Majka 22.05.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Majka, jeśli nie masz ochoty (a masz ochotę na obejrzenie filmu? bo to podstawowe kryterium....czas sam się znajdzie...), a zaproszenie nie jest imienne, to zawsze możesz: 1.oddać zaproszenie znajomym, rodzinie itp... zawsze się zanjdzie jakiś pasjonat Kodu.... no chyba że masz obawy, że w ten sposób namawiasz Bliźniego do złego 2. urządzić aukcję .... 3. urządzić konkurs na najgrzeczniejszego/najładniejszego/naj... cośtam... forumowicza z nagrodą główną... odłożyć na bok, a niech się zmarnuje... pozdrawiam, gaga2 - oddać zawsze mozna, ale czy to nie................. za wielka rozrzutnośc? - aukcja ? do przemyslenia, hmmmm, ale ten raut urządza ambasada Szwajcarii - konkurs moze być. Forumowicze, proszę sie zacząć produkować - na zmarnowanie mam tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxxxx1 22.05.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ja tam zawsze chodze i tak neutralnie z boczku http://msnbcmedia.msn.com/j/ap/mo10210281948.widec.jpg sie przygladam kazdemu filmowi. Tylko nie wklejaj swoich zbiorow ksiazkowych, bo pomysla, ze jestem zydowka /zydem i dostaniesz bana. pozdrawiam z usmiechem, http://img206.imageshack.us/img206/3269/zajaczek5vc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.05.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 czyżby zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 ....bajki się czyta ,ale nie analizuje i tak do tego podeszłam Oj, to mnie Ew-ko zaskoczylas I co ja mam teraz swoim biednym zuczkom - uczniom powiedziec, kiedy przychodzi czas na oswiecenie i bajki biskupa Krasickiego mamy analizowac? Mam nadzieje, ze zaden z nich - póki co - forum muratora nie podczytuje anSi .....w szkole to co innego w szkole analizuje się wszystko ,po to żeby w przyszłości nie analizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.05.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Lewakk Przeciez to Kosciol jest dumny ze swego ponad 2000 lat istnienia . Jak wiec dziedziczy plusy , to i ciemna strone tez . Nie da sie tego podwazyc . A ta retoryka ze jak nie katolik to komunista lub zyd , slyszalem od dawna . A gdzie w tejże dyskusji ktoś stwierdził że każdy nie katolik to komunista lub żyd??? Może w momencie gdy rozprawiałem np o Rewolucji Francuskiej??? Bo ja myslałem że to wynalazek francuzów... mylę się LUC??? CZytając twe wcześniejsze posty w innych dyskusjach obawiam się że nawet w dyskusji o 'Skok przez płot' filmie opowiadajacym o szopie i żółwiu, którzy wspólnie z przyjaciółmi poznają uroki przedmieścia. Głosów postaciom użyczyli między innymi Bruce Willis i Steve Carrell. Odnalazł byś odniesienia o Inkwizycji, a kolega dałby kilka cytatów co do kapłaństwa kobiet.. http://film.wp.pl/p/id,68486,wiadomosc.html?id=68486&rfbawp=1148301706.768&ticket=1483186439354899GtMzo4sG34IaquPOvnmPHAUHwUv9OaTrvMObcnmv0RKWzvNZOj1czi1Tc7xLSolcjr6FsYnpkGOmmy9fVKl7bBVJ5zOzm0uOw1gtil2yTRE%3D Gratuluje mamy wolny świat. Ciekawostką jest że niektórym tak łatwo rozprawiać o Inkwizycji, a jakoś nikogo nie obchodzi że niedaleko mego bloku CAritas daje bezdomnym obiady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 22.05.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 W sobotę byłam na tym filmie. Film nie przyciągnął mojej uwagi, akcja toczyła się zbyt flegmatycznie - trochę przeciągany jakby na siłe. Bardziej już podobała mi się książka - jakoś bardziej mnie zainspirowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ciekawostką jest że niektórym tak łatwo rozprawiać o Inkwizycji, a jakoś nikogo nie obchodzi że niedaleko mego bloku CAritas daje bezdomnym obiady.... Zeby moc rozdawac obiady , to trzeba bylo przetrwac te 2000 lat . A Swieta Inkwizycja i inne zbrodnie na ludzkosci , to czesc historii Kosciola , z ktora juz nic nie da sie zrobic . Mowie o zbrodniach czynionych w imie religii / wiary . Zreszta wiesz chyba , ze Polske ochrzczono po to , by przerwac morderstwa czynione w imie wiary . Lewakk . Nie chce byc niegrzeczny , ale czy ty w pierwszym poscie skierowanym do mnie nie pisales , ze nie bedziesz ze mna dyskutowal ? To takie katolickie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.05.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 ... anSi .....w szkole to co innego w szkole analizuje się wszystko ,po to żeby w przyszłości nie analizować Hmm...tak to sobie wykombinowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 22.05.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A o pani Ranke pisałem 4 stronki temu Co z tego, że pani Uta ma zdanie na wiele spraw takie jak ja ? Moje poglądy nie nadają się do prezentacji tutaj, czyli ludziom na to nie przygotowanym, skłonnym do obrażania się o to, co ja sobie o czymś tam myślę. I tak jest tutaj dość ogniście. Ja tam chetnie poznam Twoje poglady czuje sie przygotowana kodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.05.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 ... anSi .....w szkole to co innego w szkole analizuje się wszystko ,po to żeby w przyszłości nie analizować Hmm...tak to sobie wykombinowałaś? kombinowanie ....to moja specjalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.05.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Luc.... no popatrz a Rewolucja Francuska w imię walki z wszelką wiarą jako szczyt myśli racjonalizmu oświeceniowego ateizmu wysłała na szafot tyle co przez wieki Inkwizycja.... z różnicą taką że racjonaliści robili to nawet bez sądów za sam fakt urodzenia.... chciałbym tylko zauważyć że człowiek bez różnicy czy wierzący czy nie, zabija drugiego człowieka..... patrząc jednakże na całokształt historii świata, to wystarczą same Komunizm, Socjalizm......, można odnieść wrażenie że świat bez Boga i sytemy polityczne oparte na ateiźmie to miejsca milionowych kaźni ludzkich..... oczywiści drogi Luc, rozumiem że nie moge z Tobą rozmawiać, PRZEPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.05.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 LewakkChyba sie pogubiles w argumentacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Miało być o filmie???? Nie wierzę!!! zawsze te same osoby w takich wątkach piszą to samo.... Inkwizycja, kościół, kobiety i itd i itp....... każda organizacja ma takie czy ine zasaday, ktoś kto jest katolikiem i się na nie zgadza, ktoś zapisuje się do klubu polo zgadza się na jego zasady, nawet jeśli uważa że główna zasada chodzenie w koszulkach polo jest idiotyczna i nieprawdziwa... każdy może się wypisać jak się nie zgadza i z kościoła i z klubu polo Bardzo sie ciesze, ze to powiedziales. W koncu nie ma zadnego przymusu. DZiękuję i pozdrawiam..... czas się chyba wycofywać z tejże dyskusji.... przecież niektórzy od lat o Inkwizycji... nawet gdy temat "Bolek i Lolek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.05.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 czas się chyba wycofywać z tejże dyskusji.... przecież niektórzy od lat o Inkwizycji... nawet gdy temat "Bolek i Lolek" Nie przejmuj sie. U nas jest takie powiedzenie: Jak sie chce uderzyc psa to sie zawsze kij znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.05.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 na TVP II właśnie jest dyskusja na w/w temat ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.05.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 dodam ze bardzo stronnicza dyskusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.05.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 dodam że dyskusja bardzo ciekawa i obiektywna....... zdanie młodego księdza "kardynał Sodano uznał ten film za największą szansę dla kościoła" naprawdę intryguje mnie to zadziwiająco pozytywne podejście kościoła do tego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 22.05.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Swoją drogą to nieco dziwne: My katolicy, obrażamy się lub wkurzamy (niektórzy) bo uważamy że Dan B. kłamie - czyli że to jest fikcja literacka. Natomiast nasi adwersarze zdają się uważać, że w "Kodzie..." jest zawarta prawda o Kościele Katolickim i katolicy nie mają się o co obrażać. Czy tak jest? Uważacie że Dan B. napisał prawdę , czy że jednak nakłamał (czyli, że to fikcja i blaga)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.05.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 .... zdanie młodego księdza "kardynał Sodano uznał ten film za największą szansę dla kościoła" Mozesz to jakos rozwinac , bo nie wiem za bardzo w jakim sensie ta szansa jest? Czy tak jest? Uważacie że Dan B. napisał prawdę , czy że jednak nakłamał (czyli, że to fikcja i blaga)? Uwazam , ze autor nie naklamal .Napisal ksiazke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 22.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Jedrzej Kosciol mial i ciagle ma duzy wplyw na losy naszej planety . Dlatego ateisci biora udzial w dyskusjach o religii , Kosciele . A i ludziom wierzacym w istnienie Boga , ale tym ktorym z Kosciolem nie po drodze , trudno odmowic mozliwosci wypowiedzenia sie . To chyba zrozumiale dla kazdego . Nie wolno wiec mowic : zostawcie nas w spokoju . Przeciwnicy Kosciola katolikow nie morduja . I to nie dlatego ze im tego religia zabrania . A co do odwrotnej sytuacji , to Swietej Inkwizycji nie musze nikomu przypominac . Aktualnie role się odwróciły. Co 15 minut ginie jeden chrześcijanin (za wiarę). Kościół ma tylko taki wpływ, jaki mają jego wyznawcy. Nie należy przystawiać dzisiejszych kategorii światopoglądowych do zdarzeń historycznych. Dziś karze się pedofilów, a w wiekach średnich za mąż wychodziły 12-latki (to by się dopiero oburzał Jagiełło na nasze drakońskie i zacofane prawo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts