efilo 11.02.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Cześć Elu ja owszem. i jestem bardzo zadowolona. ale od razu uprzedzam że za darmo nie jest. jednak to były jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Odnośnie jeszcze styro pod wylewki to w Ken-Polu zaproponowali mi : EP037 standard za 118zł/m3 Ep035 super za 132zł/m3 Dostałem ofertę od gościa z Allegro (bednarek1919) na styropiany podłogowe: styropian swisspor - 129zł/m3 styropian neothern podłoga - 116zł/m3 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.02.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 mirela sprawdzę jeszcze Twoje źródło Malka Ken-Pol na Świętochłowicach jest . Zadzwoń do nich - na pewno mają na stanie (allegro to tylko uboczna częśc ich działalnosci). Ja miałam transport gratis - więc nie patrzyłam skąd będzie bliżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Odnośnie jeszcze styro pod wylewki to w Ken-Polu zaproponowali mi : EP037 standard za 118zł/m3 Ep035 super za 132zł/m3 A tak swoją drogą, to jakiej firmy ten styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.02.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 powiem Wam tak ,układałam "niemarkowy" styro część maiłam ze Styropolu i część ze StropJana, ten drugi o niebo lepszy do obróbki, bardziej zwarty, a parametry oba miały takie same i cenę zbliżoną.Miałam jeszcze paczkę Swisspora, moim zdaniem plasuje sie pośrodku , jesli chodzio ręczna obróbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 powiem Wam tak ,układałam "niemarkowy" styro część maiłam ze Styropolu i część ze StropJana, ten drugi o niebo lepszy do obróbki, bardziej zwarty, a parametry oba miały takie same i cenę zbliżoną. Miałam jeszcze paczkę Swisspora, moim zdaniem plasuje sie pośrodku , jesli chodzio ręczna obróbkę A czy styropian z Paneltechu jest dobry jakościowo? (to chyba pytanie głównie do Efilo, bo chyba ona ma taki) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ja byłam bardzo zadowolona. ale kładłam parking. gorzej z panami którzy to cięli. im cieplejszy i twardszy styro tym trudniej w nim żłobić. co tu dużo ukrywać. jak musiałam wyłożyć spiżarkę 'metr na półtora' to omal nie umarłam miałam też zwykły 'superpodłoga' też był dobry ale już lepiej jednak po nim nie chodzić bo się lekko odgniatał. za to lewitować trzeba było po 'fono' ze swisspora - no ale to taka specyfika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 zapomniałam - trzeba uważać na oznaczenia - ich styropiany mają wyższą lambdę niż standard więc dla odróżnienia od innych stosują jakieś kosmiczne oznaczenia. ja w końcu nie zamawiałam w tych 'trzydziestkach' tylko wg starych oznaczeń eps 100 np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ja byłam bardzo zadowolona. ale kładłam parking. gorzej z panami którzy to cięli. im cieplejszy i twardszy styro tym trudniej w nim żłobić. co tu dużo ukrywać. jak musiałam wyłożyć spiżarkę 'metr na półtora' to omal nie umarłam miałam też zwykły 'superpodłoga' też był dobry ale już lepiej jednak po nim nie chodzić bo się lekko odgniatał. za to lewitować trzeba było po 'fono' ze swisspora - no ale to taka specyfika Czy w domu też kładłaś parking? (czemu?) Ja zastanwiam się nad tym "superpodłoga" (Lambda=0,035). Chociaż parking jest cieplejszy (ale cena zniechęca). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 gdyż nie układałam 5 cm i jakoś nie uśmiechało mi się osiadanie wylewki lambda jak lambda ale porównaj sobie wytrzymałość na ściskanie na górę gdzie było cienko poszła superpodłoga do garażu kładłam pół na pół parking i ekstrudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 gdyż nie układałam 5 cm i jakoś nie uśmiechało mi się osiadanie wylewki lambda jak lambda ale porównaj sobie wytrzymałość na ściskanie na górę gdzie było cienko poszła superpodłoga do garażu kładłam pół na pół parking i ekstrudowany Ja mam na parterze zaplanowane 20cm. Może faktycznie warto to podzielić 10/10 (podłoga/parking). Albo chociaż 15/5 ? Całe 20cm "parkingu" to by mnie zdemolowało finansowo Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 to musisz mieć olbrzymi dom to wychodzi ~40 zł/m2 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 to musisz mieć olbrzymi dom to wychodzi ~40 zł/m2 tak? No może przesadziłem z tym "zdemolowaniem" ale jednak sporo drożej by było. Z tego co widziałem to "Parking" jest prawie 100zł (na m3) droższy od "superpodłogi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 nie wiem jak teraz. ja płaciłam 210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 nie wiem jak teraz. ja płaciłam 210 Teraz widziałem po 260/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 po tyle jest na allegro. a tam zawsze jest paneltech dużo drożej. z tego mniemam że cena może być podobna do mojej. zadzwoń do dombudu co ci szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.02.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 niemniej jednak ja nie namawiam. wiadomo - trzeba podchodzić do każdej złotówki racjonalnie co by nie skończyć jak ja - z ciepłym styropkiem ale na podłodze. choć swoją drogą skoro tak to może lepiej że jest dobrze zaizolowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 po tyle jest na allegro. a tam zawsze jest paneltech dużo drożej. z tego mniemam że cena może być podobna do mojej. zadzwoń do dombudu co ci szkodzi. Chodzi o ten dombud: http://www.dombud.pl/podstrony/beton/page.php?s=kontakt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.02.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witajcie. Czy ktoś z Wam budował może wg projektu indywidualnego?.... Polecicie kogoś? Spróbuj Projarch w Gliwicach, jestem zadowolony choć, jak pisze efilo "darmo nie jest", a i p.Damian czasem próbuje zrobić co chce. Co do styro-parking - to chybaa do garażu tylko (jak kto izoluje) bo w salonie chyba nie parkujecie.... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 14.02.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 witam na czas obecny mam "zero" i w tym roku będę budował pod dachumam nastepujace pytanie czy materiały takie jak : pustaki ceramiczne, strop, dachówkękupować teraz ? czy poczekać do wiosny ?? Tam gdzie bede sie zaopatrywał Sprzedawca namawia mnei abym kupił terazbo Euro jest nisko i jest przestój w budownictwie Prosze o wyrarzenie swojej opini na temat cen materiałów w sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts