Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piskorowy Bliźniak

Recommended Posts

tiaaaa....a przez chwilę myslałam, że to ja mam fajny dom :roll: :wink:

a panu Zenkowi zalecam wypłacić sowitą premię i wykupić jakiś dożywotni Filar - mówią, że wszyscy fachowcy uciekli na zachód, ale w Szczecinie takowych ni chu, chu, prawdziwych Zenków już nie ma...... :cry:

cudnie....

a zdjęcie górnej łazienki powieszę w swojej górnej, może jak się na nią napatrzy, to się zmieni? :D

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W pokojach dziecięcych jest tak że 3 ściany i sufit sa pomalowane normalną farbą a jedna ściana ma inny kolor i jest pomalowana tą Texture

( jeden pokój - 3 ściany i sufit kolor taki słonecznikowy + texturowa ściana ceglasta, a drugi pokój 3 ściany i sufit oliwka i jedna ściana texturowa w kolorze tym co na zdjęciu )

Cóż....

założenia były takie:

1. ) łazienka dolna ma powierzchnię niecałe 3 m2 i miała być jak najprostsza i kwadratowa a górna o powierzchni koło 11 m2 miała być też prosta w kształcie ale jaśniejsza.

2.) co do projektów. na poczatku pomógł nam pewien architekt ale współpraca bardzo szybko się zakończyła i większość rzeczy robiłem sam a małżonka zmieniała... :-)

3.) Programów było kilka.... "Zaprojektuj swój dom", "AutoCad", "Kitchen planner", "pro100" i oczywiście " Paint" :-)

• 2 weeks później...

http://img165.imageshack.us/img165/9949/img7002rw3.jpg

Różnica pomiędzy Tiberexem Heavy Duty a Carls Oil 90.

Timberex po lewej Carls po prawej

Nie sugerować się kolorystyką. bo:

a.) podłoga nie była jeszcze cyklinowana czyli była brudna

b.) zdjęcie było robione z lampą błyskową

c.) generalnie podłoga była tylko "pomazana" olejem

to taki pogląd...

światełka przy schodach to jakieś najzwyklejsze schodowe halogeny. na 12 V. Transformator jest pod schodami ( mamy tam wnękę ). Nie ma specjalnie czego opisywać bo tez nie jest to nic specjalnego.

Myślę że 95 % wymyśliliśmy sami a 5 % pomógł nam na poczatku pewnien Pan z którym współpraca szyvko się zakończyła i po którym zostały tylko detale :-)

Programy ktorych używałem są wymienione troszkę wyżej

Pierwsze zdjęcia zaolejowanej podłogi... i chyba jedne z pierwszych zdjęć pracy naszego głównego forumowego parkieciarza czyli Boorga

Nie jest jeszcze skończona bo:

a.) może dojdziejeszce jedna warstwa oleju - jak na razie poszło bardzo mało... wg specyfikacji był litr na 10 m kw. czyli przy 117 m i podwójnym olejowaniu powinno "wciągnąć" około 24 litrów a poszło............... 7

Niby Teak jest sam w sobie tłusty i mało oleju przyjmuje , ale zobaczymy......

b.) Podłoga będzie jeszcze pastowana i to chyba wygładzi takie drobniuteńkie ryski z cyklinowania

c.) No i na scianach pojawia się cokoły

Jak na razie czyli przy 90 % skończenia jestem... zadowolony......bardzo zadowolony.

Kolor ze zdjęć jest zbliżony ale nie oddaje w 100 % wyglądu rzeczywistego.

http://img527.imageshack.us/img527/6105/dsc7987tq4.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/5597/dsc7966dy2.jpg

przy okazji pomalowaliśmy w salonie kaloryfery na kolor sciany

Bo ta podłoga jest ciut ciemniejsza. Lampa błyskowa troszkę rozjaśnia. Generalnie światło jako takie bardzo zmienia kolor... słońce, żarówka, lampa błyskowa.... w każdym z tych źródeł wygląda nieco inaczej. I na żywo jest ciut bardziej stonowana

Co do grzejników. Zostały zdjęte . zawiozłem je do lakiernika samochodowego z puszka farby Benjamin Moordo metalu podkolorowana na kolor ścian i wyszło tyle. Rurki wychodzą ze ściany i są białe więc ich nie malowałem.. Może podczas drugiego malowania ścian w przyszłym tygodniu maźnie się je zwykłą farbą, choć nie wiem czy się będzie chciało :-)

hi ja bede wiozla do lakiernika komplet lazienkowy tz uchwyty na papier toaletowy, reczniki itp do lakiernika, bo kupilam metalowy bialy.... ale jakos mi nie za bardzo teraz podchodzi i chlopaki prysna na metalic antracyt, tylko ze lakierem samochodowym.

szkoda ze rurek nie malowales tz dla mnie szkoda, bo nie wiem czym te rurki miedziane pomalowac :roll: a myslalam ze juz ktos ma doswiadczenie :wink:

Nie bedę to oryginalna jak powiem że szczególnie ta duża łazienka powaliła mnie na kolana. To jest to czego cały czas szukałam. Dobrze, że elektryk nie połozyl jeszcze wszystkich kabli to jeszcze jest czas na drobne zmiany. Czy zdradzisz jakie są to płytki -producent i nazwa kolekcji. Czy wanna to jakiś Ravak - czy moze coś innego?

Pozdrawiam i bedę wdzięczna za wszelkie info.

magda