Marrcia 19.05.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 witam wszystkich serdecznie mam pytanko odnosnie projektow, wiec mysle ze w dobrym dziale pisze , jeszeli nie to prosze o przeniesienie i wybaczenie jestem tu pierwszy raz i jeszcze nie bardzo sie orientuje co i jak Przechodzac do sedna planujemy z mezem budowe domu, z tym ze chcielibysmy by byl to dom w ktorym mielibysmy swoja oddzielna czesc do mieszkaniai osobna z pokojami do wynajecia. moje pytanie czy sa gotowe projekty , ktore spelnily by takie funkcie czy trzeba robic projekt indywidualny ?? jezeli indywidualny to z jakimi kosztami trzeba sie liczyc (i gdzie znajede odpowiedniego projektanta?) woj. zachodniopomorskie konkretniej np. Kolobrzeg z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 20.05.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 WitamW internecie znajdziesz tysiące różnych projektów. To największe żródło. Na googlach wystukaj np. extradom.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 20.05.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 WitamGeneralnie projekty gotowe sprawdzają się tym lepiej im dotyczą mniejszego metrażu (są mnie skomplkowane jednym słowem). Im metraż domu większy, tym trudniej znaleźć projekt w 100% odpowiadający potrzebom przyszłych mieszkańców. Działa zwykłe prawo proporcji.Można się umówić, że w każdym projekcie gotowym, przyszły mieszkaniec będzie chciał zmienić kilka procent. W domu małym i dużym te procenty choć takie same będą dotyczyć całkiem różnych powierzchni. W waszym przypadku, nawet jeśli znajdziecie gotowca, zawirającego mieszkanie i pokoje do wynajęcia, będzie w nim "nie pasowało" tak wiele, że nię będzie zdatny do użytku.Radzę nie tracic czasu na szukanie gotowca... tylko od razu "uderzyć" do architekta.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts