Tlobo 05.04.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Masakra to nowe forumWłaśnie chciałem przeglądnąć co się na nim dzieje i widzę masakrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 06.04.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Bez przesady. Nic nie stoi w miejscu, gdy coś się nie rozwija to się zwija - dlatego zmiany były konieczne. Gdyby było inaczej dalej byśmy mieszkali w lepiankach i jaskiniach Ludzie zawsze marudzą na zmiany a potem się przyzwyczajają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 06.04.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 witammam deski szalunkowe w garażu w Paniówkach k. Mikołowa. około 1,5 do 2 m2 różnej długości - mniej więcej 2,5 do 5m długości. poza tym kilkadziesiąt stempli. jeśli jest ktoś zainteresowany proszę na priv.pozdrawiam Jarek P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 06.04.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Wszystkim zaczynającym budowę polecam wykonanie uziemienia fundamentowego. W krajach rozwiniętych powszechnie stosowane, jest proste w wykonaniu i niezawodne, aby dowiedzieć się więcej wpisz w wyszukiwarce Pozdrawiam czy w przypadku płyty fundamentowej też stosuje sie takie uziemienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 06.04.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja też nie umię wysyłać priv ;((.Jakoś wogóle nie umię się znaleźć na tym nowym forum,wrrrr. Jacekss a do czego ten piasek ma być???? Ja kupowałam teraz bardzo tanio do wylewek w KRUSZYWA BYTOM ul.Celna 15.Bardzo dobry piasek,wylewkarze chwalili ).Żwir też tam kiedyś kupowałam oo moje potrzeby są duuuże począwszy od pospółki (0-63) pod płytę, przez żwir do piasku budowlanego (do zaprawy póki co) a nowe forum.. cóż pozostawia wiele do życzenia delikatnie mówiąc, poprzednie było bardziej czytelne no i wszystko grało .. a teraz o PW można pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaweg 06.04.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witajcie! Powoli rozglądam się za hurtowniami z materiałami budowlanymi. Narazie potrzebuję kupić pod budowę domu parterowego - BLOCZEK BETONOWY 38/25/12 - POROTON WIENERBERGER 11.5P+W KL.15; 24P+W KL.15. Czy możecie polecić jakieś tanie hurtownie?Budujemy w Mikołowie Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 06.04.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 czy w przypadku płyty fundamentowej też stosuje sie takie uziemienie ? TAK, stosuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.04.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Poszukuję fachowca od kominków, ale musiałby to być ktoś raczej kreatywny, gdyż chcę kominek przechodzący w barek obudować całkowicie cegłą. Mam jakąś myśl, ale potrzebowałabym jakiejś porady no i oczywiście kogoś kto mi to wybuduje z cegły. Ewentualnie pomoże zrobic projekt a murarza jakiegoś sobie znajdę. Aha, kominek zwykły, bez płaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.04.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ja zamawiałam kominek w Centrum Komina . http://www.kominkiwodne24.pl/index.php Polecali mi forumowicze to skorzystałam z namiarów .Zrobili mi ładny projekt,a teraz między 12-17 będzie montaż.Miałam 4 inne wyceny i od nich była najkorzystaniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.04.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Barto dzięki serdeczne, ale to są tylko z płszczem - ja chcę zwykły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.04.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Nieeee zwykłe też są ).Akurat Ci się chyba otwarło na stronie ze wkładami z płaszczem.Koleżanka zamawiała dziś u nich bez płaszcza właśnie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.04.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ja zamawiałam kominek w Centrum Komina . http://www.kominkiwodne24.pl/index.php Polecali mi forumowicze to skorzystałam z namiarów .Zrobili mi ładny projekt,a teraz między 12-17 będzie montaż.Miałam 4 inne wyceny i od nich była najkorzystaniejsza. Masz Lechmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 07.04.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Poszukuję sprawdzonej ekipy do położenia PARKIETU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.04.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Czy możecie polecić jakieś tanie hurtownie?Budujemy w Mikołowie Pozdrawiam Asia W Mikołowie nie ma tanich hurtowni, wiem, buduję - próbuj Lubar w Rybniku i Tamir w Pszczynie. Dla nich to normalna odległość. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Wirecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.04.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Poszukuję sprawdzonej ekipy do położenia PARKIETU. Spróbuj w Parkiet Dom w Gliwicach. Kleili mi podłogę z deski trójwarstwowej. Dwuosobowa ekipa, pomiar wilgoności, "dziwne" szlifierki do wyrównania powierzchni i konkretne doradztwo. umowa, protokół odbioru, gwarancja. Wziąłem ich trochę w ciemno - za przemawiała wizyta w sklepie (wyposażenie, oferta) i b.dobra cena jaką dostałem wcześniej na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Masz Lechmę ? Tak .Mam z płaszczem wodnym ten: http://www.kominkiwodne24.pl/lechma-lechma22kw-exclusive-szyba-prosta-ukl-zamknietego,d2214.html Poszukuję ekipy do ocieplenia zewnętrznego i do ułożenia kostki brukowej ,hmm. Czy mogę zamontować parapety zewnętrzne przed ociepleniem zew???bo coś mi szwankują rolety,wrr nie mają się na czym oprzeć )) Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez barto307cc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.04.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 My mamy Panorame 19KW . A nie poniszczą ci tych parapetów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CooleRek 07.04.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Spróbuj w Parkiet Dom w Gliwicach. Kleili mi podłogę z deski trójwarstwowej. Dwuosobowa ekipa, pomiar wilgoności, "dziwne" szlifierki do wyrównania powierzchni i konkretne doradztwo. umowa, protokół odbioru, gwarancja. Wziąłem ich trochę w ciemno - za przemawiała wizyta w sklepie (wyposażenie, oferta) i b.dobra cena jaką dostałem wcześniej na klej. Dzięki za odpowiedź, jutro skontaktuję się z nimi a w weekend na pewno podjadę. Dobrusiak ma namiary na parkieciarza z Poręby, może napisze coś o min Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 07.04.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 TAK, stosuje się. okey, więc zapewne przydałby się jakiś fachman który by to odpowiednio ustalił co i jak robić, czy ktoś zna takiego w następnym tygodniu zaczynam roboty ziemne, więc może przy okazji zrobiłbym taki uziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 07.04.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 To uziemienie nie jest już takie proste i tanie, chyba, że planujemy instalację odgromową. Doradzam uziom sztuczny pionowy. Wystarczy przeprowadzić płaskownik ocynkowany 4x25 mm pod płytą, wychodzący w okolicy rozdzielnicy w budynku na wys. 50 cm od planowanej posadzki. Odcinek zewnętrzny powinien być na tyle długi, by wbić szpilę w miejscu, gdzie Bozia czasem podleje Można też kupić dłuższy płaskownik i zakopać go, sposobów jest wiele. Resztę zrobi elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts