Lure 20.05.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 "Fachowcy" od prac wykończeniowych pozostawili na futrynach drzwiowych taśmę malarską. Trwa to już kilka miesięcy!!!. Czym można ją usunąć? Próbowałem, ale w wielu miescach taśma odeszłą ale pozostał klej. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.09.2006 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jak jeszcze nie usunąłeś, to mam poradę - dobrze takie rzeczy usuwa WD-40 i nie uszkadza powierzchni. Rozpuszczalniki to w zalezności od lakieru, ja kiedyś próbowałam denaturatem, ale trochę matowi lakier, jednak mniej niż coś na bazie acetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.09.2006 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Ktoś na forum ostatnio usunął kilkuletnią folię z okien (zewnętrzną) za pomocą myjki parowej (nie ciśnieniowej !). Moi fachmani chcieli specjalnie inną taśmę: nie tą papierową tylko białą PCV. Z tej papierowej ponoć odchodzi klej (na oknach ) i trudniej to później usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.09.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 "Fachowcy" od prac wykończeniowych pozostawili na futrynach drzwiowych taśmę malarską. Trwa to już kilka miesięcy!!!. Czym można ją usunąć? Próbowałem, ale w wielu miescach taśma odeszłą ale pozostał klej. Proszę o poradę. ja to zrobilam zwyklym maslem.posmarowalam a na drugio dzien umylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daswiderek 09.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam patent z WD-40 pierwsza klasa na drewnianych oknach. Nawet mimo tego że taśma była tam ponad rok. Choć samą taśmę trzeba usunąć ręcznie dopiero klej schodzi smarem. Tak czy tak sposób warty polecenia a przy okazji okna wyglądają jak nawoskowane.wielkie dzięki to był dla mnie ratunek i wyjście z opresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 09.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Na moich wyłącznikach zostały mi bardzo przykre ślady kleju z taśmy papierowej. Usunąłem je środkiem do mycia silników (dla mechaników w w sprayu) - ma zapach zbliżony do nafty. Po minucie dwóch można zmyć do czysta. Zostaje lekko naftowy zapach i lekko zatłuszczona powierzchnia ale to już pryszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 na oknach plastikowych skuteczny okazał się rozpuszczalnik w sprayu z Castoramy : TREPPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drak 27.09.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 zakleiłem okna taśmą malarską ale po odklejeniu zostało klej. Powyżej przeczytałem kilka sposobów ale proszę o podpowiedź w sprawie tego najbezpieczniejszego dla plastikowego okna, tzn. bez większego ryzyka zniszczenia powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 27.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 zakleiłem okna taśmą malarską ale po odklejeniu zostało klej. Powyżej przeczytałem kilka sposobów ale proszę o podpowiedź w sprawie tego najbezpieczniejszego dla plastikowego okna, tzn. bez większego ryzyka zniszczenia powierzchni. My dzisiaj czyściliśmy białe plastiki. Świetnie sprawdził się rozpuszczalnik uniwersalny. Tylko nie nitro, bo Ci okno spłynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 a benzyna ekstrakcyjna? U mnie sprawdza się praktycznie na każdej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 28.09.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 w marketach budowlanych sa do kupienia specjalne preparaty do likwidowania kleju po taśmach, naklejakch itp. sama ostatnio z takiego korzystalam i zeszło idelanie, wystraczyło tylko przeterzeć. W sumuie to czego uzyjesz bardziej zalezy od tego na czym jest ten klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 29.09.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja taśmę podgrzewam opalarką elektryczną(można suszarką do włosów)jak do tej pory nigdy nie było problemów z oderwaniem taśmy po podgrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts