Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czapeczka już nie szuka - w niedzielę jedzie do domu :)

anSi

Recommended Posts

izat o miau już pomyślałam :) :) Ale - jak zawsze wiosną - prawdziwe tam przepełnienie :( Kociaków znacznie więcej niż chętnych na nie...

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak wyglądało wczoraj spotkanie mojego Dandysa z siostrą Czapeczki, która miała u nas przystanek przed dzisiejszą podróżą do stolicy :)

http://foto.onet.pl/upload/22/3/_603830_n.jpg

A tak mała zwiedzała moje biurko :)

http://foto.onet.pl/upload/12/60/_603833_n.jpg

No to komu Czapeczkę...

Dodam jeszcze, że szara kotka jest już w nowym domku :-) Cały czas trzymała klasę i postawę olewusa (kiedy moja kocica siedziała przy niej i syczała, warczała i mruczała ze złością, mała dziewczynka odwróciła się kuperkiem i udała na spoczynek :-) )

Nowi państwo dorośli zaakceptowali pierwotne imię Pętelka. Ale Kubuś - latorośl, l. 2,5 - oznajmił, że to PINKUTA (podejrzewam, że tak właśnie wymawia Pętelka :) ) i tak zostanie pewnie.

eurydyko tytuł nadal aktualny, bo to siostra Czapeczki - PINKUTA - (piękne imię :) )domek znalazła (zaklepany ten domek był już od jakiegoś czasu)

Czapeczka nadal szuka...

Pinku-ta w domku (nowa pańcia wzięła sobie do serca, że dziewczynka to jeszcze malutkie dziecko i takie posłanko przygotowała :lol: )

http://foto.onet.pl/upload/9/85/_603992_n.jpg

No ludziska! Chcecie mieć w domu podobne cudo tylko takie w rudej czapce? Zgłaszajcie się!

Ps. AnSi, zapomniałam podziękować za maleństwo Tobie i Twojemu ślubnemu :) A więc bardzo dziękuję w imieniu swoim i nowego domku koci :-)

Nadal szukam domu, jestem już trochę starsza (7 i pół tygodnia) i coraz piękniejsza. W czyim domku znajdzie się dla mnie miejsce :-?

http://img278.imageshack.us/img278/88/dsc003902bh.th.jpg

http://img178.imageshack.us/img178/7053/dsc003894zn.th.jpg

Zuza - to Kulczyk znalazl dom?! 8) :lol:

a fota boska

Ansi - dzis sie widze z moja koleżanką - jej chora stara kocica (18 lat !)zdechła tydzien temu - na razie Kasia broni sie rekami i mowi ze nie chce innego kota (w domysle ze nie chce przezywac znow tego co z ta jej kotka) ale pogadam....

podpowiedzcie jakich argumentow uzyc zeby ja moze jednak przekonac do koteczki.... :wink:

Czapeczka jest cudna, pokaż koleżance zdjęcia. Może wystarczy. Albo wydrukuj ten wątek i daj jej do przeczytania.

Zuza - to Kulczyk znalazl dom?! 8) :lol:

a fota boska

Ansi - dzis sie widze z moja koleżanką - jej chora stara kocica (18 lat !)zdechła tydzien temu - na razie Kasia broni sie rekami i mowi ze nie chce innego kota (w domysle ze nie chce przezywac znow tego co z ta jej kotka) ale pogadam....

podpowiedzcie jakich argumentow uzyc zeby ja moze jednak przekonac do koteczki.... :wink:

Kotka jest bardzo łagodna, uwielbia przebywać na ludzkich rękach, bardzo ładnie bawi się wszystkim, co się turla i przemieszcza...nie boi się innych zwierząt, mruczy bardzo głośno, gdy jest głaskana za uchem...zielonooka nie wiem, co jeszcze dodać...zapytaj Zuzę, ona widziała siostrę Czapeczki, no i jest czarodziejką w dziedzinie adopcji

8) Aha- kotkę do Warszawy dowiozę bez problemu. Jeśli tylko koleżanka Twoja zechce - może kocinę mieć "od zaraz" :)

Dodam jeszcze, że przed rokiem moja koleżanka również straciła piękną, półrasową kotkę wziętą z gdańskiego schroniska, rozpacz była wielka, zwłaszcza, że stało się to pod nieobecność dziecka koleżanki (kolonie :) ). Natychmiast weszłam w porozumienie z Kasią D. z Lublina, przywiozłam mojej koleżance Guzika - zakochała się natychmiast, mimo że to był zwyczajny czarny kot - dachowiec. Tak więc nie ma lepszego lekarstawa na rozpacz po zwierzaku, jak natychmiastowe przygarnięcie kolejnego, chociaż początkowo wydawać się może, że jest sprawą absolutnie niemożliwą, aby jakiekolwiek inne zwierzę mogło zastąpić utracone. Małe koteczki potrafią działać cuda 8) Trzymam kciuki za powodzenie "misji" :)

Zielonooka - są jakieś pozytywne informacje? Kotka nadal szuka...No ludziska..., bo przegapicie dzieciństwo kociaka, a to będzie wieeelka strata :) Komu rudawą Czapeczkę?

Hej

na razie niesety nie... :(

pokazalam jej ten temat - powiedziala ze moze poszukac po swoich znajomych ale sama nie czuje sie na silach i absolutnie teraz nie bierze takiej opcji pod rozwagę :( :-?

No, a mi trudno polemizowac - widocznie bj to przezywa niz sadzialm :-?

Osobiscie uwazam ze najlepsze co mozna zrobic po stracie zwierzecia to wziasc nowego - no ale nie zmusze nikogo do swoich pogladów ...

Bardzo mi przykro - Kaska obiecala ze popyta w pracy i po rodzinie , ja ze swojej strony tez oczywiscie popytam (tylko ze u mnie to wszyscy co lubia koty to juz dawno zakoceni :-? )

Ja czekam...nasty dzień, patrzę na drzwi

Czy przyjdzie ktoś od Ciebie Czy przyjdziesz Ty...

http://img278.imageshack.us/img278/88/dsc003902bh.th.jpg

Czy znajdzie się dzisiaj domek dla KULTowej kotki :?