piplape 21.01.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Witam,Ja także planuję budowę aps75. Bardzo podoba mi się rozkład wnętrza w projekcie. Jaka jest wasza ocena funkcjnalności poddasza. Czy ścianki kolankowe nie są za niskie? Jaka jest ich wyskokość?Pozdrawiam Wszystkich,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 24.01.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witam wszystkichJa też jestem zainteresowany tym projektem. Parę ścianek poprzestawiam, powiększę garaż na dwa samochody, wyrzucę niektóre drzwi wewnętrzne i dom z moich marzeń. Nie wiem tyklo jak będzie się mieszkało, jeśli okna saloniku będą wychodzić na południowy wschód. Czy nie będzie w nim za "zimno", a może i za "ciemno". P.S. Mój projekt to lustrzane odbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piplape 24.01.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witaj Peterek,Najwięcej słońca jest od strony południowej. Zobacz jak to wygląda na rzucie z uwzględnieniem nasłonecznienia. Wydaje mi się, że okna salonu na południowy wschód są świetnym rozwiązaniem, bo po południu nie powinno być zbyt gorąco w salonie, co jest ważne latem.Pozdrawiam,http://C:\Temp\sloneczko.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piplape 24.01.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Nie udało się załączyć obrazka już się poprawiam:http://republika.pl/piplape/sloneczko.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 26.01.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Dzięki za odpowiedź, mi też tak się wydawało z tym słońcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 11.02.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Witam! Też chcę budować APS 75L, czyli odbicie lustrzane. Domek jest suuuper!!Szukaliśmy takiego domku, to jest cacko, jak dla mnie.Za waszymi sugestiami powiększymy kuchnię. Garaż też bym chciał powiększyć, ale to się zobaczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
java151 17.02.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 ja buduje aps76 jak chcesz to pisz na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 17.02.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 A czy budujesz podwójny garaż? Trochę ten twój domek inny niż nasz ale podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaski 21.06.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Nawiązując do rozmowy o APS 75 i wspomnianych przez Docenta 220tys, jesteście w stanie podac rząd wielkosci, koszt budowy APS 55??Z góry dziękiSJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaski 21.06.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Oczywiście APS 75. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logard 09.07.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 cześć! jestem nowy i mam zamiar budować aps-75, w lubelskiem. ogólnie podobaja mi się projekty z tego biura, mają praktyczne rozplanowanie pomieszczeń oczywiście jeśli chodzi o moje potrzeby. co myślicie o przedłużeniu domu o jakieś 0,5 m w kierunku ogrodu? i jeszcze jedno pytanie, może wiecie ile mają po podłodze pokoje na poddaszu i jaka jest odległość od sufitu w najniższej cześci pokoju(to chyba ściana kolankowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaski 09.07.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 hejka!ja tez jeszcze rozwazam 75 lub 99, z tym ze w 99 musialbym zrobic sporo zmian.musze powiedziec ze te dwa projekty dosc dobrze poznalem chociaz akurat nie podam Ci dokladnie powierzchni po podlodze, wiem natomiast ze wysokosc scianki kolankowej jest okolo 120cm, takze to co jest miedzy 190 a 120 to jest powierzchnia nie wliczona do uzytkowej a cos tam zawsze sie zmiesci. natomist dzielac sie doswiadczeniem zwroc uwage jakie masz dane tego domu, w roznych katalogach (Archi-projektu) jest roznie podane, jeszcze inne sa dane na stronie www a jeszcze inne w projekcie, a roznice sa spore.Natomiast jako te wiarygodne trzeba potraktowac te z projektu (w m2): APS 75 APS 99Powierzchnia uzytkowa: 135,7 135,9 Powierzchnia zabudowy: 122,0 + 39 taras 139,3 Powierzchnia całkowita: 228,0 191,0 Kubatura: 676,0 710,0 PozdrawiamSJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Kamrowski 08.03.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Hej WszystkimWłaśćiwie tylko w pomieszczenie nad garażem ma ścianki kolankowe na poziomie 30 cm, trzy z czterech ścien górnych ściana kolankowa ok 120 cm , czwarta ok.30 cm . Po podłogach powierzchnia jest taka jak na dole .Też buduje ten domek .A propos do wariat ja też wsypałem tam prawie 200 ton piachu , i zrobiłem to można powiedzieć osobiście , więc nie dymają Ciebie z tą ilością .Pozdrawiam budujących Jeśli ktoś chce znać ceny :Fundament robocizna ( oprócz zasypania piachem ) 2.500 - ( 5 osób , 2 tyg. pracy)Wszystkie mury + strop + schody +kominy +klinkier na nich 9.000 ( 5 osob , nie piją a pieniądze biorą na końcu roboty , a i materiały też nie giną ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 08.03.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Rafał a gdzie ty budujesz?? Może wziął bym twoją ekipę, bo na dzień dzisiejszy mam takową ale za 20tys całość bez dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Kamrowski 09.03.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Budujemy na obrzeżach Gdańska,inne ekipy nawet profesjonalne były srednio 30% droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzmia 08.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Cześć ! Czy już nikt nie buduje Aps 75 bo ostatnie posty są z przed roku. Może mi powiecie jakie są jego wady(czego nie zauważyłem przy wybieraniu tego projektu).Moje zmiany polegałyby na:- chciałbym zlikwidować filary od strony ogrodu i zrobić węższy balkon, - wyrównac ścianę kuchni z salonem,- zabudować schody tak abym poddasze mógł wykonać w późniejszym terminie,- zlikwidować lukarnę w garderobie.Chciałbym ograniczyć koszty do minimum, ale nie kosztem wyglądu od strony frontowej i jego funkcjonalności.Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam P.S. Może jest ktoś z Lublina kto buduję lub wybudował ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALDEK1 22.03.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czy ktoś budował lub jest w trakcie budowy APS 75, lub podobnego domku, ja przymierzam się do jego reazlizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzmia 26.03.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Cześć! Ja mam zamiar wybudować Aps75. Kupiłem już projekt i dokonałem niewilkich zmian. W tej chwili jestem na etapie adaptacji. W tym roku chciałbym uzbroić działkę i zalać fundamenty. A co do projektu, to nikt mi nie wynalazł poważniejszych błędów (chociaż jednemu może się podobać, a drugiemu nie). Czytaj wcześniejsze posty na temat tego domu to dowiesz się troche więcej. Jeżeli będziesz chciał budować aps 75 to będzie nas już dwóch. http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALDEK1 27.03.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Cześć, To jest nas narazie dwóch , my również już posiadamy projekt budowlany, który został jednogłośnie wybrany ze względu na swój urok i funkcjonalność - co nie którym projektom brakowało, ale to kwestia gustu. Obecnie szukamy architekta do adaptacji, bo napewno powiększymy garaż o 1,5 m, wstawimy małe okienka w garażu, zamiast okna dachowego w szczycie, i może zlikwidujemy środkowy filar na tarsie - ale nie jest to jeszcze przesądzone. Zastanwiałem się czy wentylacja w łazience bedzie wystarczająca??, aby niebyło zbyt dużej wilgoci w łazience i ewentualnych później problemów, gdyż kanał wentylacyjny bieginie jeszcze przez hol i dopiero do komina... I jakby dobrze się ułożyło to wylać fundamenty w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzmia 28.03.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Cześć! Cieszę sie, że nie jestem sam, który wybrał ten projekt. Będziemy mogli wymieniać się doświadczeniami z budowania naszych domów. Na razie czekam na pozwolenie. Napisz gdzie zamierzasz budować i z czego. Pozdrawiam K.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts