siewonka 08.08.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Marta szukaj na Forum "O projektach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 08.08.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Witam Ślązaków ! Chciałam spytać czy ktos buduje lub już zbudował GLX19 studio atrium ? Będę wdzięczna za każdą informacje na temat tego projektu. Koszty, efekt koncowy , zmiany w projekcie itp Pozdrawiam Marta Czy to nie przypadkiem dom modelowy, który stoi na parkingu przed M1 w Czeladzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 09.08.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Tak, GLX 19 to dom modelowy , który stoi w Czeladzi. Na forum o projektach szukałam ale jakos nie znalazłam nikogo- no ale może dlatego, że jestem " nowa" i słabo sie orientuję co i jak.Nie trace jednak nadzieii i może ktoś się odezwie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 09.08.2003 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Tak, GLX 19 to dom modelowy , który stoi w Czeladzi. Na forum o projektach szukałam ale jakos nie znalazłam nikogo- no ale może dlatego, że jestem " nowa" i słabo sie orientuję co i jak.Nie trace jednak nadzieii i może ktoś się odezwie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 11.08.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Czołem budowlańcy ze Śląska. Dawno nie odwiedzałem Forum. Prawdopodobnie jutro odbieram cztery komplety projektu i dalej już do Architektury (w moim przypadku Tarnowskie Góry). Mam pytanie - czy za prowadzenie całej budowy od A do Z kwota 2500 zł, dla dobrego Kierownika budowy, to dużo czy OK?Dla Marty C - spróbuj skontaktować sie z firmą, która stawiała domek w Czeladzi (domy z keramzytu). Oni mają namiary na całe osiedle domków GLX-19, które jest w okolicach Czeladzi. Można pojechać i próbować łapać kontakt z mieszkańcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 11.08.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Acha, zapomniałem podziekować ALISOWI za rady na temat ogrzewania. Jeszcze raz DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 13.08.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Kochani czy macie namiary na dobrą i tanią ekipę do tynku tradycyjnego .Bardzo ,bardzo pilne .Magmi przepraszam nie zauważyłam wiadomości ,zobacz na priv.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatorzy 17.08.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Pppppppppppiiiiiiilllllllnnnnnnniiiiieeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPRZEDAM BETANIARKĘ !!!!!!!!!!!!!Betoniarka jest prawie nowa ,jeszcze świeża,na gwarancji,pojemność 200lzasilanie 380V.Po co wypożyczać??? Lepiej mieć własną ,zawsze jest pod ręką.Super okazja za jedyne 800 zł, później możesz sprzedać.Kontakt tel. 0602 28 42 41 lub E-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boss 19.08.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Witam wszystkich budowlańców. Po dłuższej przerwie wracam na forum. Mam się czym pochwalić, bo już buduję. Hej BonifacyWidzę, że walczymy w tym samym terenie. Ja jestem już po przejściach w Starostwie i zacząłem budowę. Tak na marginesie, w Starostwie w Tarnowskich Górach nie jest tak źle, jak słyszałem opowieści o tym co się dzieje np. w Gliwicach, to włosy dęba stają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 19.08.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 WItajcieW starostwi nie jest źle (Tarn-Gór) powiadacie...Niestety jest gorzej niż w gminie. Brak szacunku dla petenta, brak znajomości przepisów itp. Złożyłem wniosek o zmianę w projekcie (oczyszczalnia ścieków) i naczelnik wydziału architektury kazał mi zrobić bilans terenu, operat wodno--prawny, opinie o odziaływaniu inwestycji na środowisko i kilka jeszcze!! - nie dość że niezgodnie z przepisami to jeszcze na piśmie. Się facet ośmiesza...Dla wszystkich co się tam wybierają, Ci ze starostwa nie mają bladego pojęcia o stanie prawnym przepisów budowlanych. Pilnujcie i pytajcie się o podstawy prawne ich żądań, i sprawdzajcie gdzie indziej.Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, mam małą prośbę czy mógłby być ktos tak miły i pozwolić obejrzeć bryłkę Domku D44 z gankiem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 23.08.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Pozdrawiam wszystkich. Ponawiam pytanie o horaruim dla kierownika budowy czy 2,5 tys za całość to dużo, czy mało? Hej BOSSIE. Na razie podzielam pozytywne opinie o Tarnowskich Górach.Powiedz ile czekałeś na pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 24.08.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Mój kierownik bierze po 50zł od wizyty (sam zaproponowałem).W sumie może był z 5 razy (przy zalewaniu fundamentu, Ściany, dach + przy okazji garaż, stropy) i ostatnio tak sobie pooglądać na gotowo tynki, elewację i całą resztę. Jest z Gliwic, polecam.Spokojny, porządny niedrogi i nic wam nie pomoże, bo w zasadzie jest troszkę fikcyjny. Nadzór mam z rodziny i tu jest ważne dla mnie i pilnowane jak trzeba.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 24.08.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Dzięki dla Bobiczka. Witam pozostałych Górnoślązaków. Sorry, ale chciałbym kilka opinii na temat już przerabiany na forum (chciałbym poznać zdanie swoich Ziomków) TEMAT: MAX czy POROTHERM? Mam wybór: 1- MAX+10 styropian 2- POROTHERM 30 + 10 styropian 3 - POROTHERM 44 - jednowarstwowa Prosze o pomoc. Acha, na razie najlepsza oferta jaką mam na MAXA (288-188-220) to 2,2zł/szt - co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 24.08.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Acha, na razie najlepsza oferta jaką mam na MAXA (288-188-220) to 2,2zł/szt - co Wy na to? Maxa kozłowickiego kupowałem teraz po 1,80 brutto (Dekorgips). Maxa z Biegonic - Zesławic można kupić za 1,60 ale nie jest to solida cegielnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 24.08.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Dzięki Uller, proszę podaj jakiś namiar na Dekorgips.Moja oferta 2,2zł dotyczy właśnie Kozłowic - firma CERPOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 24.08.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Jeszcze do ULLERAJakiej grubości styropian dajesz na MAXA?i dlaczego nie Porotherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 25.08.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Do ULLERA po raz drugiMam ofertę 1,7zł brutto - MAX cegielnia HARASIUKIco sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 25.08.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Porównywałem jedynie MAX z Biegonic – Zesławic, Biegonic - Nowy Sącz, Leyera – z Tarnowa, Maxa z Sławkowa i właśnie z Kozłowic. Najlepiej wypadły w porównaniu Kozłowice. Ja kupowałem w Dekorgipsie wczesną wiosną po 1,77 z transportem. Teraz niestety zmieniło się nieco. Cerpol wlicza koszty transportu hurtownikom i ceny skoczyły do góry. Przed chwilą dzwoniłem do Dekorgipsu i powiedziano mi że z ceną mogą zjechać góra do 2,05 zł. (chociaż mi jedną brakującą paletę sprzedano teraz po 1,80zł). Ale jest jeszcze szansa kupić ten pustak za około 1,82 zł w Dedeko II (Będzin ul. Piastowska tel 2676508). Poza tym dowiedziałem się że Biegonice - Zesławice wymieniły linie produkcyjne i że jakość oferowanych teraz pustaków wzrosła. Jednak tą informację należało by sprawdzić.Namiary na dekorgips znajdziesz na stronie http://www.dekorgips.com.plA jeśli chodzi o porotherm to cenowo wyszedł drożej, a jakościowo nie jest lepszy od MAX’a Kozłowickiego. Zamierzałem dać na MAX’a 10 cm styropianu (zgodnie z zaleceniem producenta), ale kierownik budowy i znajomy namawiają mnie na 12cm i na dzień dzisiejszy wydaje mi się że tyle położę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 25.08.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Wielkie dzięki dla ULLERAJeszcze odnośnie MAX - POROTHERM - owszem POROTHERM jest droższy, ale w zestawieniu materiałów, które dostałem od archtekta POROthermu jest znacznie mniej od MAXA. Wstępne obliczenia wykazały mi, że różnica wóczas nie jest już tak duża - w moim przypadku całościowo (pow. ścian ok 190m2) PORO wychodzi tylko ok. 1000zł drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts