Wirecki 19.06.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 jakiś czas temu ktoś polecał hurtownię elektryczną z rudy śląskiej. nie mogę znaleźć tej strony. proszę o przypomnienie nazwy i namiarów. chciałbym kupić gniazdka, ramki, włączniki - gdzie jest tanio i duży wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiaaa 19.06.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam.Oddam ziemię z wykopów.Budowa w Kamieniu (Rybnik).pozdrawiam.Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 19.06.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Raf06 - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 20.06.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 jakiś czas temu ktoś polecał hurtownię elektryczną z rudy śląskiej. nie mogę znaleźć tej strony. proszę o przypomnienie nazwy i namiarów. chciałbym kupić gniazdka, ramki, włączniki - gdzie jest tanio i duży wybór? ELPAS. Hurtownia elektroinstalacyjna. 41-711 Ruda Śląska, Szpitalna 3 Spróbować możesz również w: ELEKTRA Zabrze "ELEKTRYK" DAMEX Mikołów, Konst. 3 Maja 2 MESKON Katowice GRODNO LIBRA Tarnowskie Góry A najtaniej pewnie kupisz na Allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawmk 20.06.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie.Planuje podniesienie góry swojego domu i szukam dobrej i fachowej ekipy od dachu.Zna ktos moze taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.06.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 ELPAS. Hurtownia elektroinstalacyjna. 41-711 Ruda Śląska, Szpitalna 3 Spróbować możesz również w: ELEKTRA Zabrze "ELEKTRYK" DAMEX Mikołów, Konst. 3 Maja 2 MESKON Katowice GRODNO LIBRA Tarnowskie Góry A najtaniej pewnie kupisz na Allegro... Ja dużo rzeczy kupowałam w hurtowni ELPAS.Najpierw sprawdzałam sobie ceny na necie a potem mówiłam im za ile mogę to kupić w necie i czy sprzedają mi w tej samej cenie .I wszystko dało się załatwić . Najlepiej ponegocjować cenę z którymś z szefów bo ta Pani co tam siedzi taka niekumata jest trochę;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 20.06.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ja dużo rzeczy kupowałam w hurtowni ELPAS. Najlepiej ponegocjować cenę z którymś z szefów bo ta Pani co tam siedzi taka niekumata jest trochę;/ oby tylko forum nie czytała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.06.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 jakby czytała to z pewnością by więcej wiedziała ;p Sprzedam rozdzielnię budowlaną na plac budowy-odbiór Ruda Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsyl 20.06.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Mam na zbyciu pozostałości po budowie:Pustak porotherm Wienerberger 25 P+W 55 sztPustak poroton Roben 11.5 P+W 54 sztPustak wentylacyjny ceramiczny cerpol Kozłowice (19x19) 14 sztPustak stropowy żużlobetonowy deklowany 20 sztBelka stropowa Teriva dł. 3m 2 sztZbiornik na wodę 1000 litrówDo odebrania w Tarnowskich Górach Repty Śl. Tel. 604 484 480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 21.06.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czy macie może namiar na kogoś kto robi wizualizację elewacji domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 21.06.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czy macie może namiar na kogoś kto robi wizualizację elewacji domu? Też byłabym zainteresowana. Również proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 21.06.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie. Planuje podniesienie góry swojego domu i szukam dobrej i fachowej ekipy od dachu. Zna ktos moze taka? SAWMK poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 21.06.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czy macie może namiar na kogoś kto robi wizualizację elewacji domu? Nie mam, nie znam, ale mimo to odpowiem, może coś się przyda. Jeśli chodzi Ci o kolor tynku - wzorniki moim zdaniem są do d... jeszcze bardziej niż przy farbach wewnetrznych. Tynk mam już wybrany i wg. mnie metoda na jeżdzenie po okolicy i szukanie tego co się chce jest najlepsza. Co prawda właścicielka domu, który mnie zainteresował nie pamiętała numeru koloru, ale pozwoliła przyłożyć do woli (w cieniu, w słońcu) kilka wzorników i udało się. Ponadto różnego rodzaju symulatory pokazujące widok na ekranie komputera w mojej ocenie są niewiele warte, pozwalają jednie w przybliżeniu ocenić czy coś pasuje czy nie, ale to wiadomo i bez tego. Gdbym się tym sugerował widokiem koloru tynku na ekranie komputera., w życiu nie wybrałbym tego co wybrałem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.06.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dawo25 wiem, ze tartak zrobi, ale myślałam, że może się załapie u kogoś taniej ale nie było czasu kombinować i w sumie to grosze kosztowało. Chciałam się tylko pochwalić, że deski mi wbili na działce i już sobie moge wyobrażać jak bedzie domek stał przy okazji okazało się, że te 1 600 m2 wcale nie jest takie duże.... W tym tygodniu kopiemy fundamenty Pozdraiwam, Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 21.06.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę uporzątkować faktury i przeliczyć zwrot Vat za materiały budowlane. Sama składałam dokumenty do US w zeszłym roku i tylko za stan surowy otwarty otrzymaliśmy zwrotu 12 tys zł. W tym roku jest jeszcze lepiej, bo od lipca wzrosną limity zwrou. Składając wniosek o zwrot w III kwartale 2010r., będzie można odzykać max. 37 627,62 zł w przypadku PnB, w stosunku do obecnych limitów oznacza to wzrost odpowiednio o ok. 3,5tys. zł. Po co oddawać swoje ciężko zarobione pieniądze państwu, zwrot Vat można spożytkować na kolejne potrzebne materiały budowlane. Szkoda czekać z odliczeniem do końca budow, US nie odda Ci odsetek za to ze ,,trzymają " Twoje pieniądze. Dorotatel. 501-011-520Dąbrowa Górnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.06.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Hej, a ten vat to może sobie tak każdy odliczyć czy tylko ci, którzy zaczeli budowę w odpowiednich latach? Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mawram 21.06.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 witam,odsprzedam stemple 3,05-3,1 m 300 szt 5zl/sztdeski szalunkowe 260zlm3kantowka 380m3 pyskowice k/gliwic pzdrmarek605091369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 21.06.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Hej, a ten vat to może sobie tak każdy odliczyć czy tylko ci, którzy zaczeli budowę w odpowiednich latach? Pozdrawiam, Monika Vat za materiały budowlane może odliczyć każdy kto buduje lub remontuje. Zwrot dotyczy materiałów budowlanych które przed wejściem Polski do UE miały 7% Vat a po wejściu 22%. Otrzymuje się zwrot właśnie tych 15 % różnicy (jest specjalny wykaz tych materiałów - http://nieruchomosci.wieszjak.pl/inne/203754,wykaz_materialow_budowlanych_objetych_zwrotem_vat.html ). Wniosek składa się na koniec inwestycji lub raz w roku (to przy budowie jest wygodniejsze). Jest specjalny program ułatwiający rozliczenie- WZM-1 ( min. tu można pobrać http://www.pp.net.pl/program,formularze-WZM-1,457.html). My składaliśmy wniosek już 2-krotnie, nie jest to skomplikowane. Pozdrawiam-L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.06.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dzięki Nie miałam pojęcia, ze moge odzyskac część kasy Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 21.06.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 monika i lukasz;4173957]Dzięki Nie miałam pojęcia, ze moge odzyskac część kasy Pozdrawiam, Monika Jasne że można odzyskać- trzeba tylko gromadzić faktury, a potem(np raz w roku) złożyć wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts