Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja się też piszę na spotkanie w Bytkowie.

W końcu też zaczynam się budować. Co prawda na razie własnoręczne wykopałem tylko dół pod podłączenie do wodociągu, ale za to jaki :o.

To nic, że od narysowanej na mapie kreski wA110 dzieli rurę lekko licząc 4 metry, to nic, że przez 4 dni kopania słuchałem uwag połowy wsi w stylu: tu nie, w prawo, w lewo, głębiej, nie ma? to może jeszcze z pół metra w prawo (w lewo, 20 cm niżej)? To nic, że dwa ostatnie dni to była mordęga po łydki w plastelinowej mieszance gliny z wodą na głębokości 190 cm. Najważniejsze, że już tą rurę znalazłem, a kto się teraz przejmuje, że wykop ma 7,5 metra długości ?

W piątek wjeżdza na działkę Fadroma wykopać dół pod undamenty :smile:

Witajcie

Na targi do POZNANIA nie dojechałem

Niestety

Ale mam już technologię instalacji i projekt (C.O.)

Będę robić z rur TECE czy jakoś tak.

Pierw zrobili mi bezpłatnie projekt instalacji, potem odwiedził przedstawiciel firmy budowę, obiecał przeszkolić ekipę wykonawczą - nawet da im certyfikat, wypożyczą bezpłatnie narzędzie itp..

Może powoli ustalimy termin spotkania w Bytkowie

Proponuję SOBOTA godz. 13:00 przy wejściu do Hali głównej (tym ze szkła zaokrąglonym) Znak rozpoznawczy - w lewej ręce czerwona cegła ? - ktoś komu nie chce się nosić niech w prawej ręce ma nożyczki - lub zdjęcie swej budowy - obojętne w jakim stanie ona obecnie jest.

CO WY NA TO

Mirek

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: mirzaw dnia 2002-04-14 22:41 ]

Witajcie

Ale kto

Z tego co ostatnio widzę to na naszej grópie nie ma zbyt wielu ludzi - rozumiem BUDUJECIE i nie macie czasu..

No ja na razie czekam na okna - jutro mam mieć informacje czy będą w sobotę ?

W czwartek przychodzi znów ekipa...

A co z spotkaniem na tergach.

Ja będę tylko jak widze tak wielkie zainteresowanie ślązaków naszym spotkaniem - to chyba się z Tobą RENA umówie telefonicznie bo widze że będziemy ? sami na tych targach.

A swoją drogą jak mało ludzi (budujących) ma internet i zna strone formu.

W końcu w hurtowni BUILDER gdzie dziś zamawiałem płyty gipsowe na ściany mówili mi że mają bardzo ruch...

Więc ja się pytam kto to taki buduje..

Może tylko jakieś firmy ?

No nic

Rena jak masz ochotę się wybrać na targi a onadto spotkać się w BYtkowie to daj znać na priva.

Pozdrawiam

Mirzaw

Targi TARGBUD już się zaczęły ale jest taka dobra pogoda na budowanie, że nie wiem czy dojadę do Katowic.

Jeżeli jednak na skutek załamania / zapowiadanego /pogody dojadę na targi / sobota lub niedziela /to moim znakiem rozpoznawczym będą włosy czarne długie do pasa. Proszę o śmiałe ujawnianie sie gdy już mnie zobaczycie.

Pozdrowienia.

Bobiczek, może się zdziwisz, ale nie byłem tam jeszcze. Czy ty się też w tamtych okolicach budujesz ?

Co do Buildera, to fakt, jest blisko. Nie rozmawiałem tam jeszcze na temat materiałów, zresztą mam jeszcze czas, chyba w tym roku nie zacznę. Ostatnio gmina oprotestowała całej mojej grupie projekt wodociągu. Nie wiem co kombinują, ale nie podoba mi się to

Jpawl, Rafaelo. Działka może być ujęta w planie zagospodarowania terenu pod budownicwto jednorodzinne, ale do czasu, kiedy się na niej nic nie dzieje, pozostaje działką rolną. Dopiero przy pierwszym pozwoleniu na budowę załatwia się jej odrolnienie

Ja jak załatwiałem pozwolenie na budowę, to miałem papier z urzędu Gminy, że ziemia jest IV klasy i nie wymaga odrolnienia. Strasznie mi to uprościło sprawę. Może się zdziwicie, że opowiadam o rzeczach z lutego ale co wiem to powiem, może to komuś pomoże

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: boss dnia 2002-04-19 10:18 ]