warczyna 20.05.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Witam. Jestem nowym forumowiczem i dopiero uczę się zasad użytkowania. Mam działkę objętą miejscowym planem zagospodarowania z przeznaczeniem budowlanym. Jednak jest w uchwale do planu zapis że należy przyłączyć się do sieci kanalizacji sanitarnej. A sieci jeszcze nie ma i najwcześniej gmina wybuduje za dwa lub trzy lata. Chciałbym złożyć wniosek o zapis do planu , aby do czasu wybudowania sieci można było wybudować tymczasowe szambo. Jak więc można dokonać dodatkowych zapisów w istniejącym już planie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 20.05.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Nie musisz zmieniać PZP. Zapis naklada obowiazek PRZYŁĄCZENIA SIĘ do sieci kanalizacyjnej w chwili gdy zostanie ona wybudowana. Do tego czasu mozesz miec szambo szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warczyna 22.05.2006 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ale bez przyłącza Starostwo nie zezwoli na zamieszkanie i nie będę mół się zameldować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 24.05.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ale bez przyłącza Starostwo nie zezwoli na zamieszkanie i nie będę mół się zameldować Nie, bez przesady. U mnie jest podobnie z gazem. Dostałam pismo z gminy że inwestycja jest planowana na lata XY i że do tego czasu mogę mieć gaz z butli i bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warczyna 25.05.2006 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Z gazem to może nie być problemu ale z kanalizacją to rozmawiałem już z inspektorem nadzoru w starostwie i powiedział mi, że bez przyłącza do sieci to nie mam po co do niego składać informacji o zakończeniu budowy. Ponieważ na dzień dzisiejszy jest zapis w planie o podłączeniu się do sieci kanalizacji sanitarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 30.05.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jeżeli plan zagospodarowania obowiązuje od 2003r. to obecnie nie możesz tego planu zmienić. Musiałobyś na swój koszt zmienić ten plan łącznie ze studium uwarunowań. Są to olbrzymie piniądze i na zminę musieliby zgodzić się radni i nie mieć zastrzeżeń inni mieszkańcy.Przed lub w trakcie sporządzania studium i warunków do planu morzesz zgłaszać swoje wnioski do tego planu.Obecnie jak plan obowiązue to już nic nie możesz zrobić, gdyż gmina nie zmieni tego zapisu. Plan został zatwierdzony przez wojewodę i opublikowany w dzienniku urzędowym i od tego momoentu obowiązuje.W sprawie przyłącza do kanalizacji to obowiązuje cię pozwolenie na budowę. Powino tam być wskazana warunki dla kanalizacji. Jeżeli gmina nie wybudowała kanalizacji to wystąp o pozwolenia na budowę szamba na czas do wybudowania kanalizacji przez gminę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warczyna 01.06.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Do: jacek_wMiejscowy plan wszedł w życie w kwietniu 2004 roku. W pozwoleniu na budowę mam warunki przyłączenia budynku do sieci kanalizacji sanitarnej. Do kogo mam teraz wystąpić o zgodę na wybudowanie szamba do czasu wybudowania kanalizacji. A czy ta zgoda ma być w formie decyzji o warunkach zabudowy czy normalne pismo zezwalające na szambo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts