Luc Skywalker 04.07.2006 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Fizyk Do Twojej wypowiedzi o egzorcyzmach , mozna jeszcze dodac , ze Jan Pawel II byl czynnym egzorcysta . Znane sa trzy przypadki egzorcyzmow , ktore wykonal w Watykanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 04.07.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 A propos diagnoz pseudopsychiatrycznych, to w wątku o paradzie inwestor wkleił manifest pani Środy, która odgraża się, że w USA homofobia zaczyna być uznawana za chorobę psychiczną. Biorąc pod uwagę, że na homofobię łatwo zarobić - wystarczy myśleć inaczej i mieć czelność o tym powiedzieć - czas sobie kaftan wybierać. fizyk - dobrze Ci w białym? Ja nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.07.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Luc, próbujesz stosować metody manipulacji Jak ktos przytaknie, że wierzy w ezgzorcyzmy to kompletna ciemnota? A jak napisze, że nie - to nie jest katolikiem? Wiem, że sa ludzie opętani, wiem też, że są świetni egzorcyści. Nie wiem, czy każdy egzorcysta potrafi wyzwolić opętanego. Jest wiele rzeczy na świecie, co nie mieści się nam w głowie. Ale umysł trzeba mieć otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Przeciez juz wypowiedzialem sie na temat egzorcyzmow . Czekam teraz na opinie "prawdziwego i wojujacego katolika" . ja chyba padnę ze śmiechu.... ja jestem kiepskawym katolikiem, ale jakos nigdy w kościele nie spotkałem się z takimi określeniami, co ciekawe lubują się w nich ateiści czas kolejny raz zapytac Luc jak używasz pewnych pojęć, to może wytłumacz co pod pojęciem "prawdziwy katolik" rozumiesz??? a w dodatku "wojujący".... chętnię posłucham, sam chętnie zobaczę czego mi brak...... choc gdyby wziąść taką definicję kto najczęściej mówi o Bogu i egzorcyzmach to "prawdziwym katolikiem" będzie pewnien.... gwiezdny rycerz no ale niektórzy nie mogą żyć bez rozmawiania o NIM, chyba mu Go brak........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Dla mnie to ciemnota i sredniowiecze . Ciekaw jestem jednak twojego zdania . Ciemne średniowiecze jakże wyświechtane hasło które obraża mówiącego je.. http://www.effatha.org.pl/apologetyka/sredniowiecze.htm Moje zdanie jest takie. Dla mnie ciemne to były czasy Rewolucji francuskiej gdzie w przeciwieństwie do przywoływanej często Inkwizycji posyłano na szafot bez żadnego sądu za sam stan lub za sam fakt wiary. Ciemne to były czasy Stalina i Mao (XX wiek, wiek 2 największych wojen, masowego mordowania a zarazem wiek odejścia od Boga, jasna relacja). Ciemni to są Ci co noszą koszulki z Leninem i CHE...... Ciemni to są moi pewni znajomi ateiści którzy w czasie wakacji w ramach relaksu poszli do wróżki i w ramach walki z złymi duchami, złym RA, złym słońcem obwiesili się kamieniami i talizmanami po 200 zł sztuka..., ale święcie przekonują mnie że Boga nie ma tylko rozum...., ale oczywiście to ich prawo... Ciemny to jest XXI wiek który odrzuca Boga i czytam w tymże XXI wieku poważną przepowiednię Nostradamusa że mistrzem świata 2006 w nożną piłkę bedą Hiszpanie..... Pozwoliłem sobie powyżej na pewną dozę negatywnej oceny i braku tolerancji, tylko jako odpowiedź na brak tolerancji i manipulację Luca która miała spowodować że niby każdy kto poprze egzorcyzmy to "ciemny"..... Luc dlaczego brak Ci tolerancji??? Ktoś wierzy w egzorcyzmy, no to co??? Jego prawo?? Jak masz aż takie problemy, to się do nich udaj.... Ktoś wierzy w egzorcyzmy, inny ktoś np. ateista wierzy w moc nauki jakże często śmiesznej i mylącej się, która wydaje 20 milionów dolców i biedne japońce nie wiedzą nadal takiej prostackiej rzeczy jak co było pierwsze kura cz jajko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Wiele razy była przywoływana Inkizycja, małe historyczne opracowanie, zwłaszcza porówananie ilości ofiar Inkwizycji a Rewolucji Francuskiej robi wrażenie.... http://ymir.w.staszic.waw.pl/text.php?id=2&dzial=historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 05.07.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Lewakk No dobra . Przekonales mnie . Tylko nie wiem do czego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 http://ymir.w.staszic.waw.pl/text.php?id=1&dzial=historia Inkwizycja to ziarnko w porównaniu z ilością mordów dokonanych przez systemy nie uznające Boga (w znacznie krótszym czasie)http://ymir.w.staszic.waw.pl/text.php?id=12&dzial=historia innehttp://ymir.w.staszic.waw.pl/text.php?id=0&dzial=historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 05.07.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 No to co ? A co mi do systemow gorszych niz Inkwizycja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Lewakk No dobra . Przekonales mnie . Tylko nie wiem do czego . Zawsze zgoda lepsza niż niezgoda. Ja nadal Cię podziwiam, nie spotkałem jeszcze człowieka który aż tak często rozprawia o Bogu, to niespotykane w XXI gratuluje odwagi. Pozdrawiam Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 No to co ? A co mi do systemow gorszych niz Inkwizycja ? Tobie nic... chyba nie wzniecałeś rewolucji francuskiej Widać że więcej ci do egzorcystów tak częto o nich wspominasz.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 05.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Lewakk Bez urazy , ale fakt ze zaczales sie ladnie zegnac , moge uznac za swoja osobista zasluge . Jak zobaczy to Mtom , to peknie z zazdrosci . To tak na poboczu dyskusji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Lewakk Bez urazy , ale fakt ze zaczales sie ladnie zegnac , moge uznac za swoja osobista zasluge . Jak zobaczy to Mtom , to peknie z zazdrosci . To tak na poboczu dyskusji . a nie mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.07.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 ... fizyk - dobrze Ci w białym? Ja nie narzekam. Mi świetnie w każdym kolorze. ALe prawdę mówiąc, we wspomnianym uniformie czułbym się trochę .... skrępowany Dobrze Luc, że wrzuciłeś na luz. pozdrawiam wszystkich KATOLIKÓW, ATEISTÓW I INNYCH. PS Nostradamus się pomylił ??? Nie możliwe. A może go kupili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 05.07.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 pozdrawiam wszystkich KATOLIKÓW, ATEISTÓW I INNYCH. To i ja skorzystam z okazji i pozdrowie swoja rodzine . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.07.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Szczególną wagę należy przywiązywać nie tylko do samych formuł, lecz także do gestów i rytów "HAU ! HAU ! HAU !" :D:D (A.Sapkowski, "Narrenturm") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.07.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ciemni to są Ci co noszą koszulki z Leninem i CHE...... A odważyłeś się powiedzieć kiedykolwiek człowiekowi w takiej koszulce, że jest ciemny ? inny ktoś np. ateista wierzy w moc nauki jakże często śmiesznej i mylącej się, która wydaje 20 milionów dolców i biedne japońce nie wiedzą nadal takiej prostackiej rzeczy jak co było pierwsze kura cz jajko..... Jak zostało powiedziane już wcześniej: 1. Badania nt. jajka są nonsensem służącym do wyciągania dotacji 2. Nie ma czegoś takiego jak "wiara" w nauce. Zastanawiam się, co trzeba mieć pod czaszką, żeby z uporem maniaka powtarzacz w kółko to samo, jak wiele złej woli i jak mało sensownych argumentów trzeba mieć, by w taki sposób brać udział w tej dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.07.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Tomek - bo zupa była za słona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.07.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 pozdrawiam wszystkich KATOLIKÓW, ATEISTÓW I INNYCH. To i ja skorzystam z okazji i pozdrowie swoja rodzine . Pozdrawiam . to ja pozdrawiam wszystkie doły społeczne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.07.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 korzystając z okazji -chciałem jeszcze serdecznie pozdrowić Tereske z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts