Fenix999 05.09.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 U nas generalnie jest drożej , ze wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolibal 05.09.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam, skąd bierzecie kliniec ? w jakiej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasiamik 06.09.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Wutam. umoze podpisalismy na 22 tyś robocizna z materialem. czyli calosc kosztuje 22tys i pytam pasuje taka cena ?? tak pasuje! no a wiec jezeli ja biore od calosci to kogo to interesuje ile za co zaplacilem rownie dobrze moglem posiadac wlasny nachomikowany material a rownie dobrze moglem na niego wydac 20tys mialem miec zaplacone za wykonana robote a nie sie rozliczac bo umowa byla inna jak ktos chce moge przeslac kopie umowy i sobie zobaczy co i jak... wkurzaja mnie tacy ludzie....:/ niby dorosli a sami nie wiedzo co jest napisane w umowie... 'Niby-dorosły" - to idealne zobrazowanie Pana osoby. Tylko wiek wskazuje na pełnoletność, zachowanie na wiek wczesnoprzedszkolny. Zgodnie z umową mieliśmy mieć inny, droższy styropian( miała być termo organika, a nie jest) i inny - droższy tynk ( miał być silikonowy a jest akrylowy). Zgodnie z umową kwota 13300zł miała być przeznaczona na materiały budowlane,dwa punkty umowy o tym stanowią, a potem wyłudził Pan od nas dodatkowo kwotę 900zł na dopłatę do tynku, której nigdy nie było. Zgodnie z umową praca miała być wykonana w 2 tygodnie, a faktycznie trwało to 5 tygodni. Wszystko to zgodnie z umową. Mnie interesuje ile Pan za co bierze, bo ciężko pracujemy na nasze pieniądze i nie jesteśmy stowarzyszeniem charytatywnym wspomagającym ZŁODZEJI, OSZUSTÓW I LENI. Materiał, który miał być dostarczony został szczegółowo określony w umowie, nie wywiązał się Pan z tego. Wiele razy to Panu mówiłam, i powtórzę raz jeszcze. Człowiek jest wart tyle, ile warte jest jego słowo. Pana słowo było zawsze warte zero. Byliśmy ciągle oszukiwani, wyłudzał Pan od nas pieniądze, nie przychodził na umówione spotkania uważając, że nic się nie stało, że przecież to normalne. Dla nas to nie było normalne. Jesteśmy ludźmi uczciwymi i słownymi. Szkoda, że w swoim poście nic Pan nie wspomniał o podrobionej fakturze ??? Ciekawe, czy ma Pan zgodę legalnie działającej firmy na wykorzytywanie jej NIPu do swoich niecnych zachowań !!!???. WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM PRZED FIRMĄ MAGMAR-BUD z Mikołowa. ZOSTALIŚMY OSZUKANI, PRACOWNICY SPOŻYWAJĄ W PRACY ALKOHOL I PRACUJĄ BĘDĄC POD WPŁYWEM ALKOHOLU ( oczywiście żaden z pracowników nie ma umowy o pracę). Pana reakcja na mój zarzut, że tynk jest akrylowy a miał być silikonowy, obrazuje Pana podejście do podjętych zobowiązań i stosunek do drugiego człowiek . Odpowiedział Pan " myślałem, że to silikon" i nic się nie stało. Ja jestem przekonana, że z premedytacją i umyślnie kupił Pan tynk zdecydowanie tańszy, po to aby wyłudzić od nas pieniądze. PANIE MARIUSZU, DLA PANA DOBRA, NIECH PAN SIĘ WEŹMIE ZA UCZCIWĄ ROBOTĘ, NIECH PAN PRZESTANIE WYKORZYSTYWAĆ INNYCH LUDZI (swoich pracowników) WARTOŚĆ PIENIĄDZA DOCENI PAN WTEDY, KIEDY SAM PAN ZACZNIE uczciwie PRACOWAĆ, A NIE JEDYNIE POŚREDNICZYĆ W PRZEKAZYWANIU ZLECEŃ. P.S. Przypominam o terminie płatności faktury w Adex-ie. Wciąż jest Pan im winien ponad 5000zł. Na szczęście to już nie moje zmartwienie. Pieniędze dostał Pan od nas 12 lipca 2010r. a do dzisiaj faktura nie jest w całości uregulowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 06.09.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Do kogo ten nr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasiamik 06.09.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 niestety masz rację, większość ekip budowlanych tak działa, umowa to jedno a to co robią i jak to drugie.. trzeba pilnować i trzymać krótko niezawsze sie udaje.. ogólnie to dziwna branża, dziwni ludzie oczywiście nie wszyscy Hmmm, firma Magmar-bud to właśnie firma budwolana, która wykonywała zlecenie : ocieplanie budynku i pokrycie tynkiem. Jedyne co właściciel firmy zapamiętał z treści umowy, to kwota końcowa, inne postanoweinia tej umowy go nie dotyczyły. Jakie materiały mają być użyte, jaki jest termin wykonania zlecenia, to nie miało znaczenia, liczy się tylko kwota końcowa. W tej branży trzeba unikać ludzi, którzy mają o niej nikłą wiedzą i wydaje im się, że w krótkim czasie zbiją fortunę na oszukiwaniu naiwnych budujących, bądź remontujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 06.09.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Kontener budowlany sprzedam. Wymiar 2,5x6 m dodatkowo zabezpieczony dachem. Może służyć jako zaplecze budowlane ale również do awaryjnego mieszkania w czasie budowy. Do obejrzenia w Przyszowicach koło Gliwic. Kontakt 504 75 4479 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowlaniec Tychy 06.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam.Chciałbym przestrzec przed firmą budowlaną "Firma Handlowo-Usługowa "JĘDRUŚ" Andrzej Postulka" ul ŚW. WALENTEGO 29, Miłość 42-350NIP: 6443013826Wyłudza materiał, nie płaci, wszędzie jest zadłużony. Unikać z daleka. Proszę o namierzenie firmy. Ciemny zielony polonez ATU na Sosnowieckich rejestracji. odwdzięczę się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 06.09.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 na sosnowieckich rejestracjach powiadasz :) hmmm to daje do myslenia zaden sarkazm jak by co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 06.09.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Niby w Unii, ale jednak zza granicy :). Bez obrazy oczywiście;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowon 06.09.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam wszystkich ! jestem w trakcie wykonczenia domku drewnianego calorocznego , jesli ktos buduje lub zakonczyl budowe domu drewnianego prosze o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 06.09.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam serdecznie, Od jakiegoś czasu obserwuję ten wątek. Planujemy z mężem zakup działki i budowę domu. Interesuą nas Kochłowice. Czy ktoś z Was może buduje lub wybudował się w tej dzielnicy. Proszę o kontakt. Mam parę pytań dotyczących tej lokalizacji. Między innymi poziomu wód gruntowych i szkód górniczych. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 06.09.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Szukamy namiarów na dobrego i taniego fachowca do przyłącza wodociągowego i energetycznego.1. Przyłącze wodne - trzeba się wciąć w istniejący wodociąg, do tego potrzebujemy zasuwę, wodomierz i inne duperele + odbiór. Odległość od wodociągu do domu około 20 metrów. Dostaliśmy już wycenę na 4 tysiące, ale nas z lekka powaliła, dlatego szukamy dalej.2. Energetyka - mamy już skrzynkę doprowadzoną do działki, pozostaje wykop, kable i znowu kilka dupereli. dziękujemy za pomoc w znalezieniu czegoś sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 08.09.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Odstąpię po budowie:- stemple budowlane ok. 2,8 m - kilkadziesiąt sztuk- deski do szalunku - ok. 3 kubikiMikołów Borowa Wieś[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 08.09.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 do Miszaki inf. dot. przyłącza wodociągowego poszła na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts