Rezi 19.05.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 poszukuję łaczników 90 stopni i lub ew. rozwiązania dla parapetów narożnikowych Alu lub stalowychmoze spotkaliśście się z jaki estetycznym rozwiązaniem tego problemu ? http://rezulak.pl/naroznik.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 19.05.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 chyba pozostaje dobry dekarz, przycięcie pod kątem 45st. i na zakładkę, albo rąbek. Innym rozwiazaniem jest ładowanie systemowych profili kończących pod kątem 45 st. ale nie podoba mi się coś takiego, ewentualnie zakładka na nity i silikon pomiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.05.2006 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 chyba pozostaje dobry dekarz, przycięcie pod kątem 45st. i na zakładkę, albo rąbek. . i właśnie w tym problem ze trzech nie bylo w stanie mi nic zaproponować Innym rozwiazaniem jest ładowanie systemowych profili kończących pod kątem 45 st. ale nie podoba mi się coś takiego, ewentualnie zakładka na nity i silikon pomiedzy. i dlatego czegoś szukam rozsądnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 19.05.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Hmm, swoją drogą też mam okno narożnikowe i to przy samym wejściu i bedę musiał opracować taki sam detal. Na pewno będę miał cięcie parapetu pod kątem 45 st. ale co dalej to się będe zastanawiać. Może przycięcie na styk , pod spodem podkładka w kształcie L zachodząca po 30 cm na każdą stronę i na silikon albo zalutowane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.05.2006 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 chciałem granitowe ale cena mnie powaliłaszukam czegoś rozsądnego estetycznego - jak na razie jestem bezsilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 20.05.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Szanujące się firmy od parapetów- zwłaszcza alu- posiadają w ofercie łączniki do parapetów pod kątem 90*,135*, 180*(łączone w linii)- BUG, GUTMANN, pewnie też PIETRUCHA Wygląda to jak dwie ceówki złaczone na pionie z kołnierzami. Czy jest estetyczne..hm Poszukaj w oddziałach VBH lub WINDOORSEN (dawny Geniatec) Wysokogotowo k/Poznania. Po powiększeniu można coś zobaczyć : http://www.gutmann-aluminium.de/hgw/download/technik_kurz/fensterbank2002.pdf na stronie 4 http://www.vbh.pl/oferta/4/VBH_parapZEWA.pdf na stronie 2 p.s. nie możesz zmienić awatara?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 rezi ile kosztowala obudowa kominka strasznie nam sie podoba tez bedziemt taka mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.05.2006 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 niecałe 2000 z materiałami podstawowymi do tego siatka i klej na cąłej powierzcni i szpachlowanie ( gipsowanie) aby przygotować pod tynk ozdobny kamień to odzielna sprawa - jeszcze się z żóną zastanawiamy jaki - ale wybierzemy chyba po położeniu gresu na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Rezi ty go najnormalniej w swiece z Ytonga wymurowałes?? masz zdjecia z tej roboty?? jak stawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.05.2006 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 no i ile pamietam 7czy 8 cm wełna 3,5 cm od środka mam tylko fotke przed otynkowaniem http://rezulak.pl/kominek3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 a jak sie dostaniesz jak by co?? do kolanka albo wyczystki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.05.2006 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 a jak sie dostaniesz jak by co?? do kolanka albo wyczystki wyczystka przez komin do wkładu kominkowego ( mam wkład kominowy 250)- nie zamierzam demontowac przez najbliższe 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts