Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kod Da Vinci

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...........................

A ja krasnoludek... :-D

... mówisz ... masz http://www.chefpaul.net/smiles/krasnal1.gif

pzdr :wink: :)

ps - przypomniał mnie się wierszyk "z brodą":

przez podwórko i ogródek

zap..rdala krasnoludek

czego szukasz mój malutki

wódki k.rwa, szukam wódki

:)

Sadzisz że ja bym tak... z "suszarką" po krzakach się chował? :lol:

... no dobra ... wyłaź już z tych krzaków ... sprawiłem Tobie nowe odzienie ... http://www.chefpaul.net/smiles/krasnalR.gif (teraz lepiej ?)

pzdr

Wow teraz to pasuje - w końcu po lasach łażę... :D

Cóż słowa �cierwo, a potem jeszcze g.. do kpl padły od Opalla. Chyba cosik ich nie...lubi? ;-)

Prawda, za mordercami, którzy w ohydny sposób mordują ludzi, także tych myślących inaczej nie przepadam.

A Ty?

Ja również...ale po pierwsze ten go�ć z tego co wiem ( choć głowy nie dam) nie pisuje dla nich(te "rewelacje" podawała zdaje się Wyborcza). A po drugie nie sšdzisz, że to nie on zamordował Popiełuszkę? Wtedy było chyba sporo niewiadomych i szukanie szybko winnego.

Co do morderstwa to zawsze pozostanie ono morderstwem i zawsze będzie ohydne. Pytanie kto jest prawdziwym winnym?

I jeszcze jedno - czę�ć ludzi zaczyna drażnic odstępstwo od tematu więc chyba dajmy sobie spokój.

Pozdrawiam

Podawały te rewelacje wszystkie media, bo w ramach akcji promocyjnej Piotrowski gazetę otwierał i występował jako "spec" od prawidłowego postępowania z księżmi.

I nie ma znaczenia, czy Piotrowski to zrobił naprawdę, skoro nie zaprzecza, chroni swoich mocodawaców, i promuje tą zbrodnią gazetę antyklerykalną.

To jest właśnie nienawiść.

opall, a czym się dzisiejsze czasy różnią od średniowiecza? Chyba tylko jakością życia, bo chyba nie chcesz powiedzieć, że relacjami Państwo Kościół.

Jak popatrzysz tak na zimno to nawet po wojnie te relacje miały inną jakość niż np. w Rewolucji Francuskiej.

Dla przypomnienia, pierwszy polski Święty (Św. Wojciech był Czechem) dał głowy za wtrącanie się do polityki, a był biskupem i to Krakowskim, a nie ambitnym księdzem. Wszędzie się znajdą tacy, którzy na polecenie władzy, a to studenta zrzucą ze schodów, a to księdza utopią.

Poprzednio (II RP) w Berezynie wypałują nerki jakiemuś lewicowemu profesorowi tak, że jak wyjedzie to mu się odechce do Polski wracać.

Albo taki deseń, że się zrobi Orlenta Lwowskie. Obronę, która statystycznie była pykawką z poszanowanie sąsiedzkiego życia, gdyby nie adrenalina u młodocianych. Chyba nie chcecie wierzyć w kit w rodzaju wracają żołnierze do domu, naparzaja się z obu stron zawodowcy, którzy parę lat spędzili na różnych frontach, a gina tylko szczeniaki (za przeproszeniem). Tak to już jest jak się ktoś chce wykazać zamiast szanować swoje i cudze życie. A potem te chlubne karty historii w sztywną okłądkę. Okładka się nazywa pogromik Żydów, bo jakoś trzeba było rozładować emocje narodu, który rzucił się na pomoc Orlentom. A jedno pokolenie później z zasianej nienawiści Ukraina Zachodnia krwią spłynęła. I co nam po tym zostało? Bezczelnie naklikam, że schedę przejłą jakiś marketingowiec i wymyślił ORLEN. :o :-?

Ale wracając do tematu. Ktoś se książkę wymyślił, potem film zrobił, zeby po prostu zrobić siano. Tak jak chyba od czasów plemiennych jedni biegali za zwierzyną bo lubili inni siedzieli w jaskini i wymyślali historie do ognicha bo tak było łatwiej. A jak się siedzi w jaskini to coś trzeba robić, nie tylko zagrzebać się w skóry i barabara, trochę kultury też trzeba łyknąć. 8)

I tak to (z temata wątka) należy odbirać, jako kulturę ogniskową. :p

opall Pan Piotrowski przeszedł recykling w naszych zakłądach karnych. To co zrobił nazwałbym raczej żebrami niż nienawiścią. Chyba nie ma emerytury oficerskiej, a sama przyznasz, że z takim nazwiskiem nie tak łatwo znaleźć normalną pracę.

To co cię tak boli to zwykły margines społeczny. Wyluzuj. Margines statystycznie (z rozkładu normalnego) niestety być musi. A część postów wskazuje, że np. taki Mały to, tu zaryzykuję nazwę, margines. :o :roll: :D

Jeszcze paru innych, że o Stańczyku nie wspomnę.

Chyba se podzyńdzam:

dzyń, dzyń...

Ja miałem raz murarza co co 30 minut sprowadzał każdą klęske do kościoła, inkwizycji i itp....

Biedaczysko ! Jak to wytrzymałeś ? To strrraszna trauma musiała dla ciebie być !

A pytał cię o pępki ? :D

na szczęście daleko mu było do troli od pępków, poza tym miał jedną zaletę której "pępkarze" nie mieli, gadał dowcipnie, słuchał drugiej strony, merytorycznie i nie sprowadzał swojej osoby do problemu pępka czy obrośnoięcia w dobra doczesne jako dowodu naukowego... :lol: :lol: :lol:

W każdym bądź razie szkoda że temat może kiepskiego filmu ale jednak budzącego ciekawośc i emocje (i dlatego wielu ludzi koscioła tak pozytywnie na ten film patrzyło) został sprowadzony do "pępków", kalkowania FiM i manii anty....

opall Pan Piotrowski przeszedł recykling w naszych zakłądach karnych. To co zrobił nazwałbym raczej żebrami niż nienawiścią. Chyba nie ma emerytury oficerskiej, a sama przyznasz, że z takim nazwiskiem nie tak łatwo znaleźć normalną pracę.

To co cię tak boli to zwykły margines społeczny. Wyluzuj. Margines statystycznie (z rozkładu normalnego) niestety być musi. A część postów wskazuje, że np. taki Mały to, tu zaryzykuję nazwę, margines. :o :roll: :D

Chyba se podzyńdzam:

dzyń, dzyń...

Mam nadzieję że nie masz mnie od razu za przestepcę...? ;-)

Absolutnie nie chcę tego człowieka bronić, ale nie sšdzisz że w "tamtym �wiatku" powiedzenie czegokolwiek n/t mocodawców równałoby się wyrokowi �mierci?

Co do mediów tych wszystkich to ...bez komentarza.

Jakimś cudem wiedziałam, że podniesiesz ten skądinąd ciekawy temat.

Uważam jednak, że w sytuacji, którą przytoczyłam nie ma znaczenia, czy był faktycznym wykonowcą tego mordu czy nie (wiele wskazuje, że nie był)

Co to jednak zmienia? Nic. Sam fakt, że zabicie księdza i te słynne kamulce do szyi wykorzystał do promocji czegoś, co ma zwalczać księży jest ohydne. Nawet jeśli, jak sugerujesz, został przymusem doprowadzony do tej promocji, to nie zmienia faktu, że są siły, które....no właśnie, mają aż taką władzę i możliwoście, że zapętlają tyle osób wokół zabijania księży. Ks. Popiełuszko był jednym z wielu księży, którzy podzielili jego los.

Jest demokracja, można pisać i wydawać, co się chce, tylko jeśli wskazujesz, że jakaś straszna nienawiść dotyka Cię ze strony chrześcijan, katolików, to postarają się uporać, z tym faktem, który przytoczyłam.

Inaczej jest to hipokryzja.

Chyba se podzyńdzam:

dzyń, dzyń...

Nie gniewaj się, ale jeśli chodzi o Twoje wpisy to przyswajam jakieś... 30%?

Nie dam rady, za późno, żeby tak rozważyć całościowo. :(

Odpisuję, bo mnie wymieniłeś w nagłówku nawet.. ;)

Stańczyka, błazenka pozdrawiam, a jakże. :D

Absolutnie nie chcę tego człowieka bronić, ale nie sšdzisz że w "tamtym �wiatku" powiedzenie czegokolwiek n/t mocodawców równałoby się wyrokowi �mierci?

Co do mediów tych wszystkich to ...bez komentarza.

Jakimś cudem wiedziałam, że podniesiesz ten skądinąd ciekawy temat.

Uważam jednak, że w sytuacji, którą przytoczyłam nie ma znaczenia, czy był faktycznym wykonowcą tego mordu czy nie (wiele wskazuje, że nie był)

Co to jednak zmienia? Nic. Sam fakt, że zabicie księdza i te słynne kamulce do szyi wykorzystał do promocji czegoś, co ma zwalczać księży jest ohydne. Nawet jeśli, jak sugerujesz, został przymusem doprowadzony do tej promocji, to nie zmienia faktu, że są siły, które....no właśnie, mają aż taką władzę i możliwoście, że zapętlają tyle osób wokół zabijania księży. Ks. Popiełuszko był jednym z wielu księży, którzy podzielili jego los.

Jest demokracja, można pisać i wydawać, co się chce, tylko jeśli wskazujesz, że jakaś straszna nienawiść dotyka Cię ze strony chrześcijan, katolików, to postarają się uporać, z tym faktem, który przytoczyłam.

Inaczej jest to hipokryzja.

...przeciez przed chwila był wstrętnym mordercą??? :wink:

Ale może wróćmy do tego nieszczęsnego kodu?

a chcesz w końcu rozmawiać o wstrętnych mordercach (w imię zadanego pytania czy to prawda że przeciwnicy kościoła katolików nie mordują????) czy o filmie????

swoją drogą przecież to oczywiste że stały zestaw nicków (nawet doradcow) periodycznie znajdzie temat (typu zrecenzujcie Bolka i Lolka albo jakie znacie dobre wina) gdzie będzie mógł w imię tolerancji przed nienawistnymi katolikami w katolandzie zbudowanym przez Kwasniewskiego wysupłac stały zestaw zdartej płyty haseł: Inkwizycja, Świątynie, pępki, statki... bo przecież krzyk o ukamieniowanie własnych fobii trzeba gdzieć wykrzyczeć.....

Mały czy już możesz o filmie, a może ktoś oglądał po raz drugi, trzeci, a pytałem czy znacie wyniki finansowe filmu w Polsce i na świecie ile osób poszlo do kina w Polsce???

Takim się przedstawił reklamując Twoją ulubioną gazetę. W nawiasach ujmowałam jego udział bezpośredni, bo ten pośredni nie budzi żadnych wątpliwości. Co jeszcze przedstawisz na jego obronę w sytuacji, o której mówimy?

Przepraszam Cię najserdecznej, ale to Ty przestawiłeś dyskusję na tory poboczne.

Takim się przedstawił reklamując Twoją ulubioną gazetę. W nawiasach ujmowałam jego udział bezpośredni, bo ten pośredni nie budzi żadnych wątpliwości. Co jeszcze przedstawisz na jego obronę w sytuacji, o której mówimy?

Przepraszam Cię najserdecznej, ale to Ty przestawiłeś dyskusję na tory poboczne.

Ech...prowokatorka... :-D - chciałem tylko przedstawic logikę myślenia wcześniej i później...nieważne.

Lewakk - jakąś słabość mam do kobiet... ;-).

Co do wyników filmu...w sumie facet (Brown) zarabia na wszystkich swoich powieściach. Czyli dla niego pełen sukces.

Pamiętasz film "Ksiądz"? Nagonka, która spowodowała masoowe ogladanie owego dzieła. Choć po jakims krótkim czasie nagle wszystko ucichło. Widocznie temat był "nie za bardzo". Tu też sie prędzej czy później skończy. Niedawno było głośno ( w necie)n/t książki "Video z Jezusem" co spowodowało dość histeryczne reakcje niektórych ludzi...a sprzedaż zaczęła rosnąć w tempie iście błyskawicznym.

Sumarycznie na świecie wszystko jak widać kręci się wokół kasy.I kobiet (kłaniam się Opall) :-D.

Ech...prowokatorka... :-D - chciałem tylko przedstawic logikę myślenia wcześniej i później...nieważne.

Logika od początku jest ta sama. Przeczytaj, co napisałam, dokładnie.

Na razie sprawcą tej zbrodni jest on, został za nią osądzony i na niej się promuje. Tym bardziej będzie to ohydne i cyniczne, jeśli okaże się, że łgał i brał udział w tej mistyfikacji. Za darmo to on tego nie robił.

Jeśli okazałoby się, że to nie on te kamulce bezpośrednio, to i tak pozostaje współsprawcą.

Nie wiem, co jest dziwnego i zdrożnego w tym, że ludzie związani z religią czują się dotknięci takim przedstawianiem i fałszowaniem czegoś, co jest im bliskie. Mnie by to nie dotknęło, ale wyobrażam sobie, że są ludzie, którzy czują inaczej i takie prowokacje są podszyte nienawiścią.

Gdyby powstał taki film jak Ksiądz o rabinie, to nikt nie dziwiłby się awanturze jakaby po tym powstała. ;)

Jeśli daje się prawo do prowokacji, to trzeba dać równocześnie prawo do reakcji, inaczej się nie da.