Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kod Da Vinci

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do daru wiary , to mam odmienne zdanie . No bo jak to wyjasnic , ze jedni ten dar otrzymali a inni nie .

A moze jedni go przyjeli a inni nie ? Taki troche odmienny od Twojego punkt widzenia :)

Postepowanie ksiezy bywa gorszace i powoduje przynajmniej u mnie niechec.

Owszem zdaza sie.

Postepowanie ksiezy bywa gorszace i powoduje przynajmniej u mnie niechec .

Postepowanie ateistów bywa gorszace i powoduje przynajmniej u mnie niechec

i myślisz ze to byłby powód by ktoś nie został ateistą???

mdworek

całą prawda o Inkwizycji

http://czytelnia.onet.pl/0,1333851,0,0,0,tajemnice_biblii_swietej_inkwizycji,wiadomosci.html

podobno opisane następne nieznane i zakazane do rozpowszechnienia przez KK romanse apostołów.....

wkrótce na national geografic objawią kolejną prawdę, liczę Leon że nam ją przekażesz

jedrzej

to ze ty wiesz o tym, ze magdalena nie byla prostytutka, to ci sie chwali

jednak nie zmiania to faktu, ze KRK tworzy taki image i ze 99 % katolikow to lyknelo- national geografic wytlumaczylo mi w prosty sposob o co chodzi w tej manipulacji i ciesze sie ze zas jestem madrzejszy- tlumaczenie moim zdaniem bardzo sensowne

fajnei ze bronisz katolikow przytaczajac wiele okolicznosci lagodzacych do zbrodni jakich sie dopuscili

ja od wielu lat sie zastanawiam- czy jesli jezus byl prawdziwy, i cala ta historia znana z kosciola jest w 100 % prawdziwa, to czy jezusowi zalezaloby, abym nalezal do organizacji majacej krew na rekach a jesli tak to po co mialbym jego zdaniem do niej nalezec?

w czym ta przynaleznosc mnei ulepsza?

czy KRK ma monopol na bycie dobrym czlowiekiem , ktorego bog kocha?

jak juz sobie ak fajnie rozmawiamy i poruszasz te kwestie to napisze co mi sie nasunelo po obejrzeniu filmu pasja- otorz na tym filmie zrozumialem po raz pierwszy jaki musi byc stosunek zydow do KRK

zalozmy tylko na chwile ze jezus tylko sie podawal za mesjasza (jak przeciez twierdza zydzi)- i sprobujmy postawic sie w roli zydow- oto zjawia sie gosc (Jezus) ktory twierdzi, ze jest ich mesjaszem a oni go przejrzeli na wylot

z ich punktu widzenia postapili bardzo slusznie krzyzujac jezusa, ktory chcial sobie zawlaszczyc ich religie, dorobek kulturowy itd- a pamietajmy, ze z tym wiaze sie wladza- gdyby zydzi mieli zaakceptowac Jezusa musieli by mu oddac wladze w jerozolimie, apostolowie zajeli by miejsce tych zydowskich grubych ryb itd- to na pewno nei byloby zydom na reke- jednak jesli widzieliby w Jezusie Mesjasza, to przeciez nie mieliby takiego dylematu

zrobili wiec co zrobili z przekonaniem, ze to podpucha

i jakaz musi byc ich nienawisc- kiedy widza, ze po smierci Jezusa powstaje silna organizacja, robiaca z Jezusa meczennika

organizacja, ktora robi sie stopniowo potezniejsza niz zydostwo

a ktora twierdzi, ze zydzi zabili im mesjasza

z punktu widzenia zydow KRK klamie straszliwie i jest ucielesnieniem jakiegos diabla (bo jak inaczej nazwac takie insynuacje?)

kurcze nie wiem jak wy ale mnie zastanawia jedno- czy o to chodzilo bogu?

co jest k... grane

czy ta cala wiara, ktora w histori byla glownym pretekstem do morderstw jest na prawde bogu tak potzebna?

jesli tak, to dlaczego bog jest taki krwiozerczy?

o co tu biega?

wytlumacz mi jedrzej....

jednak nie zmiania to faktu, ze KRK tworzy taki image i ze 99 % katolikow to lyknelo- national geografic wytlumaczylo mi w prosty sposob o co chodzi w tej manipulacji i ciesze sie ze zas jestem madrzejszy- tlumaczenie moim zdaniem bardzo sensowne

dobrze że na forum zawsze jest ktoś kto wie co myślą inni...

wiedza jak myśli 99% katolików jest bezcenna, myślę że zarobisz na tym miliony...., ale dlaczego 99% a nienp 100% albo 98%??

że zaś jesteś tu "mądrzejszy" to widać po sposobie rozmowy i argumentacji

czy bycie ateistą doprowadza do wszechwiedzy i bycia mądrzejszym???

jestem zachwycony Twoimi objawieniami Leon, co jeszcze w NAtional Geografic ogłosili?? Dziękuję Ci za tą wiedzę objawioną.

Z miloscia i dobrocia Boga , to faktycznie jest ciekawie :

Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. ST Ksiega Wyjscia . I jak dolozy sie do tego potop , podczas ktorego Bog usmiercil cala ludzkosc , pozwalajac uratowac sie rodzinie Noego i garstce zwierzat , to widac to wyraznie . Wreszcie Pan rzekł: «Zgładzę ludzi, których stworzyłem, z powierzchni ziemi: ludzi, bydło, zwierzęta pełzające i ptaki powietrzne, bo żal mi, że ich stworzyłem».

[Tylko] Noego Pan darzył życzliwością. ST Ksiega Rodzaju .

No bo trudno uniknac takich pytan , jak : dlaczego Bog nie zabil wylacznie zloczyncow ? A co Bogu uczynily zwierzeta ? Dlaczego Bog zamordowal niewinnych , dzieci ? Mozliwe odpowiedzi :

1 Boga nie ma .

2 Bog nie moze wszystkiego .

3 Bog jest krwiozerczy i jest niesprawiedliwy , msciwy .

4 Spisujacy Biblie wykorzystali fakt powodzi do postraszenia ludzkosci w imie Boze .

5 Ludzie wierzyli zas w strach a nie w Boga .

Mozliwe odpowiedzi :

1 Boga nie ma .

4 Spisujacy Biblie wykorzystali fakt powodzi do postraszenia ludzkosci w imie Boze .

zazdroszczę wam, wiedza jak myśli 99% katolików. pewność że jest się mądrzejszym, a nawet znajomość dlaczego Bóg uczynił tak czy inaczej!!

no no fascynujące, czy taki geniusz, mądrość i szczególną znajomość religi i Boga nabywa się tylko bedąc ateistą??

podziwiam was

Mozliwe odpowiedzi :

1 Boga nie ma .

zazdroszczę wam, wiedza jak myśli 99% katolików. pewność że jest się mądrzejszym, a nawet znajomość dlaczego Bóg uczynił tak czy inaczej!!

no no fascynujące, czy taki geniusz, mądrość i szczególną znajomość religi i Boga nabywa się tylko bedąc ateistą??

podziwiam was

ty to powiedziales..... ;)

tylko nie wpadaj w przesadny zachwyt ;)

jedrzej

nie Leon Ty to powiedziałeś

podziwiam Twoją mądrość i pewność co "łyka" 99% katolików

jesteście Ty i NAtional Geografic jak widzę, szczególnie w sprawie religi prawdziwymi wyroczniami

korolowo... a co na to mowia lekarze? ;)

wierzę że podobnie jak i inne prawdy powyżej, sprawdzisz to w NAtional Geografic i objawisz

:lol: :lol: :wink:

opowiedz Leon jeszcze co tam ciekawego w NAtional Geografic opowiadają o Bogu, kościele... ja nie mam czasu ale widze że Ty czerpiesz wiedzę z tej telewizji całymi garściami, opowiadasz tak fantastyczne rzeczy, że aż człowiek chce słuchać

"99 % katolikow to lyknelo- national geografic wytlumaczylo mi w prosty sposob o co chodzi w tej manipulacji"

NG prowadziło sondaż?? CZy Ty po prostu wiesz jako prawdę objawioną?? :wink:

organizacja, ktora robi sie stopniowo potezniejsza niz zydostwo

a ktora twierdzi, ze zydzi zabili im mesjasza

Jak ty nic nie rozumiesz... Przeciez on sie po to urodzil, zeby umrzec na krzyzu. Bez tego nie bylo by chrzescijanstwa. Jak wiec KRK moze iec o to pretensje do zydow ?

czy ta cala wiara, ktora w histori byla glownym pretekstem do morderstw...

Wiesz ile pieknych rzeczy bylo protekstem do morderstw ? Prawde mowiac to nie znam zadnej religii, ktora nie stalaby sie kiedys tam dla kogos pretekstem do morderstwa. Czy to oznacza, ze jest zlem samym w sobi, czy ze zly jest czlowiek, ktory wszystko wykoslawil ?

Korolowo

Jak sadzisz , czy wystepowanie pod kilkoma nickami na forum jest grzechem czy tez nie ?

16 Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek ST Ksiega Wyjscia Dekalog .

I czy mozna klamac w obronie wiary i Boga ? Czy takie klamstwo jest usprawiedliwione , bo przeciez chodzi o dobre imie Boga .

Joshi

I wlasnie miedzy innymi z powodu tychze mordow na tle religijnym , zaden kosciol mnie nie pociaga .

luc Ty nadal z tą samą mantrą od kilku lat???, nie nudzi Cię wracanie co kilka stron do tego samego tematu???

zdarta płyta....

mnie przeraża że czlowiek bez Boga dokonał w historii świata najwiekszych zbrodni i rzezi.... przykłady Rewolucja Francuska, Komunizm, MAo, Kambodza.... bez żadnych sądów, bez żadnego Boga...., za sam fakt bycia wierzącym...., ateizm mnie nie pociąga własnie dlatego

Luc co sądzisz o autorze słów: "Przeciwnicy Kosciola katolikow nie morduja"

- brak jakiejkolwiek znajomości historii (choćby XX w)??

- celowe kłamstwo??

A mnie przerazają zbrodnie te dokonywane i z Bogiem na ustach/jakkolwiek by Go nie nazwać/ i te bez Boga czy przeciw . Zbrodnia to zbrodnia, zło to zło. Przy czym uważam, ze duuuże zło zwykle zaczyna się od takich uwazanych za małe, malutkie....zwykle samousprawiedliwiane.....i tak stępia się wrazliwośc i przesuwa granice......

pozdrawiam wieczornie