rick207 30.08.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, Chcę ocieplić i otynkować na zewnątrz dom. Jaki system wybrać, aby jakość była dobra, jednocześnie nie przepłacając ? Jakieś hurtownie w okolicy Gliwic, które polecacie? Z pozdrowieniami. Rick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasiamik 30.08.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Firma Magmar-bud z Mikołowa, to zwykły oszust. Umowa była podpisana, niestety nie zawierała kar umownych za opóźnienie w realizacji. Zgodnie z umową pierwsza cześć zaliczki miała w całości zostac przeznaczona na zakup materiałów budowlanych. Dodatkowo w umowie wskazano jakie materiały mają zostać użyte. Szanowny Wykonawca Magmar-Bud Mariusz Chowaniak z Mikołowa, wpierw zastosował inny styropian i stwierdził, że z tego rozliczymy się pod koniec roboty, dalej przez okres trwania docieplenia - 5 tygodni zwlekał z przywiezieniem tynku, który miał być silikonowy. Dopiro po nałożeniu zorientowaliśmy się, że tynk jest akrylowy. Na pytanie dlaczego tynk jest inny niż w umowie, Mariusz Chowaniak odpowiedział "myślałem, że to silikonowy". My też podpisując z nim umowę myśleliśmy, że to uczciwy człowiek. Gdy przyszło do rozliczenia przedstawił nam fakturę na kwotę zdecydowanie niższą, niż zaliczka, którą wpłacililiśmy na materiał. Na pytanie dlaczego, nic nie dopowiedział, kasa mu się należy i tyle. Szef firmy Mariusz Chowaniak na budowie pojawia się tylko wtedy gdy potrzebuje pieniędzy od Zlecającego, w naszym przypadku, w trakcie trwania umowy wyłudził od nas pieniądze na dopłatę do tynku, której nigdy nie było. Akurat potrzebował kasy, a my naiwni uwierzylismy, że to na materiały budowlane. Ostatnia faktura, którą nam przedstawił była przez niego sfałszowana - na fakturze widniała nieistniejąca firma, adres firmy to dom w budowie, a NIP należał do jednego z mikołowskich sklepów. MAGMAR-BUD MARIUSZ CHOWANIAK Z MIKOŁOWA, TO ZWYKŁY OSZUST. Dziwny ten Twój post.... Po pierwsze dlatego, że pierwszy... A dalej.. Umowa była? Termin przekroczony to i taniej pewnie było albo coś gratis zrobili... Jeśli przy tym dobrze... Nie bardzo rozumiem gdzie zostałeś oszukany - z tym terminem, z kasą? Więcej dałeś niż się umówiłeś? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 30.08.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, czy macie namiary na sprawdzonego stolarza drzwi wewnętrznych ? DREWMAR Koc Mariusz gm.Turawa POLECAM!!! BARDZO SOLIDNA FIRMA POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rick207 30.08.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Szukam piecyka/kozy do dogrzewania, może ktoś już nie potrzebuje?Pozdrawiam. Rick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 30.08.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Szukam piecyka/kozy do dogrzewania, może ktoś już nie potrzebuje? Pozdrawiam. Rick Ja mam- napisałam Ci na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 30.08.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam.Zastanawiam się nad zakupem pustaków żużlowych. Może wie ktoś gdzie najlepiej kupować w rejonie Górnego Śląska ? Czytałam dużo o Lubarze , ale może są równie dobrzy producenci . Na drugim miejscu jest gazobeton jaki i gdzie kupować?Pozdrawiam Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 31.08.2010 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Firma Magmar... Ostatnia faktura, którą nam przedstawił była przez niego sfałszowana - na fakturze widniała nieistniejąca firma, adres firmy to dom w budowie, a NIP należał do jednego z mikołowskich sklepów. MAGMAR-BUD MARIUSZ CHOWANIAK Z MIKOŁOWA, TO ZWYKŁY OSZUST. Jeśli masz tą fakturę, to masz potężny oręż w ręku. Jak go wykorzystać nie trzeba chyba podpowiadać. Ludzie listy piszą, możesz i Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 31.08.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam. Zastanawiam się nad zakupem pustaków żużlowych. Może wie ktoś gdzie najlepiej kupować w rejonie Górnego Śląska ? Czytałam dużo o Lubarze , ale może są równie dobrzy producenci . Na drugim miejscu jest gazobeton jaki i gdzie kupować? Pozdrawiam Renata. Popytaj w Tamirze w PSzczynie, oni chyba są producentem z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 31.08.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam. Mam do sprzedania piecyk- kozę. Służył nam na budowie niecałe 2 miesiące. Do tego rura do piecyka o dł 2m i 2 kolanka. Całość za 150 zł. Kontakt telefoniczny, bo od jutra nie mam netu.Tel. 608 311 939, tel. 728 843 305 http://img28.imageshack.us/img28/9400/koza.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 31.08.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Poszukuje osoby wystawiającej Certyfikaty Energetyczne na "cito":) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 31.08.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Poszukuje osoby wystawiającej Certyfikaty Energetyczne na "cito":) Pozdrawiam Pan Adam Tynda (profesjonalnie) telefon na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLIVIA2 01.09.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) Czy kupowal ktos moze okna w firmie maxbud w Gliwicach ? mamy zamiar kupic tam okna a nie wiemy czy to solidna firma , a jesli nie to gdzie kupowaliscie okna z oknoplastu ? Edytowane 1 Września 2010 przez OLIVIA2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 01.09.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Pilnie pozbędę się:- stempli ok. 2,8 m -kilkadziesiąt sztuk- po 4 zł/szt- desek używanych do szalunku - ok. 2-3 kubiki - po 280 zł/kubik Agnieszka[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 01.09.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 jakiej długości są te deski..? do agi 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 01.09.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 01.09.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Czy orientujecie się gdzie jest duży wybór sof wypoczynkowych oprócz w Katowicach (oprócz Agaty i Roździenia, bo tam już byłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 01.09.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Czy orientujecie się gdzie jest duży wybór sof wypoczynkowych oprócz w Katowicach (oprócz Agaty i Roździenia, bo tam już byłam) Nieco niższa półka - BlackRedWhite przy średnicówce/Castorama Nieco wyższa półka - np. Kler. Warto, jeśli ma się czas, pojechać do innych "Agat" - np. Gliwice, Rybnik - te same sofy w innym materiale (skóra/tkanina) i kolorze często wygladają zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 01.09.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Może ktoś polecić firmę zajmującą się uzdatnianiem wody albo handlującą takimi urządzeniami? Głównie chodzi mi o sterylizatory f-my TMA, ale namiary na wszelkie firmy z tej branży godne polecenia przyjmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 01.09.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam poszukuje pilnie 2 krokwi 7x18 dł 8metrów błąd w zestawieniu wyszło na placu budowy który tartak może mieć na stanie w okolicy Piekar Śląskich albo możne komuś zostało na budowie temat pilny proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgrodon 01.09.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam. Mam zbędne dwa kawałki nowego kabla ziemnego YKY 5x10mm2,każdy po 9mb, jeżeli komuś potrzebny proszę pisać lub dzwonić 608424178 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts