Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zobligowałem sie pomalowac cioci sufit w bloku z płyty, był on juz malowany sporo razy wiec sądziłem ze nie bedzie problemu. Niestety farba ktora była na suficie była jakaś troche pyląca, śliska dlatego dość mocno tarłem ją szmatą ( widać było jak zostaje na szmacie ) Problem jest taki, ze mimo tego zbiegu farba emulsyjna Dekoral nie za bardzo chciala sie trzymac i po drugim przeciagnieciu wałkiem odrywały sie łaty. Jako że dzień chylił sie ku koncowi pomalowłem drugi raz i postanowiłem poczekać na efekt po wyschnięciu. Nie jest zadowalający, farba w jednym miejscu troche sie nabrzuszyła, no i widać te oderwane fragmenty farby. Musze to teraz poprawić tylko jak najlepiej sie do tego zabrać. Nie moge poświęcić na to kilka dni, musze sie uwinąć szybko, czy można naprawić to jakoś punktowo ? Zerwać co odchodzi ( świerza farba ) szpachelką tą warstwe co nie trzyma, na to gips i pomalować ? Prosze o rady ...
https://forum.murator.pl/topic/54246-sufit-cioci-malarzu-pomocy/

Wygląda to na zwykłą klejówkę.

Zachowanie emulsji - typowe.

Albo wszystko drzeć, alboto to co złazi, reszete zagruntować głęboko penetrującym gruntem, ... i modlić się, bo nie wiadomo jak się to dalej zachowa.

Traktowanie czymkolwiek po wierzchu nic nie da, skoro się podłoże nie trzyma ściany.

https://forum.murator.pl/topic/54246-sufit-cioci-malarzu-pomocy/#findComment-1186587