Leszek 12.03.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witam,Gdzie kupowaliście płytki ceramiczne (gresowe) do Waszych domków? Co prawda u mnie jeszcze nie ten etap, ale powoli chciałem zapoznać się z ofertą producentów. Jak dotąd, odwiedziłem Art Ceramikę w Sośnicy - całkiem spory wybór, ale zauważyłem hiszpańską "tendencję".Z góry dziękuję za wszelkie informacjePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.03.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Sanimex w Gliwicach przed Tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.03.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 http://www.sanimex.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 15.03.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 jamles, jesteś niezawodny dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.03.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Ewentulanie, jak już będziesz w tej okolicy, sklep Syriusz w Gliwicach przy ul. Kozielskiej - też jest spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 15.03.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam wszystkich.Jestem na etapie poszukiwania ekipy do stanu surowego - budowa okolice Gliwic. Wstępne wyliczeania za powyższe prace ok. 40 tys. nie nastrajają optymistycznie ( fundamenty i strop lane,pokrycie dachówką, 140 m2 użytkowej), dlatego gorąca prośba do Was o namiary na sprawdzone ekipy za rozsądne pieniądze.Pozdrowienia Kac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_jab 17.03.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Witam. Buduję w okolicy Wodzisławia Śl. i mam jedno pytanko - gdzie, jakie i w jakiej cenie kupowaliście drzewo na więźbę.A tak poza konkursem to nigdy nie widziałem tutaj nikogo z mojej okolicy a parę budujących się domów widziałem - odezwijcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 17.03.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Co do płytek polecam Novix w Sośnicy (na trasie autobusu 32 zaraz za przejazdem kolejowym) - zdecydowanie tańszy asortyment niż w ArtCeramice, Syriuszu czy Sanimexie oraz Sogę w Bytomiu/Chorzowie naprzeciw Obi - są w stanie sprowadzić wszystko, nawet płytki, które w każdej innej hurtowni miały status "już nieprodukowane", a także (wbrew nazwie Panel w Rybniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.03.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 a także (wbrew nazwie Panel w Rybniku Panel dokładnie jest w Golejowie, jest jeszcze hurtownia i sklep w Ochojcu to też na trasie Gliwice-Rybnik, Art-Ceramika ma również sklep w Knurowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loop 18.03.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Witajcie baumajstry Szukam namiarów na sprawdzoną ekipę do tynków. Myślę w środku o tynku gipsowym, a na zewnątrz o zwykłym cementowo-wapiennym (15mm). Ściany z ytonga. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgielka 18.03.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Czesc Jamles Musze przyznac, ze znasz bardzo dobrze wszystkie pobliskie sklepy i hurtownie. Ja mieszkam wlasnie w tych okolicach i jak dobrze pojedzie w tym roku zamierzam zaczac budowe. Tak na marginesie, to jestesmy niedalekimi sasiadami, bo z Ochojca do Stanicy przez las jest bardzo blisko Mam nadzieje, ze w trakcie dokonywania zakupow, bede mogla poprosic Cie o rade? Pozdrawiam Cie serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.03.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Cześć, rzeczywiście do Ochojca przez las to mam o rzut beretem,w miarę możliwości i wiedzy możesz na mnie liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgielka 18.03.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Juz teraz bardzo Ci dziekuje (bo jak na razie nie mam za bardzo pojecia o budowaniu ) i ciesze sie, ze mam tak milego sasiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 18.03.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 loop, ja swego czasu dostała namiary na tynkarzy od Wowki. Już jestem z nimi dogadana co do ceny itp. będą u mnie robić tynki gipsowe kładzione maszynowo - w kwietniu, maju. Cena z materiałem 19zł/m2 netto plus 7% Vat. Jak jesteś zainteresowany, to daj znać na priv.Pozdrowienia,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 20.03.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Ponawiam pytanie, ile powinna wynosić grubość wełny przy ocieplaniu dachu?Jaką węłnę możecie polecić?Mam krokwie 8*16cm i myślę dać 15cm+5cm wełny (przy nadbiajniu krokwi).Pozdrawiam, budujący w okolicy Zabrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 20.03.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Do JamlesaWcześniej przeczytałem, że kupiłeś DF40 Ursy, jaka była całkowita grubość i jaki jest szacunkowo koszt wykonania ocieplenia dachu (całkowity)?Jeśli to nie tajemnica, to proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.03.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witajcie krajanie, ja dzisiaj gościnnie z wizytą z Wrocławia. mam do Was pytanie - gdzie w okolicach Rybnika albo w samym Rybniku można dostać niedrogą armaturę sanitarną (kompakt, baterie, brodzik) i płytki na ściany i podłogi - chodzi o rzeczy naprawdę niedrogie, nie musi być super design i super jakość, ma to być dla mojej Mamy, która nie bardzo wie gdzie można wyszukać coś taniego, a nie ma wiele kasy na remont łazienki. Może wiecie o wyprzedażach, okazajch, promocjach. Gdzie w Rybniku są jakieś markety budowlane? Czy jest Tesco albo Praktiker w Rybniku? A może ktoś z was próbował wozić materiały z Czech? Słyszałam ze tam dalej jest tanio, a VAT mają na poziomie 5%. Proszę o informacje, z góry Wam dziękuję - i pozdrawiam ze słonecznego i wiosennego Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 22.03.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 bonifacyU mnie jak ocieplali poddasze (też krokwie 16) to dawali 15 cm wełny między krokwiami, a potem prostopadle do krokwi szły 5 cm profile aluminiowe (ruszt pod G-K) i między nimi 5 cm wełny. Wydaje mi się, że to optymalne rozwiązanie. Jeszcze jedna ważna rzecz. U mnie jest folia wysokoparoprzepuszczalna, tak więc wełna może sobie dochodzić do wełny, przy niskoparo... musisz zostawić 2-3 cm odstępu na wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 22.03.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Dzięki jpawl. Na razie jako jedyny podzieliłeś się swoimi doświadczeniami.Mam jeszcze 2 pytania:- jaką wełną dokładnie ocieplałeś?- ile muszę liczyć za robociznę od 1m2 dachu?Jeszcze raz podziekowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.03.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Do Jamlesa Wcześniej przeczytałem, że kupiłeś DF40 Ursy, jaka była całkowita grubość i jaki jest szacunkowo koszt wykonania ocieplenia dachu (całkowity)? Jeśli to nie tajemnica, to proszę o odpowiedź. sory, ale przez weekend nie zaglądałem tutaj więc dziś odpowiadam: też daję 15 i 5cm, potem folia Corotop, płyty Farmacell. Jeżeli chodzi o koszt to trudno mi powiedzieć, poniważ wełnę kupowałem latem ub. roku, stelaż i płyty w grudniu, a robocizna to dzieło moje i żony, obecnie robimy stelaż. Koszt materiału jak policzę to napiszę jutro, nie chciałbym nikogo wprowadzić w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts