sSiwy12 29.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 A może delikatna sugestia, że napiszesz skargę na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.09.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 A może delikatna sugestia, że napiszesz skargę na niego? Nie ma podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 29.09.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 zmień szefyfa i po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.09.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 ...Chciałbym odebrać budynek wcześniej, żeby móc się w nim zameldować. Czy ktoś się może orientuje, czy bez tego nieszczęsnego gazu będzie to możliwe? Pozdrawiam Sebastian nie ma obowiazku instalowania gazu w domu i nie ma potrzeby zgłaszania budynku do odbioru, aby sie w nim można było zameldowac ... pzdr Ale jest za to kara, za mieszkanie w nieodebranym domu. 10 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 29.09.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dziekuję, w międzyczasie zadzwoniłam do banku. Są w stanie przesunąć mi termin do odbioru o pół roku. UFFFFFF. Dyskutowałam o tym w pracy. Dla wszystkich jest to ewidentne oczekiwanie na łapówkę. U mnie łapówek nie ma!Jedynie martwi mnie to, ze nie bedę mogła wprowadzić sie na swięta, bo domek niestety nie odebrany........Najsmieszniejsze jest to, że zupełnie odwrotnie do wiekszosci forumowiczów ja nie boje sie kontroli - wiem czego sie spodziewać i przeszłabym ja na dzień dzisiejszy pomyslnie, tylko brużdzi mi kierownik.To tyle. Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 29.09.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 wywal dziada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 29.09.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dzięki. tak zrobie. A jak juz jestem w temacie to podsune wam pomysł na niezrobienie tynków - rada inspektora nadzoru. Piszemy oswiadczenie, że rezygnujemy w naszym projekcie z tynków i w tym momencie kierownik nie moze ich zaliczyc do odbioru. Nastepnie w okresie wisennym zgłaczamy prace budowlane do PINB w postaci otynkowania budynku. Ale oczywiscie mój kierownik powiedział.... że to niezdgodne z prawem....... Miłego łikendu. Już mi chyba "atak " przechodzi. buahahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malchu 05.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam!Temat mnie bardzo interesuje, gdyż sama też buduję z kredytu i okres karencji - tzn czas do odbioru budynku zadeklarowałam na 1,5 roku.Można zapewne go przedłużyc, tylko, że nie opłaca się to. Nie wiem, czy tak jest we wszystkich bankach, ale w millennium- podczas budowy- okresu karencji- spłaca się same odsetki od kredytu, po odbiorze zaczyna się spłacac kapitał. Ja chcę wreszcie zaczą spłacac ten kapitał...Podobno- wystarczy miec wykończoną JEDNĄ łazienkę , balustrady przy schodach też muszą byc. Co jeszcze?A jaki stan ma byc na zewnątrz budynku? Powierzchnia musi już byc utwardzona- tzn dojście do domu, miejsce postojowe? (nie mamy garażu) Musi byc odbiór kominiarski i co jeszcze? Jak wyglądał odbiór u Was- mierzyli ściany miarką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malchu 05.11.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 czy musi byc podłączony kominek- skoro jest w projekcie- do odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 05.11.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 czy musi byc podłączony kominek- skoro jest w projekcie- do odbioru? powinneś mieć wykonane instalacje i zakończone roboty budowlane Kominka nikt ci nie będzie sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 zapytaj kierownika budowy to on podpisuje oswiadczenie ze budynek nadaje sie do zamieszkania (lub ze sie nie nadaje) czy musi byc podłączony kominek- skoro jest w projekcie- do odbioru?nie ma w Polsce obowiazku instalowania kominków, masz prawo wstawic sobie koze, kuchnie angielke, trociak a nawet piec kaflowy rodzaj ogrzewania (gazowe, weglowe, elektryczne czy solarne) tez masz prawo wybrac sama p.s.protokół kominiarski podpisał mi kominiarz zanim cokolwiek do kominów podłaczyłem ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts