Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Czy możecie polecić rzetelnego architekta z okolicy Katowic, który wykona adaptację projektu gotowego i załatwi sprawy formalne związane z pozwoleniem na budowę?

Pozdrawiam

ja mogę polecić moich architektów, jestem bardzo zadowolony- fajni ludzie z fajnymi pomysłami: http://www.masaarchitekci.pl

adaptują, załatwiają pozwolenia...

Witam

Sprzedam pozostałości mojego rozpasania w temacie wełna .

8 rolek wełny isover Unimata 150 mm - cena za rolkę 50 zł

- wymiary rolki: 5750 x 1200 mm

- ilość m2/opakowanie: 6,9 m2

http://foto0.m.onet.pl/_m/15dd2e578a8b56e085418f6420dbf4d4,10,19,0.jpg

5 rolek wełny Rockwool Toprock 180 mm - cena za rolkę 50 złotych.

Szerokość - 1000 mm

Długość - 2500 mm

ilość m2 w rolce - 2,5 m2

http://foto1.m.onet.pl/_m/c80cbdb9e259c6c6f3588387250eb325,10,19,0.jpg

Czy macie może namiary na sprawdzonego stolarza ze śląska do zrobienia drobnych pierdółek (np. półeczek na książki - ale to wszystko pod wymiar).

I jeszcze jedno: gdzie kupowaliście włączniki i gniazdka? Na internecie? W marketach czy może w hurtowniach elektrycznych? Muszę rozpocząć poszukiwania i nawet nie wiem, gdzie się wybrać

I jeszcze jedno: gdzie kupowaliście włączniki i gniazdka? Na internecie? W marketach czy może w hurtowniach elektrycznych? Muszę rozpocząć poszukiwania i nawet nie wiem, gdzie się wybrać

Sprawdziłem ofertę bodajże 8 hurtowni poleconych na forum i tych ogłaszającyh się na alllegro. W moim przypadku (Ospel Impresja Ecru) przy łącznej kwocie faktury (osprzęt na cały dom) 1600zł - najtańsza była oferta tego sprzedawcy http://allegro.pl/item1049874092_ospel_impresja_lacznik_podwojny.html. W mailu podaje też adres sklepu http://www.domelektryka.pl/, ale załatwiałem przez allegro.

Ceny w ofercie niższe niż na allegro.

Wartości ofert różniły się max o 15%.

pozdr

Edytowane przez Wirecki

Ja tylko wziąłem od nich wycenę.

Ceny były zaporowe - nie kontynuowałem dalszej współpracy.

No to ciekawa jestem jak wycenia moje okna. Albo sa tak drodzy, że nikt ich nie kupił z forumowiczów albo niezbyt znana firma. Zobaczymy jak wyjda w porównaniu do Jezierskiego (robia na tym samym profilu). No i jeszcze jak z jakością - ktos może coś słyszał, nie wiem długo w ogóle są na rynku

PIASEK - SUPER PILNE !!! Witam, mam możliwość załatwienia wręcz darmowego piasku do zasypki - nazwałbym go piaskiem zmieszanym z ziemią lecz nie do końca tak jest. Piasek jest brudny - ziemisty - lecz ma frakcję typowo piaskową. Brak jest w nim kamieni i innych bardziewi - cokolwiek coś tam przypadkowo może się zdarzyć. Ilości piasku na dzień dzisiejszy około 800m3. Jest możliwość załadunku. Lokalizacja Jaworzno - okolice Osiedla Stałego. Sprawa pilna - w ciągu kilku dni musi on stamtąd zniknąć. Zainteresowanych proszę o telefon - Irek 503-34-64-57, jeżeli nie będę mógł odebrać proszęo sms. PZDR.

Witam

envy napisałem juz do budozbytu i czekam na odp,w sumie to biore od nich materiały na budowe no i nawet u pana patryka ,ale chciałem sie zorientowac moze ktos cos gdzies kiedys:) niewiem co wybrac bo czytałem na forum i ruppcerakia to chyba odpadnie bo reklamowac i latac po sadach........... ja chce raz i pozadnie połozyc doradzcie co by wybrac jakie macie doswiadczenia:)

krzychur ja tez mam ten problem :) ale o ruppie nie słyszałam negatywnych uwag. biorę ją pod uwagę w swoich rozważaniach, bo facet, który bedzie robił mi dach mocno ja chwalił. Mówił, że robił w tym roku kilka dachów z tego i było pico belo :) zdecydowanie odradzał zaś koramic. podobno deprecha....

Daj znac co wybrałeś i gdzie, bo umnie tez niedługo sie zaczną poszukiwania.

pozdrawiam,

monia

Witam

envy napisałem juz do budozbytu i czekam na odp,w sumie to biore od nich materiały na budowe no i nawet u pana patryka ,ale chciałem sie zorientowac moze ktos cos gdzies kiedys:) niewiem co wybrac bo czytałem na forum i ruppcerakia to chyba odpadnie bo reklamowac i latac po sadach........... ja chce raz i pozadnie połozyc doradzcie co by wybrac jakie macie doswiadczenia:)

Myśmy również brali dachówkę z Budozbytu Koramic L14 antracyt angoba, jesteżmy zadowoleni.