Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

znalazłam te kominy po 2200 za szt. takie jak potrzebujemy. właściwie to od Pana , który nam buduje dostalismy namiar. Chyba dobra cena...

Co do okien - też chętnie skorzystam. Zastanawiamy się nad oknoplastem z krakowa. Bedziemy niedługo wybierać. To straszne jak wczesniej trzeba o wszystkim pomyśleć.

A jeżeli chodzi o ziemię - to chyba tylko pobożne życzenie, ze ktoś odda takową i to jeszcze za free..... ja nie znam nikogo kto ma nadwyżkę tylko wszystkich co potrzebują :) ale życzę powodzenia w poszukiwaniach.

Co do okien - też chętnie skorzystam. Zastanawiamy się nad oknoplastem z krakowa. Bedziemy niedługo wybierać. To straszne jak wczesniej trzeba o wszystkim pomyśleć.

Co do Oknoplastu to nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba kiedys brali szkło od Pressglasu i w pakietach szybowych nie było ciepłych ramek (swisspacer). Pogadaj z handlowcem jak to teraz wygląda, bo to pogarsza parametry izolacyjne okna ...

Pzdr

Okna ciekawe, parametry supcio.. A jakieś przykładowe ceny możesz podać?

A jak z kolorystyką ram (oklein)

Np. okno (3-szybowe, otwierane) 100x150cm: 785zł netto.

Co do kolorystyki to masz tu:

http://www.filplast.pl/cms/php/strona.php3?cms=cms_filpl&lad=a&id_dzi=43&id_men=95

Okna są robione na profilach Veki i kolorystyka pokrywa się z tym co oferuje producent.

Pzdr

Ja dzisiaj podpisuje umowe z oknoplastem kraków - w przypadku profilu platinium termoramka jest gratis. Ceny warto negocjować pomiędzy poszczególnymi przedstawicielstwami, bo w przypadku zamówienia rzędu 10 tyś, różnice sięgają kilkuset zł.

Co do Oknoplastu to nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba kiedys brali szkło od Pressglasu i w pakietach szybowych nie było ciepłych ramek (swisspacer). Pogadaj z handlowcem jak to teraz wygląda, bo to pogarsza parametry izolacyjne okna ...

Pzdr