Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kod Da Vinci

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...przeciez przed chwila był wstrętnym mordercą??? :wink:

Ale może wróćmy do tego nieszczęsnego kodu?

Takim się przedstawił reklamując Twoją ulubioną gazetę. W nawiasach ujmowałam jego udział bezpośredni, bo ten pośredni nie budzi żadnych wątpliwości. Co jeszcze przedstawisz na jego obronę w sytuacji, o której mówimy?

Przepraszam Cię najserdecznej, ale to Ty przestawiłeś dyskusję na tory poboczne.

Ech...prowokatorka... :-D - chciałem tylko przedstawic logikę myślenia wcześniej i później...nieważne.

Logika od początku jest ta sama. Przeczytaj, co napisałam, dokładnie.

Na razie sprawcą tej zbrodni jest on, został za nią osądzony i na niej się promuje. Tym bardziej będzie to ohydne i cyniczne, jeśli okaże się, że łgał i brał udział w tej mistyfikacji. Za darmo to on tego nie robił.

Jeśli okazałoby się, że to nie on te kamulce bezpośrednio, to i tak pozostaje współsprawcą.

Nie wiem, co jest dziwnego i zdrożnego w tym, że ludzie związani z religią czują się dotknięci takim przedstawianiem i fałszowaniem czegoś, co jest im bliskie. Mnie by to nie dotknęło, ale wyobrażam sobie, że są ludzie, którzy czują inaczej i takie prowokacje są podszyte nienawiścią.

Gdyby powstał taki film jak Ksiądz o rabinie, to nikt nie dziwiłby się awanturze jakaby po tym powstała. ;)

Jeśli daje się prawo do prowokacji, to trzeba dać równocześnie prawo do reakcji, inaczej się nie da.

Hmmm...nieźle mnie podsumowałaś. Szkoda że nic takiego nie czuję, przynajmniej czułbym sie jakos winny. :-?

Nieważne, chyba tego uczucia najwięcej ma ten kto najwięcej o tym mówi.

Pozdrawiam

...przeciez przed chwila był wstrętnym mordercą??? :wink:

Ale może wróćmy do tego nieszczęsnego kodu?

Takim się przedstawił reklamując Twoją ulubioną gazetę. W nawiasach ujmowałam jego udział bezpośredni, bo ten pośredni nie budzi żadnych wątpliwości. Co jeszcze przedstawisz na jego obronę w sytuacji, o której mówimy?

Przepraszam Cię najserdecznej, ale to Ty przestawiłeś dyskusję na tory poboczne.

Ech...prowokatorka... :-D - chciałem tylko przedstawic logikę myślenia wcześniej i później...nieważne.

Logika od początku jest ta sama. Przeczytaj, co napisałam, dokładnie.

Na razie sprawcą tej zbrodni jest on, został za nią osądzony i na niej się promuje. Tym bardziej będzie to ohydne i cyniczne, jeśli okaże się, że łgał i brał udział w tej mistyfikacji. Za darmo to on tego nie robił.

Jeśli okazałoby się, że to nie on te kamulce bezpośrednio, to i tak pozostaje współsprawcą.

Nie wiem, co jest dziwnego i zdrożnego w tym, że ludzie związani z religią czują się dotknięci takim przedstawianiem i fałszowaniem czegoś, co jest im bliskie. Mnie by to nie dotknęło, ale wyobrażam sobie, że są ludzie, którzy czują inaczej i takie prowokacje są podszyte nienawiścią.

Gdyby powstał taki film jak Ksiądz o rabinie, to nikt nie dziwiłby się awanturze jakaby po tym powstała. ;)

Jeśli daje się prawo do prowokacji, to trzeba dać równocześnie prawo do reakcji, inaczej się nie da.

Hmmm...nieźle mnie podsumowałaś. Szkoda że nic takiego nie czuję, przynajmniej czułbym sie jakos winny. :-?

Nieważne, chyba tego uczucia najwięcej ma ten kto najwięcej o tym mówi.

Pozdrawiam

Oj Mały, Mały...

czy ja pisałam o Tobie? :lol:

Czy o intencjach twórców takich filmów - prowokacji?

No chyba, żeś te filmy zrobił, to pardon. :lol:

A jeśli istnieje dla Ciebie takie proste przełożenie, wynikające z ostatniego zdania, to chyba Ty właśnie pisałeś, że religia równa się nienawiść i dość często podkreślałeś jej zgubną rolę.

miał jedną zaletę (...), gadał dowcipnie, słuchał drugiej strony, merytorycznie

Właśnie ! Ucz się, skorzystaj z dobrego wzoru :)

Dziekuję za dobrą radę. Szkoda że Ty nie skorzystasz z dobrego wzoru..., z ateistami się świetnie rozmawia, ale nie z takimi którzy zamknęli się w kilku hasłach których sami nie rozumieją a powtarzają przy każdej okazji (Inkwizycja, Świątynie, pępki etc...) i nie mają nic do powiedzenia ponad swoją mańke.... bo jeszcze naprawdę ktoś uwierzy że religia to nienawiść, katolicy wychodzą na ulice mordować, przeciwnicy kościoła nigdy nie zabili katolika, a Kwaśniewski zbudował katoland :lol: :lol: :lol: 8)

miał jedną zaletę (...), gadał dowcipnie, słuchał drugiej strony, merytorycznie

Właśnie ! Ucz się, skorzystaj z dobrego wzoru :)

Dziekuję za dobrą radę. Szkoda że Ty nie skorzystasz z dobrego wzoru..., z ateistami się świetnie rozmawia, ale nie z takimi którzy zamknęli się w kilku hasłach których sami nie rozumieją a powtarzają przy każdej okazji (Inkwizycja, Świątynie, pępki etc...) i nie mają nic do powiedzenia ponad swoją mańke.... bo jeszcze naprawdę ktoś uwierzy że religia to nienawiść, katolicy wychodzą na ulice mordować, przeciwnicy kościoła nigdy nie zabili katolika, a Kwaśniewski zbudował katoland :lol: :lol: :lol: 8)

Zastanawiałem się skšd te pępki...i znalazłem na Twojej Lewakk stronie. ;-) - Faktycznie niby dowcip...ale? :-D

Mały albo w ogóle nie czytasz tej dyskusji (bo o pępkach było dużo, jak to ateiści powtarzają swoje hasła w kółko)... tylko swe teksty kalkujesz z FiM

albo celowo strzeliłeś marną prowokacje...., na jakiej mojej stronie są pępki??????? :o :o :o to ja mam jakąś stronę????? :o :o :o wiesz jak tak masz dyskutowac, to lepiej skończ bo to żałosne, szczególnie jak na doradce forum..... :evil: :o :-?

Postaraj sie jednak odpowiedzec : czy Adam i Ewa mieli pepki .

Lubię rozmawiać z ateistami, zresztą co tu by nie mówić dziś w Polsce katolicyzm jest w odwrocie więc i o dyskutantów łatwo..., ale wiele osób cechuje merytoryka, przekonanania a nie ciągła mania i fobia i powtarzanie ciągle tych samych haseł (Inkwizycja, Świątynie, katoland Kwasa itd, itp...)....

ale jak się czyta

Przeciwnicy Kosciola katolikow nie morduja . I to nie dlatego ze im tego religia zabrania . A co do odwrotnej sytuacji , to Swietej Inkwizycji nie musze nikomu przypominac .

Prawda historyczna ala ateista

To myśle że nawet nie jednemu ateiście przypomina się szacunek do ks. Popiełuszki....

Jesli dodac że na tym forum padł jedyny naukowy dowód że Boga nie ma, bo wystarczy się go wyrzec a obrasta się w dobra doczesne...

to pozostaje już tylko śmiech...

Mały albo w ogóle nie czytasz tej dyskusji (bo o pępkach było dużo, jak to ateiści powtarzają swoje hasła w kółko)... tylko swe teksty kalkujesz z FiM

albo celowo strzeliłeś marną prowokacje...., na jakiej mojej stronie są pępki??????? :o :o :o to ja mam jakąś stronę????? :o :o :o wiesz jak tak masz dyskutowac, to lepiej skończ bo to żałosne, szczególnie jak na doradce forum..... :evil: :o :-?

Napisałem to jako coś z humorem. A tekst znalazłem na stronie http://www.kidprotect.pl/ którą Ty polecasz. Nie chodziło mi o żadne prowokacje tylko o to, że zaskoczyłem w czym był problem z pępkami. :lol:

Ale jak widzę kurczowo trzymasz się "powagi sytuacji" i nie możesz dopuścić do siebie myśli, że ktoś mysli inaczej i bierze udział w niektórych dyskusjach ot tak...a nie po to żeby dokopać komuś innemu.

A tekst o FiM - to jest właśnie żenada - powtarzanie w kółko tego samego do jednej osoby. Wysil się chłopie i wymyśl coś nowego np Angora, NIE, Trybuna czy coś. :wink:

Mały jeszcze raz temat jest o filmie a nie o Twoich maniach i fobiach (rozumiem że każdy temat trzeba sprowadzić do religii i kścioła) i co czytujesz..... obecnie dyskusja krąży wokół Twojej osoby (na marginesie) czyli sorry ale o niczym, nie wspominając że juz kilka razy chyba napisałeś że kończysz ten wątek, a tu dalej piszesz, uwazaj bo już nie tylko stracisz klientów ze względu na przekonania co i łamanie własnego słowa...., ale rozumiem że nie chcesz skończyć wątku w imię pokazania swojej tolerancji czyli że Twoje musi być na wierzchu.... a kidprotect jest akurat dla mnie za wazne byś je wciągał w swoje gierki... więc bez odzewu.... wygrałeś, masz racje, katolicy mordują na ulicach w katolandzie....

bez odzewu

Pozdrawiam

Mały jeszcze raz temat jest o filmie a nie o Twoich maniach i fobiach (rozumiem że każdy temat trzeba sprowadzić do religii i kścioła) i co czytujesz..... obecnie dyskusja krąży wokół Twojej osoby (na marginesie) czyli sorry ale o niczym, nie wspominając że juz kilka razy chyba napisałeś że kończysz ten wątek, a tu dalej piszesz, uwazaj bo już nie tylko stracisz klientów ze względu na przekonania co i łamanie własnego słowa...., ale rozumiem że nie chcesz skończyć wątku w imię pokazania swojej tolerancji czyli że Twoje musi być na wierzchu.... a kidprotect jest akurat dla mnie za wazne byś je wciągał w swoje gierki... więc bez odzewu.... wygrałeś, masz racje, katolicy mordują na ulicach w katolandzie....

bez odzewu

Pozdrawiam

Ty masz naprawde kłopot...może wizyta u psychologa? Czytałeś w ogóle co napisałem?Ale tak ze zrozumieniem? Zajrzałem na podaną przez Ciebie stronkę i skapnąłem sie o co chodzi Lucowi z tymi pępkami. Napisałem to mysląc, że zrozumiesz dowcip. :-? Ale jak widzę poczucie humoru to rzecz całkowiecie dla Ciebie obca. Co do niepisania ...przeczytaj jeszcze raz mój tekst o tym. Chodziło o sprawę dotyczącą religii, ale jak ktoś odbywa personalne, idiotyczne wycieczki to...sorki . Troszkę inna bajka nie?

Co do stronki jeszcze popieram zdecydowanie, ale nie bardzo mi odpowiada moderator owego forum. :wink:

Co do wygrywania - absolutnie nie zależy mi na czymś takim. Wysil się i wymyśl coś lepszego/ciekawszego.

I zrozum w końcu - ja naprawdę do Ciebie nic nie mam. Ty masz swoje zdanie, ja swoje i jest ok. Mam wrażenie, że uznałeś iż ja Ciebie traktuję jak wroga. Otóż nie.

Serdeczne pozdrowienia.

I znów w sumie odbiegamy od tematu.

z ateistami się świetnie rozmawia, ale nie z takimi którzy zamknęli się w kilku hasłach których sami nie rozumieją a powtarzają przy każdej okazji (Inkwizycja, Świątynie, pępki etc...) i nie mają nic do powiedzenia ponad swoją mańke....

Lewakk, no ale jak to w końcu jest z tyymi pępkami ?!?!

Mały po Tomku się nie spodziewam merytoryki wyższej niż trolling pępkowy.... :lol: ale po Tobie chyba można się spodziewać czegoś więcej niż ocenianie innych, określanie kto wróg a kto nie, kto ma humor i dowcip a kto nie (rozumiem tylko Ty jesteś mądry i dowcipny....,) może raz zachowaj sie jak facet, doradca forumowy i skończ temat personalny (albo kamieniowanie swojej osoby) i przejdźmy do tematu wątku... a jak nie popępkuj sobie z Tomkiem, a apropos moderator kidprotect mi akurat odpowiada z oczywistych powodów... :wink:

Mały po Tomku się nie spodziewam merytoryki wyższej niż trolling pępkowy.... :lol: ale po Tobie chyba można się spodziewać czegoś więcej niż ocenianie innych, określanie kto wróg a kto nie, kto ma humor i dowcip a kto nie (rozumiem tylko Ty jesteś mądry i dowcipny....,) może raz zachowaj sie jak facet, doradca forumowy i skończ temat personalny (albo kamieniowanie swojej osoby) i przejdźmy do tematu wątku... a jak nie popępkuj sobie z Tomkiem, a apropos moderator kidprotect mi akurat odpowiada z oczywistych powodów... :wink:

Strasznie "delikutaœny", ale może być...(sprawdziłem za co kogo banował - sam uważam że trochę za ostro).

Co do oceniania - chodzi mi o to , że nie zrozumiałeœ żartu tylko od razu wskoczyłeœ na mnie. nie denerwuj się bo nie warto. Szkoda życia.

Pozdrawiam