Rafter 03.03.2003 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Cegła, drewno, styropian, pokrycie dachu, okna mają diametralnie różne ceny. Może warto byłoby założyć obok listy płac wykonawców cennik materiałów.Niech się forum rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 04.03.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 to nie jest dobry pomysł, jak sam piszesz materiały maja diametralnie różne ceny i jest to uzależnione od wielu czynników regionu kraju, pory roku, akcji promocyjnych, zdolnosci do targowania sie przez inwestora itd. Tego typu dane nie bedą dla nikogo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.03.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Ceny są raczej jednakowe - fabryczne u markowych producentów - te dane są przeważnie dostępne na stronach www producentów . Różne są natomiast rabaty sprzedawców i to własnie takie informacje byłyby dla nas korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 04.03.2003 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Szukam teraz styropianu na ocieplenie podłogi. Będzie to F-20 lub jak będzie mała różnica w cenie to F-25.Prościej zapytać na Forum, niż namachać w trzy dni 200 km po okolicznych hurtowniach.Jest pełno rozdziałów o pierdółkach, więc nic by się nie stało gdyby założyć nowy rozdział.Mamy demokrację, ale skoro w Elicie Forum nie ma poparcia to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 05.03.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Rafer prościej podzwonić niz jeździć jeżeli chodzi o styropian to jestem akurat na bieżąco, średnia cena to około 130 zł za kubik (mówię o FS 20) mi udało się za 120 brutto a z tego co wiem w tym tygodniu styropian podrożał i w hurtowniach życzą sobie nawet i 145 za kubik. Nie mam zielonego pojęcia czy takie same relacje cenowe sa w innych częściach kraju (te są z wrocławia) i czy ta podwyżka to lokalna zagrywka producentów czy też jest tak w całej Polsce. Co do poparcia Rafer to nie musisz go mieć od nikogo, nic ode mnie nie zależy a napewno nie odgrywa tutaj żadnej roli cyferka po lewej stronie. Jeżeli uwazasz swój pomysł za dobry to go zrealizuj, ja po prostu wyraziłem swoją opinię a tyle mi wolno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek991 18.03.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Można też zapytać na stronie http://www.budowlanka.pl. Złozyłem pytanie o bloczki fundamentowe w okolicach Warszawy różnica w cenie od najdroższych do najtańszych ponad 60%. I nie musiałem dzwonić do 50 hurtowni, a tyle dostałem odpowiedzi. A potem jeszcze powalczę o rabaty.Widziałem już listy na ten temat, ciekawe, czy i Wam się sprawdzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 22.03.2003 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Misiek po to jest nasze forum, żeby się nie szwendać po innych http://www.budowlanka.plTak myślę sobie cichutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.03.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 RAFTER styropian fs-20 6 cm..kosztuje 130 zł , fs -15 15 cm gruby kosztuje 95 złszczecin..takie ceny znam podloge ocieplam 2x6 cm, a sciany 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 22.03.2003 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Teska, chyba trochę przyszalałaś.12 cm styropianu na ocieplenie to chyba aż nadto. Tyle chcę dać na elewację.A na podłogę chcę dać FS-25 (kumpel mówił mi, że jego FS-20 opuściło się trochę po 2 latach), ale tylko 10 cm (2 x 5 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts