Luc Skywalker 11.07.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Lewakk Przeciez to proste . Nie znam ksiazek Pilcha . Czytywalem jego felietony w Polityce . Nie byly dla mnie interesujace na tyle , zeby siegac po jego ksiazki . No to tak jak mówiłem i sam przyznałeś nie znasz Pilcha. Naprawde nie rozumiesz co napisalem , czy to tylko tak dla draki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 12.07.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Naprawde nie rozumiesz co napisalem , czy to tylko tak dla draki ? Luc, odpuśćmy sobie, nie karmmy tego trolla. Szkoda czasu na "dyskutowanie" z kimś, kto za wszelką cenę musi mieć rację, kto robi wszystko, żeby wyszło na jego - bez względu na to, czy to ma sens, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 12.07.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Naprawde nie rozumiesz co napisalem , czy to tylko tak dla draki ? Luc, odpuśćmy sobie, nie karmmy tego trolla. Szkoda czasu na "dyskutowanie" z kimś, kto za wszelką cenę musi mieć rację, kto robi wszystko, żeby wyszło na jego - bez względu na to, czy to ma sens, czy nie. Znakomicie się dobraliście Ja już dawno odpuściłem, zostawiam was z "pepkami", "statkami" i itp i itd to naprawdę tematyka na waszym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 12.07.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja już dawno odpuściłem ROTFL ! :D:D Dobrze, że nie jesteś Pinokio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 12.07.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Pozostawiam was z waszą prawdą: Przeciwnicy Kosciola katolikow nie morduja . I to nie dlatego ze im tego religia zabrania . A co do odwrotnej sytuacji , to Swietej Inkwizycji nie musze nikomu przypominac . Waszymi "pepkami" i "statkami", jesteście zbyt do siebie podobni..... a noski się wydłużają, bo Tomek już przecież obiecywał zakończenie dyskusji i nie rozmawianie o osobach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.07.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ale Ponury odpuścił ? Dziwne. I nie odpisał na ostatniego posta Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 13.07.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Pozostawiam was z waszą prawdą: :D:D A nie mówiłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 13.07.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Pozostawiam was z waszą prawdą: :D:D A nie mówiłem ? Mówiłem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 14.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Przepowiednia brzmiała następująco: "Kiedy siódmy miesiąc 2006 roku się skończy, król Hiszpanii przekroczy Pireneje wraz ze swą armią. Legiony Belzebuba będą go oczekiwać, aby stoczyć wielką bitwę w centrum Europy. I uda się zwyciężyć złego ducha. Święty Graal wróci do Hiszpanii wraz z triumfującym królem".[/color] Z datą jest główny kłopot, bo za Nostradamusa obowiązywał kalendarz juliański, więc jeśli miałoby w tej Centurii chodzić o Mundial, to jest różnica o 13 dni i finał odbywałby się jeszcze w czerwcu [26]. A resztę można rozpatrywać od dwóch stron. Można zacząć od Portugalii. Co do Świętego Graala - za tamtych czasów nikt nie myślał o tym, że bitwa może toczyć się o 3 miejsce na podium Kapitanem Portugalii jest Louis Figo. Co prawda urodzony w Portugalii, ale w wieku 22 lat został kupiony do FC Barcelona, gdzie szybko został kapitanem drużyny [mamy króla ? mamy ]. W 2000 roku sprzedany do... Realu Madryt, za 56 milionów dolarów [wtedy najwyższy transfer] - więc dalej król. Wielokrotnie zdobywał trofea: Mistrzostwo Hiszpanii - 1998; 1999, 2001; 2003; Puchar Hiszpanii - 1997; 1998; Superpuchar Hiszpanii – 1996, 2001; 2003. A na Real Madryt mówią "Królewscy".... Legiony Belzebuba to rzecz jasna Niemcy, będą oczekiwać [grają u siebie]. Jakby jednak ważniejszy był Graal... to mamy Francję Kapitan ? Zinedine Zidane. "Jeden z najwybitniejszych piłkarzy w historii futbolu. [...] Uważany za jednego z najlepszych pomocników w historii; najdroższy piłkarz świata, sprowadzony do Madrytu z Juventusu za 66,48 mln dolarów. [...] Z Realem Madryt zdobył w 2002 roku swój upragniony Puchar Mistrzów." W barwach Realu Madryt [Królewskich ] w latach 2001-2006. No i co ? Hiszpański król jak 150 :D Tylko skąd Nostradamus wiedział, że będzie proces o przekręty w Serie A ? Aha, przecież adwokaci Juventusu przystali na mniejsze zło i zgodzili się na przesunięcie zespołu do Serie B. Be - Be-lzebub - Be-nito... hm.. A więc mamy finał: I - Francja II - Włochy III - Portugalia poza klasyfikacją podiumową - Belzebuby Co było do udowodnienia PS: a w 1410 Polska zwyciężyła Niemców 2:0 Dobre, dobre ... Tylko brak cosik końca "I uda się zwyciężyć złego ducha. Święty Graal wróci do Hiszpanii wraz z triumfującym królem.' Zaponiano? Przemilczano ? Pominięto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.07.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No to macie jeszcze co:http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=32794&wid=8400811&rfbawp=1153404500.389 Zwróćcie zwłaszcza uwagę na tekst klechy "(...)szkoda że nie można palić heretyków (...)". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.07.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Mały a czy Ty masz gram tolerancji dla myślących inaczej niż TY??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk Czyzbys chcial powrocic do dyskusji w tym watku ?Na poczatek odpowiedz na moje pytania . Prosze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.07.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk - gościo w wywiadzie przegiął pałę. NIe ma co. Palenie heretyków, a nawet książek - to jest lekka przesada. Mały ma rację (w tym przypadku) . Ale Mały - przeczytaj uważnie - człowiek któy to napisał, to wyznawca prawosławia. Wiem, że w KK są tacy, którzy poprą jego akcję, ale w artykule nic o tym nie pisze. A nasza dysputa dotyczyła głównie (choć nie tylko ) Kościoła Katolickiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Fizyk To prawoslawie ma innego Boga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.07.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk Czyzbys chcial powrocic do dyskusji w tym watku ? Na poczatek odpowiedz na moje pytania . Prosze . odpowiadam, jak masz problemy z egzorcystami to się do nich udaj, na Twoje problemy z "pępkami" i "statkami" nie odpowiem, przeoczyłem te sceny w Kod da Vinci, a szczerze podziwiam Twoją wiarę w moc Mszy Św. i zazdroszczę obrośnięcia w dobra doczesne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk Jezeli chcesz sie wymigac od odpowiedzi , to ja to rozumiem .Nie bede naciskal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.07.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 oglądnij film może tam jest coś o tych Twoich "pępkach"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Pepki sa interesujace . Sprobuj , tak bez podtekstow , odpowiedziec na pytanie : czy Adam i Ewa mieli pepki . Zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulla 20.07.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Zaglądając tutaj miałam nadzieję, że dowiem się czegoś ciekawego na temat Waszych odczuc po przeczytaniu/obejrzeniu "Kodu...",ale widzę,że tytułowy wątek odszedł już w zapomnienie, a pozostali zacietrzewieni panowie Mam pytanko, a nawet dwa (zresztą może i więcej, ale nie mam już siły wertowac tego wątku od początku) Luc Skywalker - skąd wziąłeś tę interesującą KLASYCZNĄ definicję filozofa? (coś o chłopie greckim?) i jeszcze jedno, co zapamiętałam - Tomek J napisał, że Nie ma czegoś takiego jak "wiara" w nauce. (przepraszam, że tak bardzo okroiłam Twoją wypowiedź). Ośmielę sie z Tobą nie zgodzic. Studiując średniowieczne (co nie znaczy, że nieaktualne) teksty ówczesnych filozofów wielokrotnie spotkałam się z tym problemem. Na założeniu, że wiarę należy łączyc z rozumem (także nauką) opiera się scholastyka i późniejsi jej kontynuatorzy. Pytanie tylko w jakim stopniu i na jakich zasadach(należy łączyc)... Piotr Abelard przyczynił się do powstania czegoś takiego, jak TEOLOGIA SPEKULATYWNA, która kształtowała się jako wiedza o charakterze NAUKOWYM. Nadal aktualna jest myśl sw. Tomasza z Akwinu (np. w Szkole Lubelskiej), a on łączył ze sobą te dwie dziedziny m.in co do metody poznawczej. To są oczywiście tylko 2 przykłady, bo nie chcę Was zanudzac długimi wywodami i listą innych osób (także tych bardziej współczesnych), po prostu chciałam dorzucic swój kamyk do Waszego ogródka Ale tu chyba trzeba wierzyc, zeby zrozumiec Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Luc Skywalker - skąd wziąłeś tę interesującą KLASYCZNĄ definicję filozofa? (coś o chłopie greckim?) Z podworka . Okolice trzepaka . Tak pod sama siatka . Co do reszty . aby wiara wasza opierała się nie na mądrości ludzkiej, lecz na mocy Bożej. Nowy Testament 1 List do Koryntian . Jezus (Bog) wielokrotnie mowil o wierze . Zakazywal wrecz roztrzasania wiary w niego , w aspekcie naukowym . Widac zdawal sobie sprawe z tego , ze jego slowa nie wytrzymaja naukowego , rzeczowego podejscia do tematu wiara . Jezus nie lubil rowniez Faryzeuszy . Wlasnie za ich pytania , watpliwosci . Wniosek : wierzyc , nie zastanawiac sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts