Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaka jest kolejnosc? pierw ocieplenie domu potem balustrada na balkonie czy odwrotnie.

Przykręcamy balustradę do ocieplenia czy do muru a potem obrabiamy to wełną bądz styropianem ???

Najpierw ocieplamy, wykańczamy balkon a potem montujemy barierkę. sprawdzone :) Mamy ok. 20cm wełny i nie było problemu z zamontowaniem do zrobionej elewacji.

Wirecki przeproś Małżonkę za to, że jej patentu nie przypisałam ;).

Na innym wątku ktoś podał link do fajnego programiku do wizualizacji i właśnie "tynkuję" dom ;).

Pytałam w pierwszym poście o tynk Arsanit - nikt go nie ma ani nic o nim nie wie...??

Byłam w CBM i rzeczywiście p. Tadeusz zna się na rzeczy :) i chyba tam kupimy deski na podłogi. "Salon" różni się wprawdzie od tych, w których bywałam i nie wiem jak są w stanie zapanować nad tym co tam mają ;) ale mieszkać tam nie planuję i ważniejsza jest fachowa informacja i dobra cena niż atrakcyjność punktu sprzedaży. Tak że dziękuję za namiar (Żonie też - żeby potem znów nie było ;)) bo w życiu bym tam pewnie nie trafiła.

Na Skowrończej mają tylko podłogi do klejenia a przynajmniej takiej informacji mi udzielono..

Najpierw ocieplamy, wykańczamy balkon a potem montujemy barierkę. sprawdzone :) Mamy ok. 20cm wełny i nie było problemu z zamontowaniem do zrobionej elewacji.

Dzieki za opinię.

Szukam w dalszym ciągu ekipy do ocieplenia poddasza i zabudowy jesli ktos pomoze bede wdzięczny.

pozdrawiam

Edytowane przez f.5

szukam materiału do nieogrzewanego garażu w bryle budynku. chciałbym "przedłużyć" kostkę brukową z podjazdu niejako na garaż.

Znalazłem http://www.polyflor.pl/polyflor/?m=50&d=2&i=18&k=276 ale to PCV i nie do końca zalecane na garaż (klejenie na styk, sól, mróz itp)

W Casto-dramie jest coś podobnego - loretto grafit rzekomo z opoczna (brak na ich stronie), z tym, że mała kostka.

Może ktoś coś doradzi, jakieś inne rozwiązania?

Co do okien - też chętnie skorzystam. Zastanawiamy się nad oknoplastem z krakowa. Bedziemy niedługo wybierać. To straszne jak wczesniej trzeba o wszystkim pomyśleć.

Kupilem okna z oknoplastu, a firma sprzedająco - montująca naprawdę godna polecenia z Ligoty (mały sklepik niedaleko skrzyżowania Armii Krajowej z wiślanką).

--

Bartek

Kupilem okna z oknoplastu, a firma sprzedająco - montująca naprawdę godna polecenia z Ligoty (mały sklepik niedaleko skrzyżowania Armii Krajowej z wiślanką).

--

Bartek

Również interesują mnie okna z oknoplastu - ta Ligota to miejscowość, czy rejon jakiejś miejscowości i jak można sie dowiedzieć ile dostałeś upustu, bo my jesteśmy w trakcie negocjacji;)? Dzięki