Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak jest lista płac wykonawców to może i ceny materiałów?

Rafter

Recommended Posts

to nie jest dobry pomysł, jak sam piszesz materiały maja diametralnie różne ceny i jest to uzależnione od wielu czynników regionu kraju, pory roku, akcji promocyjnych, zdolnosci do targowania sie przez inwestora itd. Tego typu dane nie bedą dla nikogo przydatne.

Szukam teraz styropianu na ocieplenie podłogi. Będzie to F-20 lub jak będzie mała różnica w cenie to F-25.

Prościej zapytać na Forum, niż namachać w trzy dni 200 km po okolicznych hurtowniach.

Jest pełno rozdziałów o pierdółkach, więc nic by się nie stało gdyby założyć nowy rozdział.

Mamy demokrację, ale skoro w Elicie Forum nie ma poparcia to trudno.

Rafer prościej podzwonić niz jeździć :grin: jeżeli chodzi o styropian to jestem akurat na bieżąco, średnia cena to około 130 zł za kubik (mówię o FS 20) mi udało się za 120 brutto a z tego co wiem w tym tygodniu styropian podrożał i w hurtowniach życzą sobie nawet i 145 za kubik. Nie mam zielonego pojęcia czy takie same relacje cenowe sa w innych częściach kraju (te są z wrocławia) i czy ta podwyżka to lokalna zagrywka producentów czy też jest tak w całej Polsce.

Co do poparcia Rafer to nie musisz go mieć od nikogo, nic ode mnie nie zależy a napewno nie odgrywa tutaj żadnej roli cyferka po lewej stronie. Jeżeli uwazasz swój pomysł za dobry to go zrealizuj, ja po prostu wyraziłem swoją opinię a tyle mi wolno :smile:

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Można też zapytać na stronie http://www.budowlanka.pl.

Złozyłem pytanie o bloczki fundamentowe w okolicach Warszawy różnica w cenie od najdroższych do najtańszych ponad 60%. I nie musiałem dzwonić do 50 hurtowni, a tyle dostałem odpowiedzi. A potem jeszcze powalczę o rabaty.

Widziałem już listy na ten temat, ciekawe, czy i Wam się sprawdzi. Pozdrawiam