tomek1950 24.05.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A jak ten wrotycz konsumować? Surowy, gotowany, w formie naparu? Wrotyczu mam naprawdę duuuuuuuuuuuuuużo Może jakaś produkcja? Oczekuję propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 24.05.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Tak więc, nie panikuję a tylko uspokajam zapędy tych co lubią na sobie przeprowadzać eksperymenty. A nie mówiłem ? Zaraz tu selim pewnie przybędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.05.2006 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Tak więc, nie panikuję a tylko uspokajam zapędy tych co lubią na sobie przeprowadzać eksperymenty. A nie mówiłem ? Zaraz tu selim pewnie przybędzie Ten będzie szukać halucynogenówi innych wywrotowych używek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 I pewno troszkę by się znalazło.. A piołun jest dobry do wyścielenia pieskowi budy. Odstrasza wszelakie robactwo. Aha, jeszcze zalecany na kołtun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 I pewno troszkę by się znalazło.. A piołun jest dobry do wyścielenia pieskowi budy. Odstrasza wszelakie robactwo. Aha, jeszcze zalecany na kołtun A co to ten kołtun ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.05.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Teraz jakby rzadko spotykana przypadłość . Obcięcie w/g ludowych wierzeń groziło nagłą a niespodziewaną śmiercią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 25.05.2006 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Dzieki Mirku za fajną ciekawostkę o piołunie http://www.danad.com.pl/foto.htm?chap=rolnicze&page=/Chwasty/szczaw%20zwyczajny To lub to http://www.danad.com.pl/foto.htm?chap=rolnicze&page=/Chwasty/szczaw%20polny Tak szczaw na wiosenną zupkę - pycha z jajem na twardo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.05.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 no ok w zeszłym roku pojechałam po jodły koreanki do znajomych,znajomych...poczestowano mnie no powiedzmy nalewka...nie mowiac z czego to.... hmm..w smaku dokladnie jak brandy....calkiem fajne....a zrobione było z czego??? z zołtych kwiatow mlecza....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.05.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 w zeszłym roku pojechałam po jodły koreanki do znajomych,znajomych...poczestowano mnie no powiedzmy nalewka...nie mowiac z czego to.... hmm..w smaku dokladnie jak brandy....calkiem fajne....a zrobione było z czego??? z zołtych kwiatow mlecza....... Moja ciocia z zoltych kwiatow mlecza robi taki nibymiód, pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.05.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 w zeszłym roku pojechałam po jodły koreanki do znajomych,znajomych...poczestowano mnie no powiedzmy nalewka...nie mowiac z czego to.... hmm..w smaku dokladnie jak brandy....calkiem fajne....a zrobione było z czego??? z zołtych kwiatow mlecza....... Moja ciocia z zoltych kwiatow mlecza robi taki nibymiód, pycha. no prosze....a ja myslalam ze byłam u dziwaków:):) ale powaznie super ta nalewka była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.05.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 no prosze....a ja myslalam ze byłam u dziwaków:):) ale powaznie super ta nalewka była... To sie jeszcze przyznam, ze sama gotuje czasem na wiosne komose z kasza i skwarkami. Moj maz bardzo lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.05.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Taka sobie ciekawostka roślinna z najdzikszej części mojego ogrodu http://foto.onet.pl/upload/19/68/_602797_n.jpg Kawałek łąki http://foto.onet.pl/upload/10/18/_602799_n.jpg A tu fragment mojej dzikiej łąki, bliżej domu. Wierzby to moje dzieło... wyrosły z uratowanych przed wyrzuceniem gałęzi / obcinali wierzbę przed moim blokiem/ http://foto.onet.pl/upload/47/88/_602798_n.jpg Trochę inny klimat niż u Łuczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.05.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 fajne te łąki kwietne.... zawsze mi się podobały ale nie jestem w stanie namówić męża - ten tylko trawnik i trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysken 28.05.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Na mojej działce rosną różne chwasty ale nie mogę dochować się pospolitej pokrzywy, chciałem mieć wylęgarnie pięknego motyla, paź królowej, i nic z tego. Czy pokrzywa musi mieć specjalne warunki? Pozdrawiam. Ryszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 28.05.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Lubi gleby bogate w azot, żyzne, średniociężkie. Słabo rośnie na przepuszczalnych i bardzo kwaśnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 29.05.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Mówcie co chcecie, ale ostu nie da się polubić:/ Ani żywego, ani suchego:/ Mam go tyle, że jak jeszcze podrośnie to nawet przez działkę nie przejdę bez podrapania nóg:( O dziecku nie wspomne:( Oset jest be i tyle!! Będę tępić gada zaciekle! ) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 01.06.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 w zeszłym roku pojechałam po jodły koreanki do znajomych,znajomych...poczestowano mnie no powiedzmy nalewka...nie mowiac z czego to.... hmm..w smaku dokladnie jak brandy....calkiem fajne....a zrobione było z czego??? z zołtych kwiatow mlecza....... Moja ciocia z zoltych kwiatow mlecza robi taki nibymiód, pycha. no prosze....a ja myslalam ze byłam u dziwaków:):) ale powaznie super ta nalewka była... Czasami, jak akurat mam wolny czas w okresie kwitnienia mleczy, robię z ich kwiatów wino. Wychodzi bardzo dobre, białe i lekko musujące. Smaczne jest nawet jako bardzo młode. Żeby było śmieszniej przepis jest podobno francuski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 01.06.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ja znalazłem coś na temat perzu właściwego Okazuje się, że ma dobroczynne działanie na organizm. A mianowicie : odtruwa organizm, zabezpiecza wątrobę przede stłuszczaniem, zmniejsza stężenie lipidów, w tym także choleserolu we krwi, działa korzystnie na przemianę materii, uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, działa przeciwmiażdżycowo, moczopędnie, odkażająco, zapobiega powstawaniu kamnicy moczowej i żółciowej, opóźnia procesy starzenia się organizmu. Takie działanie mają kłącza perzu. Kto by pomyślał. A tu można poczytać więcej. O skrzypie też jest. Brak tylko zdjęć. http://www.parazyt.gower.pl/fitoterapia4.htm Trochę bardziej rozszerzony link od tego linku Brzozy. miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 01.06.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Mówcie co chcecie, ale ostu nie da się polubić:/ Ani żywego, ani suchego:/ Mam go tyle, że jak jeszcze podrośnie to nawet przez działkę nie przejdę bez podrapania nóg:( O dziecku nie wspomne:( Oset jest be i tyle!! Będę tępić gada zaciekle! ) pozdrawiam:) Jak można nie cierpieć takiego ślicznego "gada"?! http://images3.fotosik.pl/76/c11f83da42e462bfmed.jpg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts