rusyitrole 12.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Gdzie kupowaliście drewno na dach (więźba, łaty itp.)? Proszę o namiary dobrego tartaku lub składu drewna. Ja kupowałem w tartaku Olczyk http://www.tartakolczyk.com.pl/pl/ drewno bardzo dobrej jakości, tak mówił kierownik budowy i wykonawcy dachu. Za trochę ponad 16 m3 zapłaciłem 12 tyś z ciśnieniową impregncają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymbark311 13.08.2010 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, dziękuje wszystkim za namiary na priv. Chciałam się zapytać jakie doświadczenia macie z roletami? Czy montujecie je w trakcie stawiania ścian czy też już po wstawieniu okien? Myślę o roletach typu RKS, gdzie skrzynka RKS (rolokaseta) umieszczana jest bezpośrednio pod nadprożem okna (przed jego zalaniem), a prowadnice przykręcane są do ramy okna (przed jego osadzeniem). Czy ktoś może montował takie rolety? Pozdrawiam witam, ja montowalem takie rolety, musisz sie dowiedziec od producenta ile zajmuje kaseta (niech ci poda wymiar wysokosci jak potrzebuja do zamontowania) i o tyle podnies wysokosc okna( drzwi) z malym luzem na montaz kaseton jest montowany bezposrednio do futryny i calosc wstawiaja we wneke, nie wiem czy bedziesz ocieplac i jak grubo, lecz jak planujesz okna ustawic rowno z murem na zewnatrz to pamietaj o prowadnicach do rolet to one powinny byc na rowno z murem powodzenia Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez tymbark311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 13.08.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Ale jakie miejsce ? Albo chcesz zachować format okien, wtedy podwyższasz nadproża . Albo godzisz się z tym że format okna będzie pomniejszony o wymiar rolety . własnie o to mi chodziła tylko nie ujęłam tego tak zgrabnie miejsce - czyli w sytuacji, w której chce sie zachować rozmiar okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GMZ 13.08.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 gdzie kupić w naszej okolicy impregnat Kuprafung P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbono 14.08.2010 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Wszystkich Forumowiczów Szukam sprawdzonej ekipy budowlanej do budowania domu z okolic Pyskowic. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Z góry dziękuję za namiary.Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez marcinbono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczek_elektryczek 14.08.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Co do rolet, to wielu ludzi, też od nas z forum żałuje że wybrało rksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 14.08.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 a możesz coś doprecyzować o tych rksach i dlaczego żałują? jestem teraz na etapie decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 14.08.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Co do rolet, to wielu ludzi, też od nas z forum żałuje że wybrało rksy Ja żałuję,że wziąłam na pilot,wrrr to jakaś masakra.Więcej nie działają niż działają,co chwilę się blokuje coś,albo silnik się spali.Gdybym kupowała jeszcze raz kupiłabym też rks ale przy każdym oknie przycisk do spuszczania.Mniej awaryjne i tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 14.08.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Ja nie żałuje że mam tzw "rks-y" . Co do ich usprawnień to zdecydowałem się silniki tylko w pokojach dzieci i największym oknie - oczywiście na pstryczek . Reszta wszystko na sterowanie i napęd własny czyli ręczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 14.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Ja mam na pilota ale przy każdym oknie też jest pstyczek - bardzo wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 15.08.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) na pilota ? pewnie bym go zgubiła w ciągu tygodnia ja tez dołożyłam 25 cm miedzy oknem a nadprożem, chce zachowac rozmiar okna jesli chodzi o tartak na więźbę to polecam w Dziergowicach, płaciłam wiosną coś koło 620 netto za m3, dla chętnych tel 505119553 aaa..i prosze o głosy na mój dziennik: http://forum.muratordom.pl/dzienniki_forum.php Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 15.08.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam. Poleci ktoś ekipę do dociepleń z okolic Sosnowca ??Będę bardzo wdzięczny. ROOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 15.08.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 na pilota ? pewnie bym go zgubiła w ciągu tygodnia [/url] queene można go powiesić na ścianie ,wtedy nie zgubisz.Wygląda jak ipod,my mamy dwa jeden na górze jeden na dole żeby nie trzeba biegać.Narazie jednak nie są nam potrzebne bo rolety nie działają,wrrr.Przyjdą naprawić pod koniec sierpnia jak wszyscy wrócą z urlopów,firma.....szkoda gadać;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczek_elektryczek 15.08.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 To co rozmawiałem wczoraj u jednego z moich klientów mających RKSy, jest też użytkownikiem forum to dla niego jest minusem w sztywności górnej krawędzi futryny i rksu, brak możliwości sensownego ocieplenia, powstają mostki. Pisze tylko to co się dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.08.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 A skrzynka na zewnątrz to niby będzie bardziej sensownie ocieplona ?? W jaki sposób ? Co do sztywności to chyba dużo tutaj zależy też od producenta zdaje się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.08.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Barto307cc możesz zdradzić jakie masz rolety u siebie? jakiej firmy? i kto je montował? Okna kupię z Oknoplast kraków i z tej firmy chciałbym również kupić rolety, żeby się komponowały i żewby jeden wykonawca to zamontował. jak dostałam pierwszą wycenę to padłam na kolana - 7 900 zł ma ktoś oknoplasta, mozecie powiedzieć jak się sprawuje? Druga sprawa - wieźba. Mam ofertę 700 zł za m3 z impregnacją. kupił ktoś taniej? jak tak poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.08.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Druga sprawa - wieźba. Mam ofertę 700 zł za m3 z impregnacją. kupił ktoś taniej? jak tak poproszę o namiary 1. taniej nie zawsze znaczy lepiej. 2. impregnajca może być ciśnieniowa, zanurzeniowa albo taka do d... . Którą masz w ofercie? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.08.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Wirecki nie mam pojęcia. Bo to dachdeker polecił, a ja nie wiedziałam, że mam zapytać Zdradź jeszcze, która najlepsza, a ja już pisze mu maila jaka tam jest. Masz rację, ze taniej nie zawsze lepiej. Ale nie mam chwilowo wolnych 100 milionów, żeby zaszaleć także szukam dobrego kompromisu pomiędzy jakością, a ceną. Możesz zdradzić gdzie ty kupowałeś wieźbę i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.08.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 na pilota ? pewnie bym go zgubiła w ciągu tygodnia ja tez dołożyłam 25 cm miedzy oknem a nadprożem, chce zachowac rozmiar okna jesli chodzi o tartak na więźbę to polecam w Dziergowicach, płaciłam wiosną coś koło 620 netto za m3, dla chętnych tel 505119553 aaa..i prosze o głosy na mój dziennik: http://forum.muratordom.pl/dzienniki_forum.php a pytałas pod telefonem który podałam kilka postów wyżej ? tartak z polecenia, solidny, moja więźba czeka tam juz od kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 16.08.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Jeśli komuś został styropian /gr. 15 cm/ do docieplenia zewnętrznego budynku /pod tynk/- chętnie odkupię.Agnieszka 609 022 584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts