Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piskorowy Bliźniak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piskoorowy alfabet:

a jak Ambaras - czyli wszystko co związane z budową

a jak Ameba - pewnie pływa w wodzie na działce

a jak Alex - tak się miał nazywać drugi synek... ale gucio... będzie Szymon ...

a jak Artostop - 1500 mg Glukozaminy.. jjem codziennie żeby mi stawy nie trzeszczały

a jak Ameryka - siostra tam mieszka..kraj gdzie biały człowiek staje sie powoli rzadkością

a jak Auuuuu - jak mnie prąd ostatnio na budowie kopnął

a jak Ale - większość odpowiedzi na moje propozycje zaczyna sie właśnie na Ale

a jak Anita - inwestorka... :evil: synonim słowa - groźna

zaczynam sie na powaznie martwic o Ciebie :roll: :wink: moze faktycznie czas juz na te narty 8)

ps. tu nie chodzi o wyobraznie przestrzenna tylko o to "cos" co posiadaja kobiety ... no przewaznie posiadaja :lol: zreszta wystarczy otworzyc kobieca szafe z ubraniami czy kosmetyczke ... zeby zobaczyc jak mozna wszystko pieknie dobrac.

U mnie odbywa sie to w ten sposob ze ja mam ogolna wizje, ktora przedstawiam malzowi a On ta wizje urzeczywistnia z technicznej strony.

Naprzyklad mowie - wiesz w lazience chciala bym do tych szarosci biala wysoka do sufitu szafke na reczniki i duperele... ale najchetniej ze szklanymi drzwiami. No i zaczyna sie techniczna strona, czyli malz mierzy, wertuje neta, wertuje neta, wertuje neta... jezdzi, jezdzi, jezdzi i mam biala szafke ze szklanymi drzwiami, a raczej dwie szafki bo wymiary na to pozwalaly i bedzie lepiej wygladac.

o... a ja na przykład te rzeczy które wybrałem to po prostu wybrałem i

dałem Anicie do akceptacji.. po akceptacji kupowałem...

a kilka rzeczy..... było bez akceptacji :-)

co do amoniaku.... nie wiem czy to "przegryzie" drewno z pastą i olejem..

miejmy nadzieję że nie...

Najwyżej będę miał dwie alternatywy...

albo siusiu na kobitkę...czyli siedząco

albo...."gdy wytrzesz sobie w papier nawt kropla ci nie skapie" :-)

ps...to jest parkiet....

o .. przeciez ja zartuje :wink: wcale nie uwazam ze faceci, oczywiscie Ci ktorzy interesuja sie zyciem hihi nie maja poczucia "smaku" 8) moj malz ma naprzyklad super oko do lamp czy osprzetu lazienkowego... ja musze tylko wymyslec do ktorego pomieszczenia bedzie to cos pasowac, albo dostosowac pomieszczenie do tego czegos co nam sie nieziemsko podoba.

I tez bylo pare zakupow bez akceptacji, ale ja mam "zaufanie" do gustow mojego malza... moze mi nawet sam kiecki kupowac 8) :wink:

Alfabet Piskoora

Literka B

b jak Brudas - potocznie używane określenie żony w stosunku do mojej osoby. Cóż... a ja po prostu lubię zwierzeta i koty mi nie przeszkadzają... a skarpetki są małe i wcale nie widac że są porozrzucane

b jak Budowa - czyli temat widmo, rzeka. Ogóleni jest to Prestekst... jeśli chce poodpoczywać jade na budowe kiedy tam nikogo nie ma... tylko ja i gazety. Kiedy chce się podenerwowac jade kiedy np. montuja drzwi. Kiedy chcę się zmęczyć jadę tam sprzatać... Budowa jest wyznacznikiem mojego zycia i datą od któej będziemy wszystko liczyć wg cyklu zdażyło się xx lat przed lub po budowie..

b jak Banany - wczoraj w kuchnia TV był fajny przepis na banany z rumem

b jak Brzuch - lekko wystający... ale walczę z nim

b jak Bormio - już za chwileczkę już za momencik Piskoor w Bormio na nartach będzie jeździć

b jak Brzuch po raz drugi - ale tym razem Anity... większy od mojego.. tyle że w styczniu spadnie a pojawi się Drugi Wielki Krzykacz..

b jak Bresaola - surowa włoska dojrzewająca polędwica wołowa.. pycha !!

b jak Baltazar Gąbka - ktoś go kiedyś porwał

b jak Bokser - specyficzny rodzaj silnika spalinowego... Ma go jeszce tylko Subaru, Porsche i ...i Garbus.. Charakterystyczna cecha to to że tłoki sa naprzeciw siebie leżąc...

b jak Buty - wczoraj sobie kupiłem :-)

b jak Benjamin Moore - naprawdę bardzo dobre farby..szczególnie polecam mat ceramiczny.

b jak Bzdury - wszystko powyzej :-)

b jak Błędy - jest spora szansa że nie nauczyli mnie w szkole jednak poprawnie pisać więc z góry przepraszam

Echhhhh

wszystkie drzwi będą z ościeżnicami...

tylko jak zwykle połowy na razie nie zrobili bo coś tam coś tam.

schody....źle położóny lakier

kuchnia przyjechała....znaczy 50 % kuchni a i tak z tych 50 % trzeba zabrać z powrotem 75 % bo jest spiepszona

Cholera płaci się np. za kuchnię naprawdę sporą kasę, a oni przywożą meble upaćkane klejem z doklejkami forniu, ubite.... Na zwróconą uwagę Panowie odpowiadają...a tam przeciez tego prawie nie widać....

JA WIDZĘ... to jakiś dramat.

Będę się kłócił nawet 2 lata

Szafkę do łązienki zrobili na wysokość 90 cm bo zapomnieli że umywalka na niej stoi... więc górna krawędź umywalki wychodzi na 112 cm... to chyba na krześle trzeba się myć.... Aaaaaaaa

Która lampa na górze... ?

zresztą to nie ma znaczenia

Koryto dla żarówek na ścianie i sufitowa są z firmy bodajże ceramic design i koryto może być większe

acha jedne drzwi przywieźli pęknięte i chcieli dać 20 % rabatu.....

No jak tu takiego gościa nie p.......ć

Ufffffff

się wkurzyłem

Piskoor, widzę, że nie trafiłam na dobry humor, ale nie zapominaj w napadach złości, że za moment będziesz w Bormio, a to chyba dobra wiadomość :wink:

Ja tak nieśmiało zapytam. Z jakiego materiału masz zrobione jasne podstopnice. Czy nie martwi Cię to, że będą czesto upaćkane i wtedy już nie takie piękne jak obecnie? Bo teraz piękne są, bezdyskusyjnie.