Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kod Da Vinci

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Opall... sorki, ale Twoja "argumentacja" jest co najmniej śmieszna.

Nie Tobie oceniać co dobre, a co złe , zresztą skąd takie przekonanie, że to "taki ścierw jak FiM..."to moja ulubiona gazeta? My sie jakoś znamy ;-)

Ale Tobie oceniać? Przez kolejną stronę?

Przecież nic innego nie robisz, tylko oceniasz, z dużym zapasem na wyrost.

? A może Ty popierając czy kupując inny "ścierw" (np antysemicki i homofobiczno-faszystowski N.D.) popierasz innych fanatyków i wzbogacasz ich imperium? Zresztą skąd to wszystko wiesz ?Czyżbyś czytał ów "ścierw"?

Nie kupuję ND.

Reszty Twojej argumentacji nie rozumiem. :lol:

Co do nienawiści...zauważ kto jej najwięcej sieje...religijni do innych religijnych. I to mi się właśnie nie podoba. Staram się żyć jakoś w miarę dobrze, jesli mogę to pomogę, ale nie utożsamiam się z żadną sektą która nazywa się "religią".Żadną.

Wynika z tego, że żyć dobrze można tylko i wyłącznie nie wyznając religii czyli nie będąc w sekcie. Wyznanie religii chrześcijańskiej prowadzi bowiem do nienawiści.

PS oczywiscie z Twojego postu bardzo wyraźnie widać, że każdy mord religijny to sprawka któregoś tam departamentu sb...może najwyższy czas udać się do lekarza? :-D

"ale na tle religijnym to owszem były mordy, tyle że preparowane przez Departament IV SB na księżach katolickich."

Nic takiego nie wynika, może dla Ciebie.

Na Twoje lęki i obawy o mordowanie ze względów religinych, a mowa cały czas o katolikach, chciałam Ci przypomnieć, że przez ostatnich kilkadziesiąt lat były takie mordy w Polsce, ale na księżach. W drugą stroną to nie działa i raczej nie ma szans.

Były tak doskonałe, że do dzisiaj sprawcy albo są nieujawnieni, a ci których ujawniono nie ponieśli za to znacznej kary i w świetle jupiterów otwierają gazety szydząc z tych, których zamordowali.

I chyba musi być dużo ludzi, którym ta nienawiść pasuje, bo gazeta ma zwolenników, ktorzy są w stanie wziąć to g.... do ręki i jeszcze za nie zapłacić.

...........................

A ja krasnoludek... :-D

... mówisz ... masz http://www.chefpaul.net/smiles/krasnal1.gif

pzdr :wink: :)

ps - przypomniał mnie się wierszyk "z brodą":

przez podwórko i ogródek

zap..rdala krasnoludek

czego szukasz mój malutki

wódki k.rwa, szukam wódki

:)

opall wyluzuj.

Bo ty niby kamyczek szlachetny, ale bardzie budowlanie od opallarki chyba pochodzisz. 8)

Tak Małemu do żywego, jak na Potopie Kukliński Jędrkowi, boczek przypalasz. A Sienkiewicz to niezbyt chrześcijański autor. No może za wyjątkiem Krzyżaków, których uczył pokory. :lol:

Jak chcesz tolerancji to Małego też musisz tolerować. A nie od razu się wzajemnie epitetować.

Gdzie jak gdzie, ale gdzieś się chowały wyrzutki religijne z całej Europy. Dlaczego bo u nas z rzadka jeno czarownice płoneły. No może od czasu do czasu jaki pogromik, ale...

opall wyluzuj.

Bo ty niby kamyczek szlachetny, ale bardzie budowlanie od opallarki chyba pochodzisz. 8)

Tak Małemu do żywego, jak na Potopie Kukliński Jędrkowi, boczek przypalasz. A Sienkiewicz to niezbyt chrześcijański autor. No może za wyjątkiem Krzyżaków, których uczył pokory. :lol:

Jak chcesz tolerancji to Małego też musisz tolerować. A nie od razu się wzajemnie epitetować.

Gdzie jak gdzie, ale gdzieś się chowały wyrzutki religijne z całej Europy. Dlaczego bo u nas z rzadka jeno czarownice płoneły. No może od czasu do czasu jaki pogromik, ale...

... tylko u nas z tą tolerancją coraz gorzej :) ... (ale to niebawem się zmieni ... mam nadzieję :roll: )

pzdr

chefu kiedy,? Kiedy inteligentne młode stfory uciekają na Saksy. Dyć pozostaną jeno tacy co nie idą na wybory i bez obrazy ale tzw. tłuszcza karmiona kiełbasą wyborczą zamiast pogłębionym procesem myślowym. Pogłębionym o perspektywę (oczywiście :roll: ) . Oczywiście 8) .

A już nie do tego wątku, ale wkurza mnie jak posiadacze latyfundi (patrz wymurowani) nawołują do bojkotu wyborów. Bo to oznacza, że gołodupcy, wolni najmici i dzierżawcy górą. A ci nei głosują dalej niż na roki dwa wprzódy.

chefu kiedy,? Kiedy inteligentne młode stfory uciekają na Saksy. Dyć pozostaną jeno tacy co nie idą na wybory i bez obrazy ale tzw. tłuszcza karmiona kiełbasą wyborczą zamiast pogłębionym procesem myślowym. Pogłębionym o perspektywę (oczywiście :roll: ) . Oczywiście 8) .

A już nie do tego wątku, ale wkurza mnie jak posiadacze latyfundi (patrz wymurowani) nawołują do bojkotu wyborów. Bo to oznacza, że gołodupcy, wolni najmici i dzierżawcy górą. A ci nei głosują dalej niż na roki dwa wprzódy.

... uciekają :( ale ... niektórzy wrócą :)

... co do wyborów ... niestety masz rację, ale ... do czasu Panie do czasu ... to się MUSI kiedyś zmienić ... oby za naszego żywota :evil:

pzdr

opall wyluzuj.

Ja go nie epitetuję, jednym słowem tego nie zrobiłam więc nie rozumiem, o co Ci chodzi.

Czego nie da się powiedzieć o Tobie.

I nie chcę tolerancji u niego, to znaczy nie zamierzam mieć wpływu na to ani nic innego - jesteśmy wolnymi ludźmi, a forum jest do wymiany argumentów.

opall wyluzuj.

... tylko u nas z tą tolerancją coraz gorzej :) ... (ale to niebawem się zmieni ... mam nadzieję :roll: )

pzdr

A mi sie wydaje, że nie coraz gorzej, tylko słowo to ( tolerancja) jest wykorzystywane wszedzie gdzie sie da a często źle rozumiane.

Niektórym się wydaje np. że podawanie kontrargumentów jest brakiem tolerancji :lol:

kroyena jak to kiedy? od zawsze Polska była tolerancyjna (na ten przykład : jaki kraj europejski tak chętnie przyjmowal uchodzcow z innych krajow jak Polska?)

Polacy zmienili sie pod pewnym wzgledem - kiedys byli dumni z tego ze sa Polakami , a teraz potrafia psioczyc tylko jaki to debilny kraj, jak to u nas zle, brak tolerancji i ble ble ble inne pierdoly.

A kto najwiecej psioczy? o dziw - zamozni :lol:

Wybudowani, kazdy w rodzinie ma swe auto, coroku wczasy itp, itd - ale zle im jak cholera w tym naszym tragicznym kraju :-? no i nietolerancyjnie oczywista :lol:

Kiedys Polacy byli bardziej wierzący , teraz? ten watek wlasnie pokazuje jaka nienawiscia pałają do wiary w Boga ( az mnie mierzi czytajac niektore posty - tylko jak trwoga jaka to do Boga wtedy). W tej kwesti z opall sie zupelnie zgadzam.

No i tak oto se napisalam :lol: i teraz powiedz mi jak ma byc dobrze w kraju jesli ludzie potrafia tylko narzekac, marudzic . Pominmy rzady - bo jaki rzad nie przyjdzie zawsze bedzie najpierw niestety swe osobowe potyczki uprawial :-? - ale w koncu nie sami sie powaloli tylko ludzie to zrobili.

ALe podstawowa komorka spolecznestwa jest jednostka, obywatel. A ten obywatel jest maruda, zrzeda, niewierzy w Boga, wiecznie mu zle i niczym mu niedogodzisz. Jak budowac szczesliwe panstwo jesli tworza go takie marudy i zrzedy?

nom czekam na pioruny spadające na mą głowę bidną teraz :lol: :wink:

Lewakk... Ty naprawdę nie masz żadnego poczucia chumoru. Szkoda. Ale nieważne - skoro tak Was drażni moja "fobia" koœcielna to obiecuję, że postaram się nie odzywac w takowych tematach.

Pozdrawiam

PS - bycie dla kogokolwiek autorytetem to rzecz cokolwiek niezręczna. Przynajmniej dla mnie.

MAŁY ZGADZA SIĘ poczucia "CHUMORU" nie mam, humor znajduję zytając to forum :lol: :lol: :lol: i te ciągłe kopiowania z kalki Faktów i mitów... ala Katolandy.... toż chyba jeśli to forum czytałby Kwaśniewski czy Miller to by Cię do sądu podali że przez 10 lat rządów zbudowali państwo wyznaniowe......

I po prostu pisz na temat, a temat tego wątku to recenzja filmu, a dwa nudne jest czytanie non stop tych samych osób i tych samych tekstów o Inkwizycji, Świątyniach, jak to przeciwnicy kościoła katolików nie mordują (Popiełuszko był bodajże Islamistą???? :o :o :o )

Dwa ja akurat ND też nie czytam, ale po co używasz słownictwa typu "ścierwa" nikt tu Faktów i mitów tak nie nazywa...., może jednak troszku znalazłbyś tolerancji dla innych....

p.s. Mały jesteś chyba Doradcą forum muratora...??? Może jednak nie przystoji uczestniczyć w takich kłótniach, a tym bardziej obrażać kogoś np. za wyznanie..., tylko moje zdanie a Ty rób co chcesz...

Może po prostu porazmawiajmy o filmie....., może ktoś wie jaki ma wynik kasowy na świecie, a jaki w Polsce, ile zarobił?????

Bedzie część 2??? :lol: :lol: :lol:

Osobiście już wyrażaziłem żal że mógłby być lepszy, chciałem dobrej akcji, sensacji a jednak było dużo nudy, przekłamania tak ewidentne że jednal gryzą.... ale swoją drogą podkreśle co już mówiło kilku hierarchów kościoła, ten film jest swoistą szansa dla kościoła....

A mi sie wydaje, że nie coraz gorzej, tylko słowo to ( tolerancja) jest wykorzystywane wszedzie gdzie sie da a często źle rozumiane.

Niektórym się wydaje np. że podawanie kontrargumentów jest brakiem tolerancji :lol:

kroyena jak to kiedy? od zawsze Polska była tolerancyjna (na ten przykład : jaki kraj europejski tak chętnie przyjmowal uchodzcow z innych krajow jak Polska?)

Polacy zmienili sie pod pewnym wzgledem - kiedys byli dumni z tego ze sa Polakami , a teraz potrafia psioczyc tylko jaki to debilny kraj, jak to u nas zle, brak tolerancji i ble ble ble inne pierdoly.A kto najwiecej psioczy? o dziw - zamozni :lol:

Wybudowani, kazdy w rodzinie ma swe auto, coroku wczasy itp, itd - ale zle im jak cholera w tym naszym tragicznym kraju :-? no i nietolerancyjnie oczywista :lol:

Kiedys Polacy byli bardziej wierzący , teraz? ten watek wlasnie pokazuje jaka nienawiscia pałają do wiary w Boga ( az mnie mierzi czytajac niektore posty - tylko jak trwoga jaka to do Boga wtedy). W tej kwesti z opall sie zupelnie zgadzam.

No i tak oto se napisalam :lol: i teraz powiedz mi jak ma byc dobrze w kraju jesli ludzie potrafia tylko narzekac, marudzic . Pominmy rzady - bo jaki rzad nie przyjdzie zawsze bedzie najpierw niestety swe osobowe potyczki uprawial :-? - ale w koncu nie sami sie powaloli tylko ludzie to zrobili.

ALe podstawowa komorka spolecznestwa jest jednostka, obywatel. A ten obywatel jest maruda, zrzeda, niewierzy w Boga, wiecznie mu zle i niczym mu niedogodzisz. Jak budowac szczesliwe panstwo jesli tworza go takie marudy i zrzedy?

nom czekam na pioruny spadające na mą głowę bidną teraz :lol: :wink:

BRAWO BRAWO!!!!!!!!!!!

Zupełnie się zgadzam, na tym forum raczej biedni nie uczestniczą, a narzekają jakby co jeść nie mieli bo rządy im zabierają....

Dwa naprawdę coraz trudniej w "katolandzie" przyznac się że jest sie po prostu katolikiem bez narażenia się na całą kawalkadę ataków, obarczenia za wszystkie morderstwa sprzed 2000 lat, udowadniań że Boga nie ma (bo np ktoś się go wyrzekł i zbogacił się więc Boga nie ma)...., dziś nawet powszechnie wyśmiewane jest wzięcie ślubu kościelnego, czy uczestniuctwo w mszy na tygodniu.....

opall naklikałem o wzajemym epitetowaniu, a nie o nożycach w stół. :lol:

Czy ktoś klikał o jakiejś padlinie, ewentulanie ścierwie?

Epitetowanie się intelygentnych ludzi niekoniecznie musi być wprost. :wink:

A napisane jest coś o drugim policzku. :wink:

Nazwanie pisemka ścierwem, które do promocji wykorzystuje mordercę okrutnej zbrodni ew. osoby, która współpracowała ze zbrodniarzami i w ramach promocji wykorzystuje ją nie jest chyba nadużyciem a stwierdzeniem faktu.

To jest taka sama sytuacja, jakby okrutny gwałciciel morderca, członek grupy przestępczej zajmującej się gwałtami po wyjściu z więzienia promował pismo erotyczne i wykorzystywał do tego fakt, że jego zbrodnia wstrząsneła społeczeństwem, a na rzeczy to on się w ogóle zna. Śmiejąc się wszystkim w nos będzie opowiadał o swoich zbrodniach jak o podbojach miłosnych.

Będą tacy, którzy to kupią i będą tacy, którzy będą się tego brzydzić.

Nie widzę powodu, żeby nie nazwać tego po imieniu i nie pokazać tej drugiej strony, w której ogromna nienawiść popychała do mordowania.

kroyena, daj sobie spokój z kaznodziejstwem, policzkami, itp...bo to nawet nie jest śmieszne. ;)