bardziej zwarty, a parametry oba miały takie same i cenę zbliżoną.

Miałam jeszcze paczkę Swisspora, moim zdaniem plasuje sie pośrodku , jesli chodzio ręczna obróbkę

powiem Wam tak ,układałam "niemarkowy" styro część maiłam ze Styropolu i część ze StropJana, ten drugi o niebo lepszy do obróbki, bardziej zwarty, a parametry oba miały takie same i cenę zbliżoną.

Miałam jeszcze paczkę Swisspora, moim zdaniem plasuje sie pośrodku , jesli chodzio ręczna obróbkę

A czy styropian z Paneltechu jest dobry jakościowo?

(to chyba pytanie głównie do Efilo, bo chyba ona ma taki)

Pzdr

ja byłam bardzo zadowolona. ale kładłam parking. gorzej z panami którzy to cięli. im cieplejszy i twardszy styro tym trudniej w nim żłobić.

co tu dużo ukrywać. jak musiałam wyłożyć spiżarkę 'metr na półtora' to omal nie umarłam :lol:

miałam też zwykły 'superpodłoga' też był dobry ale już lepiej jednak po nim nie chodzić bo się lekko odgniatał.

za to lewitować trzeba było po 'fono' :D ze swisspora - no ale to taka specyfika

zapomniałam - trzeba uważać na oznaczenia - ich styropiany mają wyższą lambdę niż standard więc dla odróżnienia od innych stosują jakieś kosmiczne oznaczenia. ja w końcu nie zamawiałam w tych 'trzydziestkach' tylko wg starych oznaczeń eps 100 np.

ja byłam bardzo zadowolona. ale kładłam parking. gorzej z panami którzy to cięli. im cieplejszy i twardszy styro tym trudniej w nim żłobić.

co tu dużo ukrywać. jak musiałam wyłożyć spiżarkę 'metr na półtora' to omal nie umarłam :lol:

miałam też zwykły 'superpodłoga' też był dobry ale już lepiej jednak po nim nie chodzić bo się lekko odgniatał.

za to lewitować trzeba było po 'fono' :D ze swisspora - no ale to taka specyfika

Czy w domu też kładłaś parking? (czemu?)

Ja zastanwiam się nad tym "superpodłoga" (Lambda=0,035). Chociaż parking jest cieplejszy (ale cena zniechęca).

Pzdr

gdyż nie układałam 5 cm i jakoś nie uśmiechało mi się osiadanie wylewki :wink: lambda jak lambda ale porównaj sobie wytrzymałość na ściskanie :)

na górę gdzie było cienko poszła superpodłoga

do garażu kładłam pół na pół parking i ekstrudowany

gdyż nie układałam 5 cm i jakoś nie uśmiechało mi się osiadanie wylewki :wink: lambda jak lambda ale porównaj sobie wytrzymałość na ściskanie :)

na górę gdzie było cienko poszła superpodłoga

do garażu kładłam pół na pół parking i ekstrudowany

Ja mam na parterze zaplanowane 20cm. Może faktycznie warto to podzielić 10/10 (podłoga/parking). Albo chociaż 15/5 ?

Całe 20cm "parkingu" to by mnie zdemolowało finansowo ;-)

Pzdr

Witajcie. Czy ktoś z Wam budował może wg projektu indywidualnego?.... Polecicie kogoś?
Spróbuj Projarch w Gliwicach, jestem zadowolony choć, jak pisze efilo "darmo nie jest", a i p.Damian czasem próbuje zrobić co chce.

Co do styro-parking - to chybaa do garażu tylko (jak kto izoluje) bo w salonie chyba nie parkujecie.... Pozdr.

witam

na czas obecny mam "zero" i w tym roku będę budował pod dachu

mam nastepujace pytanie

czy materiały takie jak : pustaki ceramiczne, strop, dachówkę

kupować teraz ? czy poczekać do wiosny ??

Tam gdzie bede sie zaopatrywał Sprzedawca namawia mnei abym kupił teraz

bo Euro jest nisko i jest przestój w budownictwie

Prosze o wyrarzenie swojej opini na temat cen materiałów w sezonie