Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, a ja szukam ekip do nastepujacych prac:

prace ociepleniowe i wykończeniowe

1. podlóg na stropie drewnianym (okolo 65m2)

2. sufitow podwieszanych (jak wyzej)

3. ocieplenie - dach dwuspadowy zakres prac:

- welna 15+10 - stelaz - folia - plyta - spoinowanie - szpachlowanie - szlifowanie - gruntowanie - gruntowanie farba na bialo - wyprawki szpachlarskie - akrylowanie naroznikow

Zlece rowniez wykonanie drenazu i instalacji deszczowej. zakres prac: - okopanie budynku (okolo 40mb) - docieplenie fundamentow styropianem - polozenie rur drenarskich + wloknina + zwir - odprowadzenie rurami wody rynien dachowych - wykonanie 2 studni chlonnych + odprowadzenie z 1 z nich nadmiaru wody rurami drenarskimi w glab ogrodu - wykonanie niezbednego orurowania do podlaczenie hydroforu

czy ktos moglby podeslac jakies namairy sprawdzonych ekip,

z obecnej chyba bede musial zrezygnowac, gdy otrzymalem kosztorys na wyzej wymienione prac to mi szczeka opadla :)

z gory dziekuje za namiary

pozdrawiam

kontakt: na prv lub [email protected]

Ludziska mam wylewkę :)

Wirecki - pytanko polecwac ją wodą czy nie ??

troszke czytalem i są 2 szkoly jedni polewają inni kładą folię a jeszcze inni nic nie robią.

Wprawdzie nie ma w tej chwili wysokich temperatur wiec moze beton niepopeka???

Kiedy mozna wejsc na taką wylewkę??? po ilu dnaich?

Ale wspolczuje tym ludziom od wylewek

pylący cement

kret ktory jest głosny i dymi jak nie wiem co

ten pan od łopaty miał za swoje

masakra

hej,

mam takie urwanie glowy w zyciu codziennym ;) ze normalnie nie starcza mi czasu na nawet myslenie o budowie, matko, chyba nie jestem w ogole zmotywowana do dzialania, zazdroszcze Wam checi, sily...

aaa dostalam w koncu pozwolenie na wycinke, ale musialam postraszyc prezydentem miasta, bylam bardzo zdesperowana i bylo blisko, aby osoba zajmujaca sie tym wyleciala z pracy

kochani chce ogrodzic dzialke siatka lesna, potrzebuje okolo 80-90 m, gdzie takowa zakupic, pamietacie moze cene ?

ile potrzebowalabym stempli, aby te siatke przytwierdzic ? co ile sie daje co 2 m ? mozecie poradzic kochani ?

w dalszym ciagu nie mam nawet projektu, az mi wstyd, barto kochana znajdziesz czas na kawe ?

Poszukuję garażu (blaszaka) na budowę - może ktoś jest juz na finiszu i chce sprzedać?

Mam do sprzedania kontener biurowo-socjalny (taki jakich używają firmy na budowach), o wymiarach 2,5x6m. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę przesłać zdjęcia. Kontener do odbioru w Przyszowicach k. Gliwic

Edytowane przez lakub

Będę miał do sprzedania kontenery biurowo-socjalne (takie jakich używają firmy na budowach), o wymiarach 2,5x6m szt. 2 we wrześniu jak się ekipy wyniosą.

Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mogę przesłać zdjęcia. Kontenery znajdują się w Świerklańcu.

Pozdrawiam

Edytowane przez tomaszekSL

kochani chce ogrodzic dzialke siatka lesna, potrzebuje okolo 80-90 m, gdzie takowa zakupic, pamietacie moze cene ?

ile potrzebowalabym stempli, aby te siatke przytwierdzic ? co ile sie daje co 2 m ? mozecie poradzic kochani ?

Spróbuj w tej hurtowni, zajmują się ogrodzeniami.

Dirox - Ogrodzenia

ul. Kozielska 14

44-153 Sośnicowice k/Gliwic

tel. +48 880 494 634

Sprzedają też przez Allegro - http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3961267

Ale akurat mi się udało taniej kupić słupki ogrodzeniowe bezpośrednio u nich niż przez Internet :)

F5 - ja podlewałam sowicie, tak mi kazała ekipa od wylewek. Poza tym wylewki robiliśmy w największe upały, bez okien :( Dodatkowo poobkładaliśmy folią. Na razie jest ok.

Ale co to znaczy podlewasz sowicie :) lejesz szlaufem wodę na wylewkę??? niebardzo wiem jak sie do tego zabrac