Piskoor 14.02.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Góra to porcelanosa ale nie pamiętam jaka seria. Młodszy się ślini bo :- trójki mu idą- sąsiadka obok w oknie się przebierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 prawdziwy facet z tego mlodego hihihi Piskoor mam prosbe odnosnie kominka.Wiem ze obudowe postawiles obok kominka.Chce cos podobnego zrobic u siebie ale nie wiem jak to bedzie wygladalo patrzac z boku -wchodzac do salonu.Jaka gruba jest ta sciana?Masz moze jakas fotke?I co z wyczystka?Nie ma jakis problemow podlaczenia rury z kominka do boku komina?Projektant zaproponowal mi komin ktory bedzie jakby w holu ale wtedy kominek z boku bardzo mocno wysuwa sie na hol wiec zastanawiam sie czy nie przesunac go tak aby tyl komina byl w sasiedujacym do salonu gabinecie a na sama obudowe wkladu zrobic jaks wneke.Bede wdzieczna za jaks rade bo nie wiem czy dobrze kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 26.02.2008 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Dzień dobry Na nartach byłem ale to chyba nie na temat.... Kominek... został postawiony z boku bo gdyby stał z przodu to kanapy postawiłbym chyba w ogródku... Sam na to wpadłem kominek jest oddzielony od schodów 45 cm ścianą którą podkuliśmy młotkami... na 25 cm kominek po zainstalowaniu wystaje przed komin na jakieś 4-5 cm co w porównaniu do prawie metra w wersji pierotnej stanoi jednak różnicę. Wyprowadzenie rury z boku nie stnowi problemu bo przeciez komin to kwadrat więc jak różnica w którym boku walimy dziurę. No to tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 29.02.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Jestem pod wrażeniem domu, super Mam pytanie co do kuchni, chodzi mi o tą zabudowę słupków - tam gdzie jest piekarnik. Widać ją na tym zdjęciu http://img464.imageshack.us/img464/9264/dsc09579dh5.jpg Ta konstrukcja, która jakby otacza te meble w efekcie czego jakby wisiały w powietrzu (nie wiem jak to powiedzieć ) to jest z karton gipsu i czy ją wykonywało studio mebli, czy trzeba to przygotować we własnym zakresie? Coś takiego chciałam u siebie i właśnie to samo rozwiązanie zauważyłam w twoim domu. chyba nie odpowiedziałeś na to pytanie to może przypomnę bo mi też strasznie się podoba ta zabudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.03.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Dzieki za odpowiedz-czyli zeby nie kloc mlotkiem od razu zrobie wneke i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.03.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 hej! powiedz Piskoor czy gdybys jeszcze raz robil parkiet to tez potraktowalbys go olejem? czy moze lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 03.03.2008 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Gdybym jeszce raz robil parkiet i mial dwojke dzieciaków to potraktowałbym go stalą... ale jeśli do wyboru olej i lakier to bez wątpienia olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 03.03.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 W nazwiązaniu do kuchni.... Ja zrobiłem betonową podmurówkę na której stoją meble ciemne, potem została obłożona od przodu jasną listwą a boki zostały obudowan skrzynią w jasnym kolorze.Generalnie nawet ta podmurówka nie jest ważna, meble mogą stać na normalnych nóżkach. Wewnątrz tej skrzyni stoją normalne szafki tak więc to wystaje tylko około 20 - 25 cm szafki reszta jest schowana wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.03.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 dzieki Piskoor za odpowiedz na razie w wyscigu co ma pokryc moj przemysłowy teak olej czy lakier wygrywa olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 03.03.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Miałem lakier na egzotyku co się zwał AKALA - naprawdę piękny jasny parkiet.... teraz mam olej na Teaku - więc jakieś porównanie mam - Lakier zalety: - możesz wodę ścierać po godzinie no to tyle zalet Teraz teściowa sobie ten zalakierowany parkiet scyklinowała i zaolejowała... jest jeszcze ładniejszy Użytkowanie olejowanej podłogi... Niestety nie mam czasu by ją pastowac regularnie... w ciągu roku wypastowałem tylko raz i to tylko na dole... Efekt jest taki że jest na parkiecie trochę plam,ale one giną bo teak jest stosunkowo kolorowy Pommo tego że teak niby jest stabilny to jednak szpary mi sie porobmiły ( w niektórych miescach 2-3 mm ) ale mówiąc brzydko mam to w .... bo to w końcu nie panel i mam wrażenie że podłoga nawet nabrała uroku Rysy i dziury po przeróconych krzesłach są mało widoczne. a podłoga jest zdecydowanie mniej sztuczna w wyglądzie niż przy lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.03.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 a jest jakis olej który szczególnie mółgbyś polecić? aha! i jak taką podloge utzrymuje sie w czystosci? jakis szczególny płyn? temp wody? zielona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 03.03.2008 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jak się ją utrzymuje w czystości ? My tylko odkurzamy... Płynem zwykłym umyłem raz i ją napastowałem...Główny produkt z jakim ma ta podloga styczność to ślina młodszego bo mu trójki rosną Czasmi jak już jest wieeeelki syf to ANita bierze szmaktkę moczy ją w wodzie bardzo dobrze wyciska i przeciera ... i tyle... A olej... my milismy Trip Trap, teraz chyba nazywa się WAKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiak 11.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, spodobała mi się Twoja kostka (w sensie podjazdu i chodników). Czy możesz zdradzić, co to jest i gdzie ją kupiłeś? Pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 21.03.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 09.04.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Piskoor mam pytanie dotyczace kuchni, tzn jak masz rozwiazana sprawe szafek naroznych, i jakbys mógł pstryknac fotke tych szafeczek w lewym rogu- tam gdzie jest ekspresik.plissss pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 20.04.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Piskoor bardzo proszę powiedz mi z jakiej firmy masz farbę na ścianie (salon,kuchnia) i jej nr rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 20.04.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 miejmy nadzieje że piskoor tu czasem zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 09.06.2008 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Z rzadka... ale zagląda....farba to Benjamin Moore ceramic coś tam... kolor 918szafki narożne otwierają sie normalnie od wewnątrz na zewnątrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agora23 12.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Piskoor, proszę powiedz kto jest producentem lub gdzie kupiłęś lampę którą „samiusieńki, sam, jedyny, bez niczyjej pomocy, jednoosobowo..” zainstalowałeś na stołem. Pozdrawiam Irena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piskoor 22.08.2008 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Lampa nazywała się Artemis... ale nie pamiętam dokładnie czy to nazwa lampy czy firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts