Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piskorowy Bliźniak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:lol: prawdziwy facet z tego mlodego hihihi

Piskoor mam prosbe odnosnie kominka.Wiem ze obudowe postawiles obok kominka.Chce cos podobnego zrobic u siebie ale nie wiem jak to bedzie wygladalo patrzac z boku -wchodzac do salonu.Jaka gruba jest ta sciana?Masz moze jakas fotke?I co z wyczystka?Nie ma jakis problemow podlaczenia rury z kominka do boku komina?Projektant zaproponowal mi komin ktory bedzie jakby w holu ale wtedy kominek z boku bardzo mocno wysuwa sie na hol wiec zastanawiam sie czy nie przesunac go tak aby tyl komina byl w sasiedujacym do salonu gabinecie a na sama obudowe wkladu zrobic jaks wneke.Bede wdzieczna za jaks rade bo nie wiem czy dobrze kombinuje :oops:

• 2 weeks później...

Dzień dobry

Na nartach byłem :-)

ale to chyba nie na temat....

Kominek... został postawiony z boku bo gdyby stał z przodu to kanapy postawiłbym chyba w ogródku...

Sam na to wpadłem :-)

kominek jest oddzielony od schodów 45 cm ścianą którą podkuliśmy młotkami... na 25 cm

kominek po zainstalowaniu wystaje przed komin na jakieś 4-5 cm co w porównaniu do prawie metra w wersji pierotnej stanoi jednak różnicę.

Wyprowadzenie rury z boku nie stnowi problemu bo przeciez komin to kwadrat więc jak różnica w którym boku walimy dziurę.

No to tyle...

Jestem pod wrażeniem domu, super

Mam pytanie co do kuchni, chodzi mi o tą zabudowę słupków - tam gdzie jest piekarnik. Widać ją na tym zdjęciu

http://img464.imageshack.us/img464/9264/dsc09579dh5.jpg

Ta konstrukcja, która jakby otacza te meble w efekcie czego jakby wisiały w powietrzu (nie wiem jak to powiedzieć :roll: ) to jest z karton gipsu i czy ją wykonywało studio mebli, czy trzeba to przygotować we własnym zakresie?

Coś takiego chciałam u siebie i właśnie to samo rozwiązanie zauważyłam w twoim domu.

chyba nie odpowiedziałeś na to pytanie :roll:

to może przypomnę :) bo mi też strasznie się podoba ta zabudowa.

W nazwiązaniu do kuchni....

Ja zrobiłem betonową podmurówkę na której stoją meble ciemne, potem została obłożona od przodu jasną listwą a boki zostały obudowan skrzynią w jasnym kolorze.

Generalnie nawet ta podmurówka nie jest ważna, meble mogą stać na normalnych nóżkach.

Wewnątrz tej skrzyni stoją normalne szafki tak więc to wystaje tylko około 20 - 25 cm szafki reszta jest schowana wewnątrz.

Miałem lakier na egzotyku co się zwał AKALA - naprawdę piękny jasny parkiet....

teraz mam olej na Teaku - więc jakieś porównanie mam

- Lakier zalety:

- możesz wodę ścierać po godzinie :-)

no to tyle zalet

Teraz teściowa sobie ten zalakierowany parkiet scyklinowała i zaolejowała... jest jeszcze ładniejszy :-)

Użytkowanie olejowanej podłogi...

Niestety nie mam czasu by ją pastowac regularnie...

w ciągu roku wypastowałem tylko raz i to tylko na dole...

Efekt jest taki że jest na parkiecie trochę plam,ale one giną bo teak jest stosunkowo kolorowy

Pommo tego że teak niby jest stabilny to jednak szpary mi sie porobmiły ( w niektórych miescach 2-3 mm ) ale mówiąc brzydko mam to w .... bo to w końcu nie panel i mam wrażenie że podłoga nawet nabrała uroku :-)

Rysy i dziury po przeróconych krzesłach są mało widoczne.

a podłoga jest zdecydowanie mniej sztuczna w wyglądzie niż przy lakierze

Jak się ją utrzymuje w czystości ?

My tylko odkurzamy...

Płynem zwykłym umyłem raz i ją napastowałem...

Główny produkt z jakim ma ta podloga styczność to ślina młodszego bo mu trójki rosną

Czasmi jak już jest wieeeelki syf to ANita bierze szmaktkę moczy ją w wodzie bardzo dobrze wyciska i przeciera ... i tyle...

A olej... my milismy Trip Trap, teraz chyba nazywa się WAKO

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...