Lawy 24.05.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Co do pianki to bym raczej nie piankował syfonu bo ciężko będzie później w razie czego odkręcić i coś zrobić. U mnie brodzik jest wpuszczony w podłogę i stoi sobie na stelażu kupionym w komplecie. co chcesz odkręcać? Ja zapiankować musialbym i tak ponieważ u mnie nie było miejsca na stelaż (płytko) więc brodzik na piance i tak czy siak by przytrzymała syfon. U mnie tam gdzie miał być brodzik wcale nie robili wylewki. Czy jest to podłoga na gruncie? znaczy chodzi mi o styro...skoro nie dałeś wylewki to i w takim wypadku styro też nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 24.05.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Odkręcać syfon od góry.To jest podłoga na gruncie. Styropian mam, tylko pod nóżki stelaża podłożone są cegły. Identyczne rozwiązanie mam na poddaszu i tam pod brodzikiem nie ma styropianu i trzeba było podkuć strop żeby syfon się zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 24.05.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nie ma czegoś takiego jak oryginalne rozwiązanie w postaci osłony. Można brodzik wpuścić lub nie i jeśli nie wpuszczamy dokupujemy osłonę. Spadek nie ma nic wspólnego z posadowieniem brodzika. Brodzik poziomujemy a spadek do odpływu zapewnia jego kształt. Witaj, Może się mylę ale proszę wskaż mi innego producenta asymetrycznego brodzika i osłony( 80/90 cm) . Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 24.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nie ma czegoś takiego jak oryginalne rozwiązanie w postaci osłony. Można brodzik wpuścić lub nie i jeśli nie wpuszczamy dokupujemy osłonę. Spadek nie ma nic wspólnego z posadowieniem brodzika. Brodzik poziomujemy a spadek do odpływu zapewnia jego kształt. Witaj, Może się mylę ale proszę wskaż mi innego producenta asymetrycznego brodzika i osłony( 80/90 cm) . Pozdrawiam Darek Chyba sie nie zrozumieliśmy Nic nie pisałem o Twojej osłonie czy brodziku tylko napisałem, że wcale nie trzeba mieć osłony bo można brodzik wpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.05.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Odkręcać syfon od góry. To jest podłoga na gruncie. Styropian mam, tylko pod nóżki stelaża podłożone są cegły. Identyczne rozwiązanie mam na poddaszu i tam pod brodzikiem nie ma styropianu i trzeba było podkuć strop żeby syfon się zmieścił. To dlaczego w takim razie przeeszkadza usztywnienie syfonu? U mnie inaczej rozwiązane - ponieważ miał być brodzik z płytek toteż nie robiłem tam wylewki razem z innymi. Po zamienie koncepcji na brodzik normalny (tyle że płytki) zrobiłem pod wymiar zakupionego brodzika wylewkę o tyle chudszą aby brodzik się zmieścił - a pod syfon po prostu nie robiłem wylewki została prostokątna dziura w ktorej rura i syfon się zmieściły - stoją one na styropianie[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 18.09.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Odświeżam.Mam właśnie brodzik płaski. W zasadzie już mam wykonane zagłębienie pod niski syfon (też huppe).Nurtuje mnie czy brodzik stawiać na płytkach, czy na wylewce. Czy dosunąć się krawędziami do ściany i nad nim na ścianach kleić płytki, czy najpierw płytki, i do nich krawędzie brodzika.Wykonawcę do płytek mam takiego, co to mówi, że on od montażu brodzika, wanny i reszty nie jest, bo on nie hydraulik. I najpierw chce porobić zabudowy, izolacje, kleić płytki i do widzenia.I tu moje zmartwienie: czy aby hydraulik potem w to wszystko się wpasuje. Samo wykucie na przedłużenie rury odpływowej i syfon, też robił mi hydraulik, bo ten od płytek nie chciał (taki to fachowiec o wąskiej specjalizacji, hm). I jeszcze inne pytanie, co prawda w innym temacie:Czy montowaliście swoje brodziki i wanny z zastosowaniem takich taśm naklejanych na boki? Widziałam to gdzieś. Jest taki system uszczelniania tej strefy okołobrzegowej. Może ktoś wie. Może ktoś tak ma. Podzielcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.09.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/4052011AzienkaNaDole#5636692134524530210 https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/4052011AzienkaNaDole#5645066878623224274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 18.09.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dzięki za zdjęcia. Wasz brodzik to naprawdę płaski. (Mój może źle nazwałam, ma 4 cm wysokości i plan był by montować "na" posadzce, tzn o te 4 cm ma być powyżej jej poziomu) Czy pod brodzikiem masz folię w płynie z taśmami w narożnikach czy tylko pod płytkami? Jak i czym masz uszczelnione połączenie krawędzi brodzika z posadzką i ścianami? A brodzik to bezpośrednio na wyewce, czy na jakiś plackach sylikonowych? /Tych taśm brzegowych uszczelniających i dylatujących pewnie nie masz, bo gdy się je stosuje, to najpierw ustawia się brodzik (z naklejoną taśmą, która od drugiej strony też ma klej do przyklejenia do ściany), potem robi się izolację z folii w płynie na ścianach (załapując też tę taśme od brodzika), i kładzie płytki, (z tego co zapamiętałam powyżej poziomu brodzika) w szczeline sznur i sylikon// Mam tyle tych pytań... a mój glazurnik zna się tylko na zabudowie i układaniu płytek, a nie na uszczczelnianiu. Poważnie zastanawiam się na zmianie wykonawcy. Nie powiem: gres na balkonach i przedpokoju zrobil mi suuuper. Lepiej jednak żeby łazienkę jeden wykonał nam kompleksowo. Jeśli jeszcze ktoś chciaby pokazać, napisać, jak ma rozwiaząne izolacje przy brodziku i wannie, to będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.09.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 To ciemne co widac na zdjeciu to własnie folia w plynie , na rogach jest wtopiona niebieska taśma.To standard mojego glazurnika jak i też to ze to on robil podłoże pod brodzik.wykonywał tez przeróbkę elektryki i przeróbkę CO.Generalnie ponad miesiąc siedzial w tej łazience. folia w płynie jest po całym obwodzie łazienki bo sciany dzialowe mam z ytonaga i wolałem miec szczelnie.brodzik jest na wylewce specjalnie uformowanej aby sie nie uginal mimo ze jest to brodzik stalowy i bardzo twardy. pomiedzy brodzikiem a scianą jest oczywiscie silikondodam ze na etapie wykonania lazienki wymiar pomiedzy scianami musial miec dokłądnie 160 cm dlatego ze brodzik ma tyle.czyli sam brodzik wszedł prawie na sztywno i z tym bylo najwiecej roboty. ten spod pod brodzik był wykonywany z tego co pamietam około tygodnia ciagle był nadlewny aby usztywnic konstrukcjędlatego z glazurnikiem nie liczylismy się od metrow plytek bo by sie tego nie podjął. moja rada zmien fachowca jesli łazienka ma miec gwarancje i w wypadku odpukać awarii masz sie kłócic kto zawinił to czy glazurnik , elektryk czy hydraulik moze szklarz to lepiej poszukać osoby ktora zrobi to kompleksowo. takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 No właśnie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 20.09.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jeśli jeszcze ktoś chciaby pokazać, napisać, jak ma rozwiaząne izolacje przy brodziku i wannie, to będę bardzo wdzięczna. Śmiało. dawajcie, dawajcie... Interesuje mnie najbardziej styk rantu wanny i brodzika ze ścianą. Spotkałam kiedyś ten system z taśmami. Ciekawy był. (Do tego też rozwiązania do wytłumienia.) (A może osobny wątek powinnam założyć? odnośnie tych uszczelnień? w innym dziale?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts