Maksiulinski 31.05.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Bardzo dziękuję za namiary na beton. Od jutra sie umawiam, ale dzisiaj bojler mi szczelił i a dziś tobota z tym ustrojstwem mnie czeka. Ponawiam prośbę o wskazanie na ekipę, z którą nie mieliście wojenki i jesteście zadowoleni z efektów. Wnaszym przypadku etap I - stan "0":- roboty ziemne - poprawienie wykopu po koparce, - wylanie ław fundamentowych (powierzchnia dobudówki 10m na 4m), - murowanie z bloczków betonowych do wys pomieszczenia 2.10, - ocieplenie i izolacja findamentu, - nawiezienie ziemi w celu zasypania fundamentu od zewnątrz - wylanie stropu i wieńce, - przebicie otworu drzwiowego do części istniejącej z osadzeniem nadprożydostałem ofertę: na 17 tyś za ten etap - TYLKO ROBOCIZNA - i... ktoś tu chyba po bandzie pojechał. Proszę dajcie znać na priv! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 31.05.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ludziska szukam ekipy od wylewek okolice Tychow. Poleccie kogos sprawdzonego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 31.05.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 szukam Firme do zrobienia ławy i fundament (dom parterowy 12,5 na 8 m moze ktoś polecić jakąś firme? chętnie górali!!!!!!!!!!Gliwice pozdrawiam was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.05.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ludziska szukam ekipy od wylewek okolice Tychow. Poleccie kogos sprawdzonego. Pozdrawiam Dowiedź się jak to ma być zrobione (np. Janzar) - proporcje, włókna, plasytyfikator, dylatacje i... weź kogokolwiek kto się tym zajmuje od kilku lat. Są firmy na allegro, i wujek google też podpowie. W mojej ocenie i tak trzeba stać nad ludzmi i pilnować, szczególnie przy podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.05.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Szukam wykonawcy podbitki drewnianej - malowanie i układanie. Z góry dzięki za kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 31.05.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dowiedź się jak to ma być zrobione (np. Janzar) - proporcje, włókna, plasytyfikator, dylatacje i... weź kogokolwiek kto się tym zajmuje od kilku lat. Są firmy na allegro, i wujek google też podpowie. W mojej ocenie i tak trzeba stać nad ludzmi i pilnować, szczególnie przy podłogówce. Proszę ja Ciebie miałem na wizytacjii 2 firmy z allegro 0 kontaktu - moze maja tyle roboty sam nie wiem moje 230 m2 nie jest mała powiezchnią wiec sie dziwię. Styro mam ułozone rowno 1 cm roznicy na 100 m2 prosta robota a jednak nie potrafie znalesc wykonawcy. no nic szukam dalej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 31.05.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 f.5 - spróbuj w firmie ORBUD sc z MikołowaU nas robili tynki, ale wiem że robią również wylewki. Są z polecenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.06.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Proszę ja Ciebie miałem na wizytacjii 2 firmy z allegro 0 kontaktu - moze maja tyle roboty sam nie wiem moje 230 m2 nie jest mała powiezchnią wiec sie dziwię. Styro mam ułozone rowno 1 cm roznicy na 100 m2 prosta robota a jednak nie potrafie znalesc wykonawcy. no nic szukam dalej pozdro a do tych moich dzwoniłeś? byli bardzo chwaleni przez reszte ekip w tym parkieciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 01.06.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Efilo z nieba mi spadłaś - właśnie szukam kogoś do wylewek - jak masz sprawdzoną ekipę to proszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.06.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Namiar na wylewki:U mnie robili tynki (super wyszły) i niedługo będą robić wylewki. Wszystko bardzo sprawnie i przede wszystkim niezykle równo. Firma z Mysłowic tel. 504-920-256. Polecam szczerze (zresztą nie tylko ja z forum jestem z nich zadowolona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 01.06.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dzięki, ja własnie jestem z Mysłowic Zaraz małżonek będzie dzwonił. JAk ma ktoś jeszcze sprawdzoną to proszę o kontakt bo nie wiadomo jak u nich z terminami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANECZKA Ł. 01.06.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Proszę o pomoc, wiem że na WAS można liczyć jestem tu nowa ale czytam te forum regularnie. Pisałam w innym temacie a niedostałam jeszcze odpowiedzi a to pilna sprawa. Znalazłam po dwóch latach poszukiwań działeczke moich marzeń (pow. będziński). W ogłoszeniu pisało że media są doprowadzone prąd, woda, kanalizacja.Podpisałam umowe przedwstępną, a teraz w urzędzie dowiaduje się że niema tam kanalizacji i niebędzie a wode trzeba ciągnąć ok.100m2. I co mam teraz zrobić? mam żądać od właśćicieli o doprowadzenie tych mediów jak zapewnialo ogloszenie? Z góry bardzo WAM dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.06.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 basiu 721 280 422 tak jak pisałam - poradzili sobie idealnie - zero poprawek, zero zastrzeżeń - inni wykonawcy brali ode mnie na nich namiary tak sie zachwycali jakością jastrychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Proszę o pomoc, wiem że na WAS można liczyć jestem tu nowa ale czytam te forum regularnie. Pisałam w innym temacie a niedostałam jeszcze odpowiedzi a to pilna sprawa. Znalazłam po dwóch latach poszukiwań działeczke moich marzeń (pow. będziński). W ogłoszeniu pisało że media są doprowadzone prąd, woda, kanalizacja.Podpisałam umowe przedwstępną, a teraz w urzędzie dowiaduje się że niema tam kanalizacji i niebędzie a wode trzeba ciągnąć ok.100m2. I co mam teraz zrobić? mam żądać od właśćicieli o doprowadzenie tych mediów jak zapewnialo ogloszenie? Z góry bardzo WAM dziękuję Jeśli jest to działka marzeń to brać,nie zastanawiać się Można próbować obniżki ceny działki ze względu na brak mediów ale nawet jeśli się nie uda to trudno,przynajmniej masz wymarzone miejsce.Z kanalizacją bym się nie przejmował,gorzej z wodą ale do przełknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 02.06.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Proszę o pomoc, wiem że na WAS można liczyć jestem tu nowa ale czytam te forum regularnie. Pisałam w innym temacie a niedostałam jeszcze odpowiedzi a to pilna sprawa. Znalazłam po dwóch latach poszukiwań działeczke moich marzeń (pow. będziński). W ogłoszeniu pisało że media są doprowadzone prąd, woda, kanalizacja.Podpisałam umowe przedwstępną, a teraz w urzędzie dowiaduje się że niema tam kanalizacji i niebędzie a wode trzeba ciągnąć ok.100m2. I co mam teraz zrobić? mam żądać od właśćicieli o doprowadzenie tych mediów jak zapewnialo ogloszenie? Z góry bardzo WAM dziękuję Witam, zależy jak masz podpisaną umowę przedwstępną i czy jest w niej mowa o tym co piszesz. Jeśli jest to sprzedający musi spełnić warunki. I jeszcze jedno sprawdź czego jeszcze nie dopowiedział. Miałem taki przykład i okazało się że teren podmokły i wogóle same problemy, a wychwalał po niebiosa. Najlepiej porozmawiać z sąsiadami lub miejscowymi. Ale bym się kiedyś naciął działka piękna w cichym miejscu, droga aswaltowa i wogóle w okolicach Będzina. Po wywiadzie ( przyznam że przypadkowym) otworzyły mi się oczy. Do tej pory stoją działki i nikt ich nie łapieeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!! a kształt był też idealny bo 50x30. Pomyśl Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 02.06.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Mirela, Efilo dzięki za namiary. Mam jeszcze jeden problem z wylewkami - będę mieć okna drewniane i dlatego tynki i wylewki zalecano nam zrobić przed oknami. Z kolei "wylewkarze" nie chcą robić wylewki bez okien, bo mówią, że wtedy za szybko schnie i moze popękać. Już sama nie wiem co w końcu ma być pierwsze. Czy ktoś z Was ma drewnaine okna i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat ww. kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 02.06.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 basiu 721 280 422 tak jak pisałam - poradzili sobie idealnie - zero poprawek, zero zastrzeżeń - inni wykonawcy brali ode mnie na nich namiary tak sie zachwycali jakością jastrychu. To jest nr telefonu do powiedzmy "szefa", który nie zawsze ma czas i podzleca (ubiegły rok) roboty innym ekipom. U mnie akurat robiła "inna ekipa", która włókien nie daje tyle ile trzeba "bo po co", plastyfikatora też nie za wiele "bo trudniej się zaciera", cementu jak najmniej z tego samego powodu. Mam jeszcze kilka innych zastrzeżeń, o których już pisałem na forum. W efekcie spędziłem 3 dni (panowie lubili sobie zrobić dłuższą przerwę) na budowie. Nie mam zastrzeżeń co do równości wylewki - było idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Wirecki no to miałeś nieprzyjemną przygode u mnie robił gość od komórki (szczerze mówiąc ani nie wygląda na szefa ani na takiego co komuś potrafi podzlecić). niemniej jednak faktycznie mogli w zeszłym roku mieć obłożenie bo ich spotkałam u rodziców na balkonie robili wylewki w blokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 basiazawsze otwory okienne można zabić dechami i folią. ja miałam okna drewniane wstawione przed tynkami i wylewkami. nie mogłam inaczej ze względu na ilość miedzi. okna przetrwały choć nie wiem czy troche nie podżyły w takich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 02.06.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Już ok "Twoja" ekipa zaklepana na przyszły tydzień - zrobią bez okien tylko później trzeba wylewki okryć folią, żeby za szybko nie wysychały. Do ekipy Mireli nie dało się dodzwonić - cały czas poza zasięgiem ale jeszcze raz dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts