wilma 18.05.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 no właśnie... połaczenie 3 ścian w kolorze kremowym / kości słoniowej o gładkiej strukturze z jedną w kolorze bordowym/czerwonym - do tego o fakturze tynku strukturalnego. Ten eksperyment planuje w salonie 25m, a kontrastową ścianę na jedynej pełnej ścianie w pomieszczeniu. Salon jest dobrze oświetlony (3 okna wykuszowe, jedno mniejsze i tarasowe). Salon jest tez oddzielnym pomiesczeniem, nie jest otwarty na kuchnie. Korci mnie to mocno... ale brakuje momentami brakuje mi odwagi, tym bardziej, ze nigdzie takiego rozwiązania nie widziałam Poradzicie, czy sie sprawdzi, albo poratujcie fotkami pliz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.05.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 moi znajomi mają gładkie ściany ciemna oliwka, a jedną w tapecie burgund wyglądającą, jak tynk strukturalny, czy jak to sie tam nazywa jest tak fajne, że aż im zazdroszczę pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 18.05.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 opis Twojego salonu idealnie pasuje do naszego, z tą różnicą, że u nas tylko czZęść 1 ściany ma kolor wiśniowo-czerwony, duża wneka, moim zdaniem wygląda to super, ja nie żałuję, lubię wnętrza inne, z niespodzianką, odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.05.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 moim zdaniem polaczenie kolorystyczne idealne tylko jeszcze meble i dodatki musza sie "zgrac";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 19.05.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ja mam kontrastowa sciane w kuchni, podobne zestawienie kolorow co ty proponujesz. Wyglada super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 19.05.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 no właśnie... połaczenie 3 ścian w kolorze kremowym / kości słoniowej o gładkiej strukturze z jedną w kolorze bordowym/czerwonym - do tego o fakturze tynku strukturalnego. Ten eksperyment planuje w salonie 25m, a kontrastową ścianę na jedynej pełnej ścianie w pomieszczeniu. Salon jest dobrze oświetlony (3 okna wykuszowe, jedno mniejsze i tarasowe). Salon jest tez oddzielnym pomiesczeniem, nie jest otwarty na kuchnie. Korci mnie to mocno... ale brakuje momentami brakuje mi odwagi, tym bardziej, ze nigdzie takiego rozwiązania nie widziałam Poradzicie, czy sie sprawdzi, albo poratujcie fotkami pliz Wilma , my też bedziemy miec kontrast w salonie : ciany czerwono-bordowe , jasny(prawie biały) z akcentem czerni a dokładniej to takie połaczenie jak na zdjęciu http://foto.onet.pl/upload/23/51/_600844_n.jpg Dodatkowow wypoczynek też czerwono-bordowy i meble i podłoga wenge z połaczeniem jasnego polerowanego gresu. pozdrawiam, KasiaR P.S. na poczštku czerwca bedzie juz gotowy, to dodam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 19.05.2006 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 no właśnie... połaczenie 3 ścian w kolorze kremowym / kości słoniowej o gładkiej strukturze z jedną w kolorze bordowym/czerwonym - do tego o fakturze tynku strukturalnego. Ten eksperyment planuje w salonie 25m, a kontrastową ścianę na jedynej pełnej ścianie w pomieszczeniu. Salon jest dobrze oświetlony (3 okna wykuszowe, jedno mniejsze i tarasowe). Salon jest tez oddzielnym pomiesczeniem, nie jest otwarty na kuchnie. Korci mnie to mocno... ale brakuje momentami brakuje mi odwagi, tym bardziej, ze nigdzie takiego rozwiązania nie widziałam Poradzicie, czy sie sprawdzi, albo poratujcie fotkami pliz Wilma , my też bedziemy miec kontrast w salonie : ciany czerwono-bordowe , jasny(prawie biały) z akcentem czerni a dokładniej to takie połaczenie jak na zdjęciu http://foto.onet.pl/upload/23/51/_600844_n.jpg Dodatkowow wypoczynek też czerwono-bordowy i meble i podłoga wenge z połaczeniem jasnego polerowanego gresu. pozdrawiam, KasiaR P.S. na poczštku czerwca bedzie juz gotowy, to dodam zdjęcia Kasia, super!! Chetnie obejrze realne fotki. Coraz bardziej sie przyekonuje do tego pomysłu... ja tez mam jasny gres polerowany, tyle ze w całym salonie, ale meble tez beda wenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 19.05.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ja gdzieś natrafiłam na takie zdjęcia http://img290.imageshack.us/img290/5020/3564676ck.th.jpg http://img58.imageshack.us/img58/7978/3742834gl.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 01.06.2006 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Od pomysłu przeszłam do konkretów. zaczełam od zakupienia farby - padło na dulux z mieszalnika. kolor na papierku czerwien wpadająca w bordo - na wypróbowałam na scianie - porażka, czerwien strazacka. Dokupiłam pigmenty, po zmieszaniu wyszedł bordo wpadajacy w brąz . tak żle i tak niedobrze, kupiłam wiaderko beckersa - co wyjdzie, wole nie myslec. nie sadzilam ze bedzie tak trudno dobrać wymarzoną czerwien... wlasnie tynkarz robi mi strukture pod tą ścianę z gipsu - i niestety nie takiego efektu sie spodziewałam... powiem szczerze duże rozczarowanie... czy wogole takie struktury robi sie z masy gipsowej? KasiaR - pamietaj o zdjeciach ja na pewno wkleje swoje jak juz bedzie co pokazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 01.06.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Z tego co wiem są specjalne tynki strukturalne, kupuje się je w wiaderkach i nakłada na scianę. O gipsie - jak? - na ten tynk? - nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 01.06.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 wlasnie tynkarz robi mi strukture pod tą ścianę z gipsu - i niestety nie takiego efektu sie spodziewałam... powiem szczerze duże rozczarowanie... czy wogole takie struktury robi sie z masy gipsowej? Robi się ...można sopkojnie z tynku gipsowego fajną strukturę zrobić, choć wszystko zależy czego sie oczekuje i jakie ma umiejętności fachmen. Można tez więcej dopłacić i kupić gotowy tynk w wiaderku strukturalny o grubszym ziarnie. Całość można też pomalować specjalnym woskiem dajacym efekt cieniowania bądź po prostu farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rimsky 27.10.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 kupilismy wlasnie takie cos w wiaderkupisalo tynk strukturalny gruboziarnistywcale to gruboziarniste nie jest, daje leciutkie przerysowania na scianie, z daleka wyglada jak zwykly tynkpo pomalowaniu ich bejca (ich tzn z tej samej firmy) wychodza delikatne nierownosci w kolorze i fakturze, ale efekt wcale nie jest mocny niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts