jip 17.05.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam, 1. Czy mam obowiązek przyłączenia się do miejskiej sieci gazowej gdy: - zakład nie może mi zapenić podłączenia w dogodnym dla mnie terminie? (zamierzam wprowadzić się już za pół roku) - lub warunki finansowe z gazowni są dla mnie nie do zaakceptowania? (chcą za dużo pieniędzy za przyłącze) 2. Czy mogę od razu załatwiać sobie zbiornik z gazem płynnym, czy wpierw muszę przejść z formalnościami przez gazownie? Moja decyzja o WZ jest enigmatyczna - "zaopatrzenie w media - w oparciu o istniejące uzbrojenie terenu" - hmm, istniejące??? w głównej ulicy za zakrętem tj. daleko jak dla mnie. Z góry dzięki Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jip 24.05.2006 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 tak bez odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 25.05.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Nie musisz korzystać z gazu ziemnego jeśli nie masz ochoty, mozesz od razu starac sie o postawienie zbiornika (jak naziemny to potrzebne bedzie zgłoszenie i zachowanie niezbędnych odległości). Ja mam w swoich decyzjach napisane ze mam do ogrzewania domu stosowac paliwa ekologiczne, a linie gazową mam w swojej ulicy. Tyle, ze ogrzewanie gazem ziemnym jest z tego co się orientowałem sporo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts